Reklama

Reklama

Městečko Pines - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 7 h 16 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(10)

Recenze (20)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY Seriál se dělí na dvě poloviny, přičemž ta první mi přišla zajímavější a napínavější. Zatímco prvních pět dílů se nese v duchu jakési tajemné konspirace, od 6. dílu se to zvrtne v postapo s několika logickými dírami (mankote, proč hned dva tisíce let do budoucna?, co ty kryokomory napájelo - dokáže někdo dnes vůbec vyrobit stabilní zdroj elektřiny na dva tisíce let? A co ti mutanti ty dva tisíce let žrali?), kde se příběh soustředí spíše na psychologii davu, a posléze i jedince posedlého mocí, který neváhá městečko „smazat“, když má pocit, že se mu pokus nevydařil. Z tohoto úhlu pohledu, jako psychologická studie chování lidí, hledání frakcí, hledání nepřítele tam, kde bychom měli spolupracovat, dodržování pravidel za cenu neustálého šmírování a vražd, to jsou velmi zajímavé otázky. Poněkud mi vadil konec - přece jen jsem celou dobu čekal vysvětlení některých nelogičností (Třeba setkání doktora s Ethanovým nadřízeným před dvěma tisíci lety - cestovalo se v čase, nebo ne?Jak to, že v tom jela americká tajná služba, když doktor tvrdil, že to postavil tajně a na vlastní triko? Jak to, že se v městečku nestárne?!!! Odkud brali zásoby? Jídlo? Pití? Když tam nikdo nefarmaří?!!!) a těchto vysvětlení se mi nedostalo, navíc se nějak rychle a bez vysvětlení přeskočilo, co se stalo s Ethanovou manželkou a doktorovou sestrou. ()

FrediaK 

všechny recenze uživatele

Díl od dílu s větším sebezapřením jsem se prokousával až do druhé poloviny první série a doufal, že se charaktery přestanou chovat naprosto nelogicky, respektive, že přijde odhalení a všechno do sebe zapadne. A ono ... NE. Je to idiotský, nedomyšlený, postavy jsou nevěrohodný a ... a vůbec .... Seru na Vás, seru na Idaho, já jdu domů ... Hawkins, Indiana! ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada jsou v podstatě dvě série spojené do jedná. První polovina přináší spousty otázek, tajemství a záhad, které u diváka vzbuzují spoustu otazníků a zájmu. Jakmile je odtajněna hlavní premisa, tak jsou v podstatě všechny záhady smeteny ze stolu, a jede se s divákem čistá hra, což je spíš na škodu, protože se úplně vytratí ta mysterioznost. Postavy jsou spíše jednoduše načrtnuté, a vesměs nemají své vlastní příběhy, na to by asi bylo třeba více dílů. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První půlka s odkrýváním tajemství městečka mi přišla dost aktoixodní, což nemyslím jako pochvalu. Pak ale seriál vyložil karty na stůl, začalo se hrát kdo s kým a proti komu a dostalo to parádní spád a napětí, bavilo mě o tom přemýšlet. Celou dobu příjemně paranoidní a sympaticky obsazené, bohužel bez výraznějších postav a osobitější atmosféry. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Chytlavá sbírka deseti epizod nastolující zajímavou premisu, která vás ihned vtáhne a budete s napětím sledovat odhalování zdejších záhad. Když dojde na zásadní, ústřední odhalení, přijde veliký šok a obrovská změna ve směřování a povaze seriálu. Tento krok je velmi odvážný a ne každého potěší. Mě odvaha tvůrců a jejich nápady potěšily a s radostí jsem se nechal unášet příběhem vpřed až k uspokojivému konci, který by klidně spolehlivě mohl fungovat jako zakončení celého seriálu, což by vzhledem k ohlasům na druhou sérii bylo nejspíš dobře. ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama