Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podle mě přesně ten typ filmu, pod kterým si divák představí japonskou anime. Samurajové, podivné postavy, strohá animace, spousta krve a brutality a jako bonus nějaký ten sex a odhalená prsa. Hodnocení hodně závisí na divakovu vztahu k podobným filmům, já se docela bavil ale nebyl to tak úplně můj šálek kávy. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější anime film. Převyšuje dokonce i Vampire Huntera. Opravdu skvělé nápady, sem tam pěkně explicitní brutalita, úžasná hudba a některé scény berou dech (z mnoha aspoň: u konce scéna s hadí ženou, zneškodnění "vosího úlu" a jako vrchol souboj mezi bambusy). Jubei je machr a Dakuan hláškuje jako o život. Určitě by to mělo úspěch i u anime neznalého diváka. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Japonci umí stvořit natolik zajímavé postavy, že je vlastně vlastně vcelku jedno v jakém příběhu se zrovna nachází. A platí to i pro postavy záporné. Pak už jen stačí vložit mezi ně aspoň trochu zajímavý konflikt. V Džúbei a umění nindžucu se setká námezdní nindža s dívkou...taky nindžou a s vládním špiónem. Společně se snaží odkrýt a překazit plány Temného nindži a jeho osmi pomocníků, kteří mají zvláštní schopnosti... . Zní to jako další z mnoha podobně přímočarých animáků, ale ve skutečnosti to nenudí. Mísí se tady asijský patos s asijskou brutalitou a přestože je vcelku jasné kam příběh směřuje, divák si rád počká, jak mu to tvůrci naservírují. Mám rád silné příběhy, takže si připadám trochu ochuzený, ale ne vysloveně zklamaný. Nicméně třeba takový  Vampire Hunter D (2000) se mi líbil víc. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Není to špatné anime, ale taky žádný zázrak. Děj je poměrně jednoduchý a hlavně není vůbec důležitý, protože nejzajímavější částí filmu jsou jednoznačně souboje hlavních hrdinů s nejrůznějšími nepřáteli-démony. I tak je to ale místy trochu nuda a že by jste si z filmu něco zapamatovali i po skončení titulků opravdu nehrozí. 7/10 ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Skvělá , krásně zpracovaná (výtvarně i příběhově) akční anime se vším co k ní patří - Jubei jako hlavní hrdina je cool, hlavní hrdinka Kagero zase nehorázně sexy (což se ještě násobí tím, že je "jedovatě nedostupná") a hlavně, osm ďáblů, kteří proti nim stojí jsou kvalitní kruťáci, žádná béčka. Přestože mě některé scény trošku štvaly, jde jen o malinké drobnosti, celkově není moc co vytknout. 90% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)
  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama