Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (250)

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdyby to aspoň mělo nějaký scénář. Než se prezident setká s klukem, uteče polovina filmu. Postavy černobílé jako z Večerníčku, a kdo viděl alespoň pár filmů, po prvních minutách dokáže sepsat na papír, co se bude dít dál včetně konce a zdi slávy. Americký prezident v laponských novinách. Mrazák v ledových horách. Katapult. Kulka u srdce. Více wtf momentů, ano prosím. A čím že byl americký prezident tak slabý, že měl hned tolik nepřátel i uvnitř své suity? Když si vzpomenu na Cliffhangera, to byl Ingmar Bergman proti tomuhletomu! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ultimátní hovadina. Přesně jak jsem čekal, ale svůj účel to splnilo. Doufám, že až se zdejší pseudointelektuální elita vyřádí, tak půjde hodnocení trochu nahoru. Na jednu stranu chápu, že jestli někdo k tomu filmu přistoupil seriózně a bral ho vážně, tak se nedivím, že ten dotyčnej dal odpad. Ale no tak lidi kurva proberte se tohle je prostě čistokrevnej trash, kterej jenom nějakým omylem zabloudil na plátna kin a tak je třeba k tomu přistoupit. Já osobně se domnívám, že ten film už od začátku dává najevo, že není určen k tomu aby se bral vážně a místy je to opravdu pořádnej kopec švandy. Jackson je tradičně v pohodě (tohohle negra prostě můžu) a pár vtípků a situací mě solidně pobavilo. Mám chuť to i trochu na protest nadhodnotit, ale 4* nakonec nedám. Dalo se z toho lákavýho námětu přeci jenom vytěžit trochu víc a hlavně ten Laponskej plynule Anglicky hovořící fakan mi moc sympatickej nebyl, ale lepší 3*? proč ne, seru na vkus. Můj les, moje pravidla.65% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Helander je ten největší zabiják výtečných námětů na světě.Svůj první film o mega velkém a ještě zlejším Santovi totálně vodesral a teď se mu úspěšně povedlo zabít námět na film, který se mohl stát doslova parádním a svěžím akčním dvd béčkem.Nečekám od těhle filmů, že u nich budete mrtě drtit své KvíKvé, ale když napíšete scénář, který by neďál problém ani dawnovi po lobotomii, máte zaděláno fakt na slušný průser.Postava prezidenta je tady zbytečně zdegenerovaná na úplného debila, retardovaný klučina s lukem vás co repliku přívádí k šílenství a celé to má vypravěčský um poloslepého dyslektika, co předčítá Babičku v domově důchodců a nevšímá si, že půlka jeho posluchačů už umřela.Akce je totálně fádní a jsou tu vlastně asi jen tři scény, které stojí za to, děj se prakticky neposune víc jak o pár metrů, kdy jde prezident s malým dawnem pár stovek metrů lesem, potkaj mrazák, potkaj zlý hošany, udělaj parkrát pif-paf a je konec.Čekal jsem průser, ale ne dementní sračku.Každý akčnák se Segalem za posledních 15 let má větší koule.Helander je prostě debil a kdyby natočil nabušenou honičku po drsný přírodě, kde prezident hází padouchy ze skály a klučina (spíš holčina) lukem provrtá hlavu nejednoho proradného agenta, mohlo tu být skvělé béčko.Bohužel jak jsem napsal asi už třikrát, Helander je prostě debil a každej, kdo jde na tohle do kina za dvě čenta je ještě větší debil.20%. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ambice tvůrců se zjevně omezovaly pouze na snahu vytvořit mix dětských dobrodružek s horským akčním thrillerem stylu”Cliffhanger”, přičemž se už nezabývali tím, že by to mělo výrazněji držet pohromadě nebo splňovat nějaké dospělácky rozumbradovské nároky. Protože kdo by řešil logiku času, prostoru či fyzikálních zákonů, když vymýšlíte cool záběry. Škoda jen že na ně neměli tolik prostředků, aby se mohli plně odvázat ze řetězu, takže to pak je takové na půl plynu. Což je tu prostě strašně škoda, protože to správné srdíčko tam je, jen pod haldou vynuceně usedlého balastu. Nedivím se, že filmový nerdi kvičí, protože tohle je přesně to, co nenávidí - film s pompézním promem, který svůj potenciál k zasmušile cool namistrovanosti stočí do rozjařile dětinské blbiny. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Už z princípu hovadina, ale ak si dobre pamätám, tak hudbu nahral Bratislavský orchester :-) Neskutočný zlepenec všetkého, čo sme vo filmoch o prezidentoch a prežití v divočine už videli. Ale s krásnymi zábermi na prírodu. Dôkaz, že CLIFFHANGER je skrátka niečo viac ako len obyčajný akčňák... Ako sa Misia: Prezident dostala do kín, mi je záhadou... ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • Hudbu k filmu nahral Bratislavský symfonický orchester. (filip289)
  • Scéna, kde je prezident zakrytý dekou a vezie ho chlapec, v pozadí je nočná obloha, je odkazom na najslávnejšiu scénu z filmu E.T. mimozemšťan (1982). (megajalec)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama