Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka sedmnáctiletého vysokoškoláka Jonese Dillona (Elijah Wood) je alkoholička, otce nikdy nepoznal a před realitou uniká Jones nejraději do vlastního světa fantazie. Hned první školní den je vyloučen z univerzity. Pronajme si byt ve starém domě, kde bydlí i temperamentní, ale potrhlá fotografka (Franka Potente) a ctižádostivá herečka (Mandy Moore). Jones se s nimi bezhlavě vrhá do bezstarostného života, který je jedním nekončícím večírkem plným pokušení. Ale sladkých sedmnáct netrvá věčně a tenhle nadržený postpuberťák bude muset jednou dospět. A skutečný život už možná čeká za rohem. (Magic Box)

(více)

Recenze (82)

Klariska 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu bych nedávala příliš nálepku romantický, jelikož na mě tak vůbec nepůsobil. Spíš bych v něm viděla jakýsi náhled do křehké duše dospívajícího kluka, který se musí vypořádat, jak se svojí minulostí, tak přítomností i budoucností. Asi bych ho viděla v kategorii jakýchsi alternativních filmů. Velmi se mi líbilo zpracování, a také realita, která vlastně nemusela být až tak realitou. Vlastně jsem až doteď na pochybách, zda to vše bylo, tak jak to bylo. Konec z motorkou mohl být stejně dobře imaginární jako jeho představy o břišních tanečnicích, exotických masérkách a dalších. Zkrátka tenhle film mě oslovil, i když jsem na pochybách, zda můj dojem byl skutečně skutečný ;-) Dávám tři a půl hvězdy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

What about you, Blanche? Are you making anyone miserable on a regular basis? 1) Bohem všech herců políbený 21letý Elijah Wood na mě upřel své šmolkově modré oči a já věděl, že film nesmím propást. Ukázalo se, že Američané umí udělat teenagerovský snímek o dospívání vkusně a vtipně. Občas to zajiskřilo i v dialozích. Bohužel chytrý scénář, sexy Wood i celkový příjemný dojem v tomto případě nehodí více, než tři hvězdičky. 2) Brad: It's been three years since I had sex, Jones. Jones: Woah. Brad: Did you say "woah"? Three years of celibacy deserves more than "woah". "Woah" doesn't come close. Jones: Try seventeen. Brad: What, years? Jones: The first twelve are pretty easy. Brad: What about the, uh... [indicates the girl upstairs] Jones: [shakes head] Brad: So you're a... Jones: [nods] Brad: Woah. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Jak by zazpíval brouk Kvapník: "Bez vtipu, bez dechu, šinu si to po mechu..." Aneb 96 minut prázdného žvatlání o ničem, na které se překvapivě(!) dalo i koukat. Podáním prosté, obsahově prázdné, ale na druhou stranu mě tenhle blábol výrazně neiritoval. Zkátka, milá děvčata: spolkonout, zapít, zapomenout. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood je celkem fajn, Franka Potente je klasicky fajn a Mandy Moore je roztomilá. Hodně prostinký snímek, který si naštěstí nehraje na nic hlubšího a tak mu to kdejaký divák s klidem odpustí. Na pondělní večery fajn, do kina ani zadarmo:). Jen škoda, že si autoři Sladkých sedmnácti předem neřekli, co vlastně chtějí říci, výsledek je až příliš prapodivný a těžko se popisuje (komedie? Zas tak ne, drama? taky moc ne...). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný snímek, jehož děj plyne jak vánek. Příběh post pubertálního snílka, který se vrhá do bezstarostného života doplněné svým sněním a představami. Vyprávění si drží svůj rytmus a na nic si nehraje. Téměř artový styl s prvky romantiky dávají pocit uvolnění a pocitu bezstarostného života. Na nic se tu nehraje a nevnucuje se tu nic, co by poškodilo děj. Film vhodný pro odpočinek a uvolnění. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na obálce filmu mají obě hlavní hrdinky opačnou barvu vlasů, než mají ve skutečnosti ve filmu. (Aknah)

Reklama

Reklama