Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (180)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Detektivu Bruci Kennerovi(Ethan Hawke) se dostává do rukou případ, kterej mu nedá spát. Zdá se totiž, že tenhle případ je součástí něčeho mnohem většího. Vše by totiž mohlo mít spojitost se satanistickým kultem. Víc to asi rozvádět nebudu. Možná jen dodám to, že film byl údajně inspirován skutečnými událostmi. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Solidní mysteriózní jednohubka, která si hraje s divákem stejně, jako si hraje mysl s výtečným Hawkem.Jemu ale bohužel dojde mnohem později než vám, o co přesně jde a kdo má všechen ten bordel na svědomí.Sice škoda, že pointu rozluštíte asi po půl hodině filmu, ale já mám rád tyhle odvážný pokusy o něco nového i když v nich vlastně nakonec najdete klišé tak jako tak. Pokud od toho nebudete čekat nadupanej satanistickej horor, můžu to vřele doporučit už jen kvůli faktu, že z Hermelíny vyrostla epesní nabíječka.69%. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Chytře sepsané, působivě zahrané a osobitě zrežírované. Od Amenábara jsem už viděl dva jeho snímky (Ti druzí, Agora), ale je to již dlouho, co jsem je viděl. Z toho, co si pamatuju vím, že to pro mě byly spíše průměrné snímky. Regression je na tom trochu jinak. Má výbornou atmosféru, která diváka chytne a nepustí, charismatické herce (pro Hawka mám slabost, stejně jako pro Emmu a Thewlise) a v neposlední řadě chytře vymyšlený děj zaobalený do satanského hávu. Fakt toho, že v druhé polovině minulého století se satanismus rozšiřoval, jak mor je nepopiratelný a Amenábar ho tu využil dost na to, aby z něj vytáhl jeho temnotu a zvrácenost v relativně zvládnutelné míře (za mě bylo nejhorší dění ve stodole, kdy jí detektiv prochází s magnetofonem a představuje si běh událostí). Snímek má svou váhu, a jsou v něm určitě myšlenky, které mají svůj smysl, jen závěr mě trochu zklamal. Amenábar si totiž se satanismem během filmu výborně naběhl, ale konec nezvládl úplně ideálně ukočírovat. V momentu gradace děje se všechno propadlo o několik stupínků níž. Nemám nic proti Amenábarovovu vysvětlení, ba naopak líbí se mi ta logika. Jde jen o rychlý úpadek kvality děje v závěru. O jisté předvídatelnosti tu taky není pochyb. P.S. Z režisérovi filmografie jde usoudit, že rád vyvrací náboženské myšlenky logickým postupem. Problém satanismu a působení Ďábla se řeší už Bůh ví jak dlouho, ale aby se mohlo s pravdou tvrdit, že jde vážně o působení nadpřirozených sil, je nutno nejdřív prosadit lékařské postupy, které poukážou na případnou psychickou poruchu. A pokud se žádná neprokáže.. Ďábel existuje, jen ho nikdo nebere vážně. P.P.S. Čtvrtá hvězdička do plusu... Po delší době film, u kterého se dá opět trochu teologicky zapřemýšlet v jistém úhlu pohledu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to chytrej film, blbej film nebo jakej je to vlastně film? Úplně si Amenábara představuju, jak se při psaní scénáře místama za břicho musel popadat, když si představoval diváky. Škoda, že průběh není moc zábavný a nějaká pořádná katarze taky neproběhne, tudíž to přehodnocovací finále nemá takovou sílu. Ale jednou za čas je potřeba podobný trik zkusit a trochu respektu si za tu odvahu tenhle Španěl určitě zaslouží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $55,039Tržby Celosvetovo $17,671,101▐ očakávania zadupané do zeme, keď to zhrniem, námet a prvá polovica dobré, má to napätie, vsádza to na predstavivosť, druhá začína robiť zbytočné dejové klučky a všetko ešte viac zamotávať aby prišiel ten čudne šokujúci záver, veľká prázdna bublina, ktorý po tom všetko zanechá pachuť /55%/ ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)
  • Natáčení probíhalo v Madridu a Torontu. První filmovací den byl 16. 4. 2014, dle plánu pak mělo natáčení skončít 12. 6. 2014 v Torontu. (Weasley)
  • Napriek neuspokojivému výsledku v kinách bol film číslo jeden vo víkendových pokladniach v Španielsku od 4. októbra do 11. októbra 2015. (Arsenal83)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama