Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (284)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nenápadný a kvalitativně značně nejistý teenage road trip za tajemným signálem vzápětí měnící se na pořádné psycho a popravdě v dost jinačí film, než jsem čekal, který následně vrcholí pořádným mindfuck závěrem podbarveným ještě hustší hudbou. Atmosféru to má skvělou a postupná gradace napětí je navozena dokonale. Byť základní pointu jsem tušil od začátku, přesto pro úplné pochopení budu muset The Signal zkouknout ještě jednou. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No tak nevím no... Sice mě to zaujalo a pozornost udrželo až do konce, ale vlastně nevím jestli to za to tak úplně stálo.. Celou dobu jsem měl poci, že to celé stojí a drží jen na konceptu za každou cenu prodat nápad, který ale ve výsledku (přes všechnu tu snahu o co nejdivnější podání) není zase až tak kulervoucí abych z toho měl pocit něčeho výjmečného co by samo o sobě obhájilo složitost celé té cesty....... Zajímavé ale příliš snaživé. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Teenagerské sci-fi je subžánr relativně nový, William Eubank do něj namíchal i další samozřejmé ingredience filmů cílených na dnešní náctileté - hororové prvky při objevování tajemné chaty jedoucí na vlně módních teenagerských hororů se zprofanovanou ruční videokamerou, něco z konspiračních teorií, levně vyznívající záhady, hrdiny ukázkové počítačové nerdy... A velmi těžkopádný konec. Prostě pokud ti není -náct, je to nuda k uzoufávání... Eubank je možná dobrý režisér, jako scénárista ovšem nestojí za moc... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Z The Signal mám hodně smíšené pocity, protože nemůžu říct, že jsem pochopila pointu. Příjde mi, že si Eubank možná ukousl trošku větší sousto, než které by dokázal alespoň z části divákovi přiblížit, nebo mu dát možnost domyslet si lehké nedostatky. Tady je to ale s dějem docela dost složité. Myslela jsem, že v laboratoři dostaneme třeba jen malé vysvětlení, co se režisér vlastně snaží naznačit. Bohužel nic takového nepřicházelo a nepřišlo to ani když se film chýlil k úplnému závěru. Na jednu stranu je tento snímek v mnoha ohledech přitažlivý a opravdu mysteriózní, vytváří znepokojivou atmosféru a diváka v podstatě drží na trní až do konce. Na mě to bylo možná až moc mysteriózní a Eubank nechává stroprocentně pracovat naše nejrůznější fantazie, protože on sám neodpověděl tímto snímkem na žádnou z vyplívajících otázek. Klidně bych uvítala druhý díl, který by se o vysvětlování postaral. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ty ty môj tiket. Pán William pravdepodobne papá moc naftalínu alebo dávno necvičil tae bo a lezie mu to na mozog. Začiatok celkom fajn, cesta za tajomným signálom pokrivkáva, zajatie a "testovanie" fajn, útek a po úteku odpad ! ... ľudia prosím nefetovať ! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně s krávou, kde testují vydráždění, ovládá žena videopult, který je určený pro přepínání vstupů videa, například při televizním vysílání. Ve filmu se objeví, že přetahuje páčku, která slouží k přechodům videa. Ve filmu páčka otevírá garážová vrata, což je velmi nereálné a technicky nemožné. (PAULOO)
  • Nima Fakhrara, který k filmu skládal hudbu, navrhl a na míru pro tento snímek vytvořil několik upravených hudebních nástrojů, mj. různé druhy gongů a smyčcových nástrojů. (PhillM.)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama