Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Octavio miluje ženu svého bratra a je pevně rozhodnut s ní uprchnout. Zoufale potřebuje peníze, a když se ukáže, že jeho milovaný pes Cofi je výborný zabiják, bez váhání ho přihlásí na krvavé psí zápasy, které dobře vynášejí. Daniel opouští svou ženu, aby mohl žít s mladou dlouhonohou modelkou Valerií. Jejich nový exkluzivní byt se ale zakrátko změní v nesnesitelné vězení a stane se smrtící pastí pro Valeriina malého chundelatého pejska Richiho. Bývalý komunista a partyzán El Chivo se po letech strávených ve vězení živí jako nájemný vrah. Jeho jedinými společníky jsou toulaví psi, které sbírá na ulici a léčí jim jejich rány... Tři příběhy se proplétají stylem připomínajícím Pulp Fiction, aniž by se však režisér tohoto strhujícího mexického filmu, jenž byl nominován na Oscara, snažil kohokoli kopírovat či napodobovat. Originálním způsobem líčí několik lidských osudů, jež se protnou ve scéně fatální dopravní nehody, která celý film otevírá. Tarantinovsky spletitá story uchvátila svou energií a výsostnou filmařinou i členy Akademie, kteří film nominovali na Oscara. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (632)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ťažko predýchateľný film. Skutočne tvrdý a fakt reálny pohľad na tragickú lásku dvoch mladých ľudí z dnešnej doby. Inarritu sa vyznamenal a otvoril si dvere ku hviezdam. Námet a scenár skvelý a precízne rozpracovaný, bez akéhokoľvek klišé, občas zarazí svojou krutosťou a necenzúrovanosťou. Najviac ma zasiahly scény s psími zapasmi. Filmu ale aj tak niečo chýba, na niektorých miestach rýchly spád, inokedy príliš rozťahaný.Herecké výkony veľmi prekvapijúce a je vidno, že mexické filmy budú majú stúpajúcu tendenciu. 85%. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Živočíšnosť juhoamerických filmov je fascinujúca. Páčilo sa mi asi všetko. Od vášnivých vzťahov v rodinách až po spôsob, ktorým režisér oznamuje čas v jednotlivých dejových líniach. Prepletenec troch osudov, ktoré sa vzájomne stretajú len okrajovo, spája hlavne výrazná tragika. Neviem posúdiť, či je život na tomto kontinente skutočne tak dramatický, alebo je to len ich spôsob vnímania skutočnosti. Rada sa však z kresla dívam a užívam si búrku pocitov. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Výprávěcí styl, kdy je příběh rozpolcen do několika (konkrétně tří) částí, není vyprávěn chronologicky a postupně do sebe pěkně zapadá, je pravděpodobně inspirovaný Tarantinem, avšak nic jiného s ním film nemá společného. Amores perros je výborný debut nadějného režiséra, který zprostředkuje surové, syrové a stále velmi věrohodné nahlédnutí do mexické společnosti a kultury. První příběh a jeho vyobrazení prostředí a lidí i s jejich emocemi, byl takřka bezchybný a spolu se zajímavým dějem na jasných 5 hvězd, bohužel druhý už spíše jen otrocky splňoval pointu celého filmu (amor = láska + perro = pes), ovšem ještě stále se bezpečně držel nad hladinou nezajímavosti, či průměru. Poslední část mě asi nedojala tolik, jak bylo zamýšleno, ale ostatní složky se opět držely velice vysoko - atmosféra špinavého mexika a hlavně pohled do duše jak "bohatému bezdomovci" s neschopností normálně žít kvůli bývalému prohřešku vůči rodině, tak člověku, který si objedná vraždu, ale není schopen se oběti ani podívat do očí. 8/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co to sakra bylo, jak muze mit takova kravina tak dobry hodnoceni? Film je vlasne sestavenej ze tri pribehu, pricemz mi prislo, ze Ińárritu chtel v kazdym vyjadrit urcitej druh lasky, at uz to je ke zviratum nebo k nejake osobe, coz se mu docela povedlo. Prvni pribeh je nejbrutalnejsi a taky nejlepsi, psi zapasy jsou dobre tema a i zpracovany to bylo slusne, jenze po chvily se zacli situace opakovat a zaver s velkou sazkou uz je provarenej ze spousty jinejch filmu. Druhej pribeh byl asi nejslabsi, jediny co tu stoji za zminku je vecne hystericka modelka, jinak samotnej pribeh tehle casti stal za hovno a vubec nevim co tim chtel tvurce rict. A treti pribeh se zacal odvijet jako docela slusne drama o zabijakovi, jenze se vsechno desne tahlo a nakonec to taky za moc nestalo. A do toho vseho nekolik situaci, ktere spojujou jednotlive pribehy a tudiz diky nim ziskavame komplexnejsi pohled na celou situaci, ale to uz tu taky nekolikrat bylo. Takze jedinej klad filmu jsou docela slusny herci, misty povedena hudba a skoro az dokumentarni syrovost, ale to na dobry hodnoceni nestaci. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prepletenec niekoľkých príbehov a osudov ľudí, kde je ústredným motívom láska, či už je to partnerská, otcovská alebo láska ku zvieratám. Kvalitu snímku trocha znižuje dejová linka s otcom, ktorý sa snaží zblížiť so svojou dcérou. Prišlo mi to veľmi povrchné a zbytočne uťahané, tiež koniec tohto príbehu akosi vyšumel do prázdna, tam kde bolo treba ubrať bolo pridané a naopak. Je to škoda, pretože príbeh o dvoch bratoch rivaloch aj o nešťastnej modelke vážne stáli za to. K tomu treba ešte prirátať aj slušnú atmosféru hlavne v spojitosti s depresívnejším prostredím a 150 minút prejde ako voda :). 80/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Nejkontroverznějším tématem filmu byly psí zápasy. Režisér Alejandro G. Iñárritu prohlásil, že žádný pes během filmu nebyl zraněn, protože psí tlamy byly zavázány jemným vlascem. (chelseaman22)
  • Všechny záběry, které se objeví v televizi během filmu jsou reklamy, které natočil režisér filmu. Mimo jiné promo na TV stanici, reklama na banku atd. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2000 na Cannes FF. (Varan)

Související novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Reklama

Reklama