Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Come on, bitch!“ Lin Shaye jakožto médium na prahu penze je zaslouženým středobodem třetí kapitoly. Ostatně, kdo jiný by mohl zatočit s dýchavičným démonem, co nápadně připomíná jistého chovatele prasat z Hannibala, když ne ona? Problémem může být, že ostatní postavy vám jsou úplně volné či s ohledem na to, že se jedná o prequel, máte obavy maximálně o to, aby si Elise v Dálavě nezapomněla peněženku s doklady. „Specs“ Whannell zřejmě tušil, že nemůže s předchozími kapitolami závodit v atmosféře, tak vsadil na lekačky, no a v této souvislosti bych chtěl upozornit, že by bylo vhodné koupit si do kina jeden lístek navíc, abyste mohli vedle sebe položit přenosný defibrilátor. Můžete být ošlehaní stovkami hororů, oči mít na stopkách a vidět za roh, ale vsadím se, že vás párkrát dostanou (třeba scéna sražení autem, ta byla na nitráček pod jazyk). Co na tom, že jsou některé laciné (třeba ta poslední) a klasicky si pomáhají decibely, hlavně že kardiaci trpí. Je fakt, že od nástupu výstředního dua krotitelů nadpřirozena (stylově oděného v bundičce Caspera a tričku s He-Manem) zařadí Chapter 3 vyšší rychlostní stupeň, ale stejně se až dokonce už jen dívá na Wanova koncová světla. A to přitom James nejel nějak rychle a zběsile.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vhovněvězící 3 (Inshitdious) opět plně reflektuje svůj název, otravně se hodinu a půl brodí hustou sračkou a není to nic jiného než další, trochu lépe natočený hybrid Abnormálních pasivit. Nějakou pipinku zase unyle a sáhodlouze v pološeru obtěžuje krutohrůzný Semtamskříp, na kterého si prostě neposvítí ani její fotr, protože se patrně snaží devalvovat akcie ČEZu. A tak „když je něco divného ve vaší čtvrti, koho zavoláte“? No přece babu v plynové masce a dva kretény z jedničky, jejichž etuda tehdy udělala z už tak trapného hororu ještě trapnější grotesku. Dýchavičná sedmdesátka, zocelená bojem o mlíko v akci, je znovu hustě akční, neváhá ani minutu, sbalí si svých pět nejúčinnějších zaklínadel jako například „Duchu, duchu, táhni už do prdele!“, zobne nitrák a vyrazí do mlžného astrálu, kde to s jejich pomocí drsně natře nějakému chudákovi plesnivému důchodci, co si chtěl jen zašpásovat s šestnáctkama. Celé je to asi tak stejně napínavé a strašidelné, jako ve starobinci sledovat libovolného geronta s parkinsnem, jak svačí vidličkou kukuřičné lupínky. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozčarování pokračuje. Třetí díl Insidious opět nepřekročil stín povedené jedničky a nabízí jen sterilní variantu téhož. Lekačky jsem ani nezaznamenal, zloun je spíš k politování a jen ta stará čarodějnice v černém má zase svůj děsuplný půvab, bohužel se jí dočkáme jen ve dvou krátkých scénách. Velmi vratká trojka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nechápu, na čem jsem zrovna ujížděl, když jsem nemilosrdně odpálil druhý díl. Vzhledem k tomu, jak dokonalá byla trojka, dlužím snad druhému dílu i menší omluvu. Tohle byla opravdová hororová nálož. Pekelně dlouho jsem u žádného hororu neměl zimomriavky! Atmosféra je zde skutečně mrazivá a jako bonus každého potěší i několik velmi vymazlených lekaček, při kterých si třeba i zakřičíte zděšením. Tento díl se drží osvědčené šablony dílů předchozích. Bubák je dostatečně šeredný, finále dostatečně vtipné. Kdo po tomto snímku sáhne a není úplný retard, ten zřejmě nebude litovat! Nic lepšího, s největší pravděpodobností, totiž letos nevznikne. Leigh Whannell se neminul řemeslem a budu se moc těšit na jeho další hororový kousek. Nejvíce bych přivítal 4. díl s nějakým novým zákeřným dušíkem. Dovolím si přihodit všech 5 hvězdiček. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Réžijný debut scenáristu a zároveň herca Leigha Whannella, ktorý si zahral v horrore SAW : Hra o prežitie pod taktovkou MENTORA Jamesa Wana, ktorého považujem za odborníka na tento žáner, nemá skrátka konkurenciu. Bohužiaľ, Leigh sa od neho nič nepriučil, nepôjde ani v jeho stopách, lebo tretí dieľ série Insidious je naozaj zlý príklad dobrého horroru, ktorý vystraší, síce niekoľko infarktových scén som zachytil, t.j zľakol som sa ako malé decko, ale okrem toho je tento film strašne stupidný, lebo herci sú o ničom, najmä Dermot Mulroney je extrémne suchý, toto je vôbec herecký výkon ? Jedine film zachraňuje Lin Shaye, ktorá podstupuje najťažšiu ťarchu na svojom pleci, potom sa film divne zvrtne do pátosu, skôr som sa smial, ako bál... Najslabší dieľ série, pričom už len venovať tomu čas, je zbytočné... Dá sa to v zdraví prežiť, ale málokto vie dnes nakrútiť horror, ktorý by nebol na smiech. Maximálne tak James Wan. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)
  • S rozpočtem 11 milionů amerických dolarů tehdy šlo o nejdražší díl z celé série. (ČSFD)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno