Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (331)

dO_od odpad!

všechny recenze uživatele

// Nebudu vám psát, jak jsem k tomu přišel, co tomu předcházelo a jak je možné, jsem to vůbec vydržel těch pět minut a sedm vteřin.... ale tohle bylo tak *pííííííííííííííííííííííííííííííííííííp* špatné!!!! Fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj, fuj a ještě jednou FUJ! (psáno hezky ručně, bez použití copy/paste) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého. Ryze česká letní velmi jednoduchá vesnická komedie o seniorkách dohánějící hlavně starostu k šílenství se nese ve stejném duchu jako ty předchozí. Češství z toho opět vyvěrá plným proudem a dává najevo své nedozírné klima. Lidový humor, místy myslím zcela zbytečně přesahující do sitkomu, si na nic nehraje a snaží se pobavit svoji typickou českou náturou a neochvějností. I přes značnou kritiku nevidím na snímku nic špatného. Na čistý český humor se tu vlivem absencí tohoto žánru a velkého přílivu zahraničních komedií zapomnělo a tak díky alespoň Zdeňku Troškovi za snahu a vůli tak učinit. Aspoň někdo když už nikdo. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna jen za ten smích nad parte tchýně, jinak se každým novým dílem Babovřesky řítí do filmového pekla, kde se bude smažit nejen Troška, ale i obě Lucky (Bílá i Vondráčková) a paní Synková. Slabý děj by se dal ještě odpustit, neb Troška je režisérem náladovým, ale co neodpouštím, to je absence dobrého humoru a zejména pak přemíra stupidních fórů (lišky tu dávají dobrou noc, gobelín se srnkami, babka praští žraloka, vypití a následné vyprsknutí láku, šišlání, růžová barbie Žilková....)Tohle není komedie, tohle je veliká reklama na syrečky a syrovátku a memento předčasně zbouchnutých holek a stereotypních vesnických ňoumů. ()

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

Šmarjá, to byl ale biják. Nebo snad doják? No na prachy určitě. Je vidět, že pan Troška prochází obdobím sebereflexe a uvědomuje si, že na konstrukci příběhu ve své pokračující stařecké senilitě už nějaký ten pátek nemá. Proto ho pro jistotu ve svém dalším kritikou opěvovaném díle Blábolvřísky 3 vynechal. Také si uvědomuje, že trapné přehrávání stálého osazenstva oblíbených telenovel pod jeho vedením není to pravé, takže vynechal i to. A konečně mu též došlo, že už po několikáté za sebou slepit film z řady milión let starých nevtipných vtipů přestává být dostatečně trapné, proto vynechal i oblíbené ruiny humoru. Nakonec tedy nezbylo, než tu páchnoucí beztvarou hroudu vycpat a roztáhnout za hranici soudržnosti a řádně nadopovat průmyslovými barvivy. Výsledkem je předvídatelný mix přesvětlených výjevů, ve kterých jsou tak intenzivní barvy, že zelená tráva má radioaktivní nádech a cikánky s královnou Bílou jsou bílé, že by skoro zaplesal i kdejaký pravý árijec. Před kamerou se plouží a poskakují jakési postavičky, zřejmě neherci, blábolí a vřeští, pitvoří se a směřují odnikud nikam. To ale naštěstí nijak neovlivňuje úspěšnost product placementu a celkovou absurditu představy, že se jedná o film a navíc komedii. Ubohost a sterilnost se podařilo vypilovat tak dokonale, že i největšímu nenávistivci a mudrlantovi (mě) se nedaří vysmívat se pitomosti této kinematografické nehody a jediným pocitem tak je éééh?. Nebo tak něco, protože poslední útržkovité vzpomínky se vypařují rychleji, než ředidlo, který realizační tým při natáčení čuchal. Každopádně to ale bylo horší, než první Kameňák a pan režišér opět překonal jednu laťku. Byla to určitě dřina, gratuluji! ()

higuain odpad!

všechny recenze uživatele

Dokoukat tuhle trilogii chtělo hodně odříkání. První díl se ještě dal, ne snad, že by byl čímkoliv kvalitní, ale byl to první díl a dal se ještě relativně ve zdraví přežít. Pak už to ale byl regulérní Mordor. Jestli je tohle "něco typicky českého" (čímž jen cituji Troškova slova), tak jsme na tom už vážně špatně. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Tereza Bebarová, jež ztvárnila Drahoslavu Dočistilovou, je v závěrečných titulcích uvedena jako „Nesmysl“. (rakovnik)
  • Filmový likér "Uršulum proti šakalům" ve skutečnosti neexistuje, nicméně režisér Troška je držitelem ochranné známky, aby se mohl podílet na případném zisku možného výrobce. (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy Jarmila Bursová letí na padáku, ve skutečnosti stála na zemi, kameraman ležel pod ní v písku a pomocníci drželi ve vzduchu padák. Ve skutečnosti chtěla opravdu letět, ale tvůrci to kvůli bezpečnosti nedovolili. (Busmart)

Reklama

Reklama