Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (180)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to docela šlo. Policajt a terapeut řeší i s pomocí hypnózy satanistický případ. Jenže celkem brzy začal být Amenábar až moc tajemný a splétal sítě, ze kterých jsem nebyl schopen se vymotat a ani na konci jsem si nebyl jist, o co jemu a těm klaunům v kapucích vlastně šlo. Ethan Hawke se nechal strhnout a podařilo se mu zahrát nesympatického magora, kterému se nedá fandit ani se zavřenýma očima a zacpanýma ušima, ale ani tak nedosahoval na Hermionu, která kdovíproč chybí v nominacích na Maliny. Takhle teda ne. 25% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Smutná ukázka toho, jak úspěšně se může plýtvat talentem. Tvůrce parádních thrillerů / hororů jako jsou Thesis nebo The Others si podle vlastního (!) scénáře natočil tenhle absolutně nezáživný příspěvek do satanistických obsesí, navíc chladný jak čumák Hermiony Grangerové. Regression rozhodně nevyniká nijak zvlášť děsivou atmosférou, hlavní prostor tu bohužel dostává policejní vyšetřování, co se loudá z bodu A do bodu B a zase zpátky. A to já prostě nemusim. Co se týče závěru, satisfakci za předchozí nudu nečekejte, snad jen hanbatou dablérku té mudlovské šmejdky. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Amenabar sa vracia k svojim tajomným thrillerovým začiatkom a čo sa týka atmosféry, stále vie vyvolať nepríjemné stavy. Počas filmu som si stále hovoril, že je škoda, že si nevybral lepší scenár. Lenže uoha, on si ho napísal sám a tak všetka kritika smeruje k nemu. Ak by Regression vzniklo po The Others, kedy by boli tie očakávania zrejme dosť vyhajpované, bol by tento film asi ťažkým sklamaním. On ním je tak trochu aj tak, ale keďže už berieme Alejandra ako všestranného režiséra viacerých žánrov, tak to tak nebolí. Hawke sa snaží, zvyšok je iba do počtu. Tá základná myšlienka, ktorú film vysloví dvakrát, je síce zaujímavá, ale originalitu do inak priemerného filmu nevnesie. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočené aj zahrané, ale v celku málo vzrušujúce. Jedna veľmi profesionálne realizovaná scéna strieda druhú ale nejako sa tu nepodarilo vybudovať strhujúci príbeh. A aj tá (veľmi zaujímavá) myšlienka mohla byť predaná trochu údernejšie a možno menej jednoznačne ("čo ak naozaj?"). Škoda. Sklamanie a slabučkých 7/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

V televizi perlila, rodinu si prznila.“ Hořká thrillerová whisky se sociálním ocasem. Amerika 70. a 80. let. Sekty rostou jak houby po dešti, pro samý pentagram už pomalu není kam plivnout a davovou hysterii mocně přiživují novináři a televizní reportérky s ocasy a kopyty. A pak má chudák paranoidní detektiv zůstat nad věcí. Vidle do vyšetřovacího spisu mu háže i (pa)věda se svou regresí a schopností vyšťourat třeba i z Matky Terezy vzpomínky na zneužívání otcem. A nezapomenout na šedou eminenci, babičku! Sic na dně flašky, určitě taky smočila hubu i geronto pařáty v panenské krvi. SATANISTICKÉ OKÉNKO: [][] Kdo a čím rituálně zneuctil andělsky nevinnou Angelu? ♦† Celá sekta, čili půlka maloměsta, krucifixem z Vymítače ďábla. ♦† Vyblázněný „já tě ochráním“ detektiv, bezovou hůlkou Harryho Pottera. ♦† Ďábelský verbal, svým komentátorským brkem a jednou hvězdičkou. [][] Závěrem jen malé rýpnutí agnostika do amerických soudů. Je-li souzen satanista, taky přísahá na Bibli? Docela chucpe. Neměl by spíš přísahat na Satanskou bibli Antona Szandor LaVey? A končit slovy „...nic než pravdu, k tomu mi dopomáhej Satan.“ Amen. Twist a tři hvězdy do pentagramu pokládám. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Napriek neuspokojivému výsledku v kinách bol film číslo jeden vo víkendových pokladniach v Španielsku od 4. októbra do 11. októbra 2015. (Arsenal83)
  • Vo filme sa objaví plagát poľskej metalovej skupiny „Behemoth“ z roku 2014, ale príbeh sa odohráva v roku 1990. (Arsenal83)
  • Zatímco film do značné míry čerpá z nesčetných případů satanské paniky z 80. a 90. let, samotný děj ve filmu není ve skutečnosti založen na konkrétním skutečném příběhu. (NumeranS)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama