Reklama

Reklama

Reportérka

(seriál)
  • Česko Reportéři a ti druzí (neoficiální název)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Série vypráví o dvacetileté Hedvice (Tereza Voříšková), která se chce stát novinářkou. Po přijetí do vydavatelství je přidělena k ostřílenému reportérovi Vlachovi (Jiří Bartoška), který "hulí jak fabrika", počítače považuje za nutné zlo, jezdí ve staré "kraksně", žije v paralelním vztahu s manželkou a milenkou, ale jinak je poctivý až k sebezničení. Scenárista Josef Klíma vybral pro televizní cyklus jeden z nejpozoruhodnějších osudů, s nimiž se jako dlouholetý novinář setkal, přičemž podobnost se skutečnými postavami současného mediálního prostředí je opravdu čistě náhodná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivě jsem ty tři díly dokoukal a musím říct, že nevím, jestli bych v tom pokračoval. Každopádně nemůžu říct, že by tenhle mini seriál měl více negativ, než pozitiv. Ale od začátku. Reportérka vypráví příběh mladé holky, která chce jednou bejt úspěšná novinářka. Tu hraje vcelku zajímavě Tereza Voříšková. Zajímavě hlavně proto, že pod náporem piercingů a rozcuchaných vlasů byste našli spíše nějakou volnomyšlenkářku ze stacionáře, než cokoliv jiného. Mentora jí tady dělá výbornej Jirka Bartoška, kterej si užívá snad každou další roli, co dostane. No a s dalšími postavami už je to slabší, ne-li úplně slabý. Jiráček a Plesl jsou tady třeba úplně odporní, ale chápu, že to byl ze strany jejich postav účel. První dva díly jsem ale myslel, že tu jejich odpornost nepřežiju a seriál přepnu. No a takových protichůdných názorů mi vytvořil tenhle seriál ještě víc. Třeba samotná režie. To, že nebyla kdoví jak nápaditá, bych ještě ustál. Horší už bylo snad jen to, že skrz ponuré filtry místy i dost nudila. Nejlepší tak vnímám třetí díl, který pod náporem sekty, tmavých filtrů a muziky od Sigur Rós vytvořil tu správnou atmosféru. První dva díly jsou ale hodně slabý a dost nepřehledný, za což viním třeba i scénář, protože třetí byl překvapivě dobrý. No jo...těžko si udělat nějakej ucelenější názor, ale kvůli hercům jsem to nakonec zvládnul a ani mě to nezabilo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prvni dil jeste nevypadal nijak hruzostrasne, druhy byl jeden z nejhorsich pocinu u nas za poslednich deset let a konecne zaverecny dil celou nemohoucnost jenom potvrdil. Krome postav dvou idiotu (Jiracek, Plesl), kteri me bavili, me zbyle postavy nicim nezaujaly. Voriskova me nejednou doslova srala-jeji postava tedy. Monology na kameru byly zbytecne, stejne jako Hitchcockovske zjeveni Josefa Klimy. Scenar toho chtel rict hodne, ale nerekl vlastne nic. Je teprve unor, ale zklamani roku mezi ceskymi serialy roku 2015 ziskalo velkeho kandidata. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Možná by byl výstižnější název pro tento televizní počin Reportér, protože jediný, kdo tu za něco stál, byl Jiří Bartoška. Několikrát jsem byla úplně mimo, nechápala jsem o co novinářům šlo. Všechno to bylo nějaké nedotažené, ale ono to tak ve skutečnosti chodí. Velký případ, novinářská senzace která časem tiše vyšumí, a tak se skoro nikdy nedovíme, jak to dopadlo. Daleko vhodnější by pro tentokrát bylo zpracování uvedených kauz jako kriminálních případů, kde bychom se snad dobrali nějakého konce. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pana Klímy si jako novináře velmi vážím, a protože studuji obor, který s žurnalistikou úzce souvisí, ze zvědavosti jsem to s touto minisérií musela zkusit. S Terezkou Voříškovou jsem nikdy neměla problém, ale její výkřiky typu "Ses posral!" už mi po třech dílech docela lezly na nervy. Poslední dobou mám hodně v oblibě Jaroslava Plesla (a doufám, že s takovým ukázkovým slizounem se v zaměstnání nepotkám :)), ovšem tou hlavní hvězdou celého projektu byl pochopitelně pan Bartoška, kterému přeji hodně sil a mnoho dalších takhle skvělých rolí. Herecké výkony bohužel nejsou všechno, samotné novinářské kauzy nejsou příliš zajímavé a ve výsledku ani důležité, což je velká škoda. Mínus taky uděluji nevhodným promluvám do kamery, jejich smysl asi unikl nejenom mně. Pokud vzniknou další díly, podívám se ráda, ale jedině s Bartoškou v čele. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Pan Klíma pravděpodobně vyčerpal zajímavé případy na konkurenční stanici a pro naši veřejnoprávní ČT vytáhl z šuplíku zbytky, které nikdo nechtěl. A ke všemu si celou látku vzal do ruky režisér, který nás pro nedostatek invence krmí "šokujícími" scénkami typu opiersingovaná, sprostě nadávající, telefonujíc močící novinářka a podobně. Když při statickém rozhovoru dvou lidí kolem nich lítá kamera jak na řetízkáči, tak něco v hlavě režiséra není v pořádku. ... Česká televize se možná snaží zalíbit mladšímu publiku, ale tahle cesta není pro mě. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (10)

  • Dan Svátek pracoval výlučne s ním vybraným štábom, čo bola podmienka, ktorú zadal televízii pred natáčaním tohto projektu. (Arsenal83)
  • Když jede Vlach (Jiří Bartoška) v přibližně 30. minutě 1. dílu autem po dálnici, kouří při tom cigaretu a telefonuje. Nejdříve má krátký nedopalek, po střihu má ale cigaretu opět skoro celou. (rakovnik)
  • Sídlo vydavatelství fiktivního Expresu je v Dobrovského ulici v Praze - Holešovicích. Ve skutečnosti tam sídlí Hospodářské noviny. (hermiona)

Reklama

Reklama