Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejslabší část velmi průměrné série, která měla skončit už po jedničce. Dvě třetiny filmu se nic strašidelného neděje a navíc jsou k uzoufání nudné. Jediným světlým bodem téhle ptákoviny je skvělá Lin Shayeová. Nebaví mě se pořád opakovat, že duchařiny posledních let nestojí za nic - a stále je zkouším v domnění, že se nějaká pěkná najde. Bez nápadu, atmosféry....a naprosto nestrašidelné (což by měl horror ze své podstaty být). Jestli se u tohohle někdo bojí, tak klobouk dolů. Ani nápad s okem v krku není nic nového - podobných obrázků, vzniklých dávno před sérií Insidous, najdete na internetu spousty... Film, který rozhodně nedoporučuji. p.s. červený čertík Jack ve mně vyvolal nekontrolovatelný výbuch smíchu... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No přiznám se, že původně jsem z komentářem na tuto žebrotu nechtěl vůbec ztrácet čas, protože to jenom zapadá do laviny sraček která se v žánru horor valí v tomto roce a tak se děje již několik posledních let. I když je pravda, že co se koncentrované trapnosti týče, tak remake Poltergeista a Vzkříšení demence nastavili laťku (ne) kvality opravdu hodně vysoko, tak tohle tomu zdatně sekunduje. Mno můj čas je drahý takže jenom stručně to co se rozpadlo pod rukama už mistrovi Wanovi ve dvojce se tu dojebalo definitivně. Zkrátka další omletej stokrát viděnej duchařskej koncept plnej laciných lekaček. Pokolikátý už??? 15% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Už pozvánka Mulroneyho lákajícího mě do CineStáru na děsivý Počátek mně přišla podezřelá. Dermot v ní vypadal, jakoby právě ve světovém rekordu dosvištěl druhou lajnu a vzápětí se potvrdilo, že na něčem musel ujíždět kompletně celý štáb. Natočit průhledný horor můžete možná pokud se jmenujete James Wan, a ani tak se to nemusí pokaždé povést, jak se ukázalo ve dvojce. S visačkou Leigh Whannell ale očividně můžete akorát tak v cateringu podávat chlazenou limonádu, ne se cpát do ateliéru na rejžovskou stoličku. Překvapivé jako výplatnice za měsíc, ve kterém jste se vys*ali na práci. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To fakt umí současné horory pouze James Wan? Po loňské velice průměrné Annabelle a letošním (prý vyloženě sračkoidním) Sinisteru 2 už bych tomu i věřil. Naštěstí je tady pravá ruka hororového mága a to Leigh Whannell , který umí vést postavy, vtáhnout do děje a přibližit se předchozím dílům. Ačkoliv je tato "trojka" prequel, z děje to méně vnímavý divák prakticky nepozná a nejdůležitější je, že tentorkát už bohužel není na scéně fantastický Patrick Wilson, ovšem hlavní dvojka v roli otce a dcery je taktéž důstojná náhrada. Ačkoliv je Počátek plný laciných lekaček, má hororovou a především v druhé polovině jsem měl občas slušně nahnáno. Do análů se tento kousek téměř jistě nezapíše, ale jako taková jednohubka postačí a důstojně zakončuje jednu skvělou trilogii, i když vlastně netrilogii...81% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Réžijný debut scenáristu a zároveň herca Leigha Whannella, ktorý si zahral v horrore SAW : Hra o prežitie pod taktovkou MENTORA Jamesa Wana, ktorého považujem za odborníka na tento žáner, nemá skrátka konkurenciu. Bohužiaľ, Leigh sa od neho nič nepriučil, nepôjde ani v jeho stopách, lebo tretí dieľ série Insidious je naozaj zlý príklad dobrého horroru, ktorý vystraší, síce niekoľko infarktových scén som zachytil, t.j zľakol som sa ako malé decko, ale okrem toho je tento film strašne stupidný, lebo herci sú o ničom, najmä Dermot Mulroney je extrémne suchý, toto je vôbec herecký výkon ? Jedine film zachraňuje Lin Shaye, ktorá podstupuje najťažšiu ťarchu na svojom pleci, potom sa film divne zvrtne do pátosu, skôr som sa smial, ako bál... Najslabší dieľ série, pričom už len venovať tomu čas, je zbytočné... Dá sa to v zdraví prežiť, ale málokto vie dnes nakrútiť horror, ktorý by nebol na smiech. Maximálne tak James Wan. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)
  • V 34. minúte sa objaví kresba Billyho, bábky zo série Saw (2004-?). (Marceloo)
  • Vo filme si zahral malú rolu aj režisér prvej a druhej časti James Wan. Hral jedného z prísediacich pri prijímačkách na divadelnú školu. (Kadas97)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama