Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Profesionalita filmařů zdá se nezná mezí, protože si neumím představit tu neskutečnou práci, kterou musel tvůrce tenhle dokument stát. U mě ale dojel na faktu, že hmyz nemám rád a tím pádem mě to moc nezajímalo. Když se jedná o savce, ptáky, ryby,... je to něco jiného, ale tohle obsahem nebylo nic moc. 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci pohľad na svet pod našimi nohami. Keď sme na tom boli v kine v ôsmej triede, moc ma to nezobalo, ale po desiatich rokoch už mám na prírodu iný pohľad a toto mikroskopické blúdenie po lúkach a miestach, kde je hmyz pánom je krásne. A čo je hlavné, že je to spracované svižnou, nenásilnou, nie až tak poučnou, ale príjemnou až akousi zábavnou formou. Dokonca som predýchal aj scény s mojimi obávanými arachnidmi, takže na tom asi niečo bude. Plnohodnotný filmový zážitok to však zďaleka nie je. 80%. ()

Reklama

standsiller 

všechny recenze uživatele

Od dnes sa pravdepodobne budem veľmi obávať kam budem šliapať. Nesmierny zážitok . Kamera perfektná, hudba veľmi podmanivá a trefná . Režisér geniálny, veď ním bola koniec koncov sama príroda . Ale samozrejme pocta patrí aj dvojici režisérov, ktorí sa na tom podieľali a zobudili vo mne , že svet nie je len okolo a nad nami ako o tom často polemizujú filozofickí i náboženskí fanatici, no i pod nami a ďaleko rafinovanejší, ako sa na prvý pohľad a bežným okom zdá. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Fascinující meditativní zamyšlení nad jiným světem, který se ale skrývá blíž, než si myslíte. Nedivím se, že u toho lidé usínají. Jak už jsem řekl, je to hlavně film meditativní, uklidňující, zkrátka jeden z nejlepších filmů před spaním - to nemyslím ve zlém. Je na něm sympatické, že není edukativní, tedy nic nevysvětluje a obejde se bez komentářů ve stylu: "Tady vidíme samičku kudlanky nábožné, jak žere samečka." Dalším kladem, kterým Mikrokosmos disponuje, je GENIÁLNÍ soundtrack! Když se řekne "Mikrokosmos" vybaví se mi právě ta nádherná ústřední melodie a obrazy kudlanky před měsícem, námluvy šneků, zobání mravenců bažantem, skarabea s kuličkou. Nezapomenutelné! Pro entomology splněný sen a pro normálního smrtelníka snad dostatečná výzva, aby nešlapal na trávník. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fascinující. A šlo to zaplaťpámbu i bez mluveného slova (skoro). Scény se zamilovanými hlemýždi, bojujícími roháči nebo vosími larvami patří k těm nejlepším přírodopisným momentům, jaké jsem kdy viděl. Velice se mi líbil i přístup tvůrců, kteří evidentně nepostrádali nadhled, a tak sekvence s deštěm připomíná válečný film, hovnivál podává výkon srovnatelný s nejslavnějšími zarputilci (já osobně si vybavil Roberta de Nira v Misii) a závěrečné "povstání komára" je jako vystřižené z hororu. Za velký zážitek samozřejmě "může" i Bruno Coulais, ale prim stále hraje úchvatná příroda naší planety.__P.S. Bez pavouků bych se obešel, ovšem vodnář, který si staví podvodní dům ze vzduchových bublin, mi vážně vzal dech. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Půlka režisérské dvojice, Claude Nuridsany, komentoval vypravěčský přístup: "Chtěli jsme se pokud možno vyhnout násilí, dravým scénám a krutým momentům. Svět hmyzu nemá morální zábrany, je drsný a krutý. My jsme se ale rozhodli jít záměrně proti a tyto živočichy jaksi rehabilitovat. I oni jsou každý den konfrontováni s překážkami a těžkostmi osudu při hledání svého místa na slunci. Proto jsme je chtěli ukázat v jakési polidštěné podobě." (NIRO)
  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • 15let výzkumu, 2roky příprav, 3roky natáčení a 80km filmu. (formelin)

Reklama

Reklama