Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma teda dostalo, super príjemné prekvapenie. Po dlhom čase výborný sci-fi mindfuck, ktorý poriadne zamotá mozgové závity. Po obsahovej stránke absolútne dokonalé, tu je krásne vidno, ako ľahko sa dá natočiť za málo peňazí niečo extra zaujímavé. Stačí len nápad rozvinutý do dobrého scenára. Príbeh ma vcucol hneď od začiatku ako vysávač týždňový prach a až do konca mi nedal vydýchnuť, ktorý mimochodom, rozhodne potešil. Chcelo to len troška výraznejšiu mysterióznu, tajomnú atmosféru a snímok by bol dokonalý. Odporúčam všetkým, čo majú radi filmy na zamotanie hlavy. 85/100 ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady solidních mindfuck filmů, u kterých je potřeba pořádně sledovat každou vtěřinu děje a nakonci vás to stejně vyplivne jak žvejkačku s neodbytným pocitem zeptat se člověka vedle sebe, jak to pochopil, i když se na film koukáte sami. SPOILER: Představte si, že podle určité teorie existuje x paralelních realit, které mohou existovat nezávisle na sobě do té doby, než jsou narušeny vnějším činitelem. A představte si, že si takovou skutečnost uvědomíte a začnete se mezi těmito realitami pohybovat. Jste připraveni vidět sebe samotného dělat něco, co jste ještě před chvílí dělal sám. Jaký počet takových realit je dost šílený??? ()

Reklama

cielnyl 

všechny recenze uživatele

Film si psychologicky hraje stejně tak s hlavními hrdiny jako s diváky - já měl většinu času husí kůži a přitom jsem se bál a zároveň těšil na to, co přinese následující záběr. Po závěrečném střihu jsem ještě chvíli hypnotizoval prázdnou obrazovku. To je..vlastně velmi žádoucí a svědčí to o kvalitě :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro podobná levná sci-fi mám slabost. Jsou totiž důkazem, že i bez efektů a doslova za pár babek lze natočit díky scénáři a filmařskému umu kvalitní, záživnou, poměrně sofistikovanou a místy až mrazivou podívanou. Film je točený ruční kamerou, která občas až nepříjemně zoomuje a rozostřuje se, ale pořád to nedochází do takových extrémů jako u found footage snímků. Plus vidím ovšem v tom, že právě díky té kameře, minimalistické hudbě a absenci jakýchkoli efektů (fajn, kometa asi pravá nebyla) působí Coherence hodně uvěřitelně a strach z neznáma funguje přesně tak jak fungovat má. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zlomyslná kometa... mozečky nám prolétá. Zhrzená baletka tluče se(!) do hlavy... odlétá kometka, ráno vše napraví?" Kameraman v zácviku se marně snaží udržet kameru, zoom a asi i moč, zatímco partička osmi nesympatických užvaněných tydýtů (fakt jsem se snažil, vybrat alespoň jednu postavu, které bych mohl fandit, ale kde nic není, ani smrt nebere) vede otravné, rádobyvtipné a hlubokomyslné dialogy o ničem i o čemkoli. A aby mého neštěstí nebylo málo, začnou se ti tlučhubové množit jak coherentní králíci. Nic proti množení králíků, ani proti množení realit, to mohlo být i fajn, ovšem kdyby mi alespoň na jednom z nich alespoň trochu záleželo. Jo, to už jsem vlastně říkal. Se srdečným pozdravem "Koňskému anestetiku zdar! A aby nás Pán Bůh při zdravém rozumu zachovati ráčil..." váš dvoupatrový Omnibus. V jiných VÝHONCÍCH reality samozřejmě i tří, čtyř... až nesčetněpatrový dabldekr :-). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Postava Hugha (Hugo Armstrong) v jednu chvíli kalkuluje veškeré možné kombinace označení domů na základě hodu kostkou, počtu postav a barevných tyčinek - 6 čísel kostky pro 8 lidí, a výběr je ze 3 barev. Výsledek (6^8)*3 = 5, 038, 848 kombinací. (aniabo)
  • Kvôli nízkemu rozpočtu, ktorý činil 50 000 amerických dolárov, musel byť film natočený za 5 nocí na jedinom mieste s dialógom, ktorý bol do značnej miery improvizovaný. Natáčanie prebiehalo v dome režiséra Jamesa Warda Byrkita. (ambron)
  • Napsat scénář trvalo jeden rok a všechny scény se natáčely v chronologickém pořadí. (Kailo)

Reklama

Reklama