Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi oceňujem netradičné deviácie. Zároveň aj fakt, že napriek sexuálnej téme to nespadá do explicitnosti a vulgárnosti. Film si udržuje komickú rovinu, má tam nejaký ten lightmotív sexuálneho devianta a niekoľko naozaj vtipných a iných naopak veľmi ľudských príbehov. Lawson spája svojich hrdinov ulicou a spoločnými doktormi, alebo len kauzalitou. Scenár odráža určitú vyspelosť a aj napriek sexu hovorí viac o vzťahoch. Nepoučuje, neanalyzuje, len vás necháva nech si vyberiete svojho favorita. Z každého na vás idú sympatie. Každý má pre vás prichystaný svoj vtipný moment. U mňa ale vyhráva línia rapistu a potom hluchonemá epizódka. Zábavné, svižné a naozaj som sa rehotal ako kôň. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zde skvělý nápad překonal standardní filmový koncept. Vypráví příběh pár rodin, kde u jednoho se vždy promítne nějaká sexuální úchylka. Film se s tím pak nepáře a poměrně jednoznačně divákovi posílá nekompromisní sexistické dialogy, které ale v kombinaci s nápady parádně baví. To, že nápad přebíjí klasický filmový koncept je vlastně jedno. Právě díky nápadu se totiž dostaneme k předposlední scéně, která je top mezi dramatickými nápady. Tam jsem se nařechtal jako blázen. Pokud ještě někdo nikdy neviděl, jak tlumočnice do znakové řeči hluchoněmému po Skypu převádí právě probíhající telefonát s děvkou po telefonu, tak se toho nebojte. Nasmějete se neskutečně. Ta pointa je prakticky geniální. No a závěr, ten to všechno dokonal a opět celý námět otočil naruby a já po hodině a půl byl vyflusanej jak čerstvě po maratonu. Zvláštní, neotřelé a zatraceně originální drama, plus sem tam komedie k tomu. Opět skvělý výběr od Aussie & Kiwi Film Fest. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který potřebuje divákův čas. Když vydrží a položí se do jednotlivých příběhů, čeká ho milá odměna. Navíc nečekaně od Australanů. Na úvod je to totiž docela nezajímavé, chladné, tezovité. Pak se to černohumorně rozjede. Pohled na plačícího chlapa, touha po opravdovém znásilnění, potřeby hluchého mladíka, podpantoflák uspávající svojí manželku, váznoucí komunikace mezi manželským párem, kterak si on vezme novou roli až příliš k srdci plus další příběhy, z nichž každý popisuje určitou sexuální poruchu/úchylku. Přesto je ve finále velmi decentní. Vše propletené a v závěru umně vypointované. Stále poměrně mladý scenárista a režisér v jedné osobě (zahrál si navíc i jednu z hlavních postav) solidně odpozoroval „běžné“ momenty života a na plátně je nechal uzrát. Závěrečná čistá romantická telefonní linka mě dostala. Výborná forma, která má stejně dobrý obsah. 80% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Brilantná komédia o tom, ako dokáže sex spríjemniť chvíle života, no i o tom, ako sa postupom času z neho stáva rutina. A ako túto rutinu prekonať? Uskutočnením svojich tajných (potláčaných či utajovaných) sexuálnych fantázií. Tak zahoďme všednosť a poďme na to! Skvelé, skvelé, skvelé !!! Nezvyknem sa nahlas rehotať pri komédiách, ale tu sa jednoducho nedalo. Neopozerané austrálske tváre, skvelo vypointované dialógy i smiešne nezrozumiteľná austrálska angličtina. Najprv som si myslel, že sa film bude viesť len na tak modernej vlne explicitne zobrazeného sexu, tak to som sa šeredne mýlil. Ale nakoniec - posúďte sami! ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby měly hlavní hlavy v mozkovnách nejprve nápad na kraťas o erotickém pnutí a o romanci skrz znakovou řeč a teprv poté kolem dovařili zbytek filmu. Tak moc tahle povídka vyčnívá, tak moc dokáže předat a tak moc si říká o statut výjimečnosti. Nicméně čerstvé je to tématem i pojetím po celou dobu. To bych zase nerad kolem sebe fackoval, když nemám proč. Miluji, když si klikáte naslepo a je z toho bomba. Kudy kliknu k něčemu delšímu a ještě trošku úchylnejšímu? ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)
  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)

Reklama

Reklama