Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Svižný a stručný film, který se vyznačuje dost zapeklitým příběhem - několik klanů bojujících o nadvládu. Ale i bez pochopení příběhu stojí za to - jednak je to v podstatě série důvtipných soubojů protagonisty s různými "bossy" a také díky japonské kresbě, která neztrácí tvář před konkurencí v Disneyho ateliéru, kde už si pomalu začínali pomáhat 3D grafikou. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Od kreslených filmů nečekám výraznou hudbu, o to větší překvapení se skrývalo v tónech, jež dokázaly rozvibrovat emoce a posunout děj do nových dimenzí. Dalším překvapení je, že ačkoliv se vyhýbám animé, jejichž smysl spočívá v porcování démonů a stříkání krve, toto pojetí zvládá úchvatně balancovat mezi krvavou surovostí a povzneseným světem krásna. Okamžitě si mě získal i dokonale zenový hrdina bleskurychlých reflexů a bezchybného máchnutí mečem, který umí projevit citlivost a zůstává čestný a jehož kreslená podoba je tak působivá, že si jde snadno za ním představit podobu muže z masa a kostí. Osobně mi pak imponovala stejně silně i postava ledové a nesmluvavý amazonky s bezchybnými slovy a pohyby, která vlivem osudu zapomněla, jak projevit zranitelnost... ()

Reklama

yossarian- 

všechny recenze uživatele

Jubei je frajer co chodí po kraji a za mrzký peníz dává na frak padouchům a ještě u toho trousí drsné kecy. Prostě hrdina jak má být. Vizuální zpracování nemá chybu a krev teče proudem.To vše tvůrci doplnili zajímavím příběhem a sem tam se objeví nejaká malovaná nahotinka, z čehož plyne, že film nemá chybu:-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podle mě přesně ten typ filmu, pod kterým si divák představí japonskou anime. Samurajové, podivné postavy, strohá animace, spousta krve a brutality a jako bonus nějaký ten sex a odhalená prsa. Hodnocení hodně závisí na divakovu vztahu k podobným filmům, já se docela bavil ale nebyl to tak úplně můj šálek kávy. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dvojice nindžů, tulák Jubei a tvrdohlavá Kagero, se vydává na pomstu a každý z nich má k tomu jiný důvod. Musí během své cesty porazit ty nejzáludnější bojovníky celého východu. Větší překážkou se ale stává jejich vztah, protože Kageřina tvrdohlavost nezná mezí. Její nespokojenost a umanutost je jen kvůli jedinému důvodu. Celé její tělo je jedovaté, takže se nesmí nikdy milovat s žádným mužem. Dvojice tím vytvořila napínavou chemii mezi sebou během celého příběhu a to v Anime nebývá k vidění. Krvavé souboje, nelítostnost a stylizace nemá chybu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)
  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama