Reklama

Reklama

VOD (1)

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (317)

InJo 

všechny recenze uživatele

Ne, není to dobrý - a to přitom určitě budu (opět) patřit k té "spokojenější" části publika. První tři díly taky nebyly žádné žánrové zázraky, všechny ale měly akčními legendami oplývající obsazení, které samo o sobě pokaždé jakž takž dokázalo kompenzovat účelově slátané scénáře a nedotažené pokusy o stylizaci do akčního filmu 80. let (přitom ve čtvrtém Rambovi se to Slyovi povedlo takřka dokonale!). Čtvrtí Postradatelní už ale působí vyloženě vyčpěle - přesunout fokus na Stathama nebyl špátný nápad, protože nenáročnou žánrovku stále dokáže v pohodě utáhnout. Se vším ostatním už je ale problém. Stáří známí už nemají co nového nabídnout (Lundgrenovy problémy se zrakem toho moc nezachrání) a práce s nováčky je těžce zoufalá. V lepším případě tu máme nezáživné náhradníky (50 Cent a Scipio) původně plánových herců (Crews a Banderas). A v tom horším Megan Fox jako sexy drsňačku. Před zhlédnutím bych nevěřil, jak moc může být její účast ve snímku katastrofální. Když má být sexy, je otravně afektovaná. A když drsná, je až směšně nepřesvědčivá. Ale hlavně má v každém záběru na ksichtě tolik mejkapu, že vypadá jako oživlá vyphotoshopovaná fotka nějaké druhořadé instagramové "modelky". Jednotlivé akční scény nejsou špatné (hlavní fight mi přišel vcelku ok), ale občas je kazí dost mizerné triky. Duo borců z Asie (Uwais, Jaa) se naštěstí podařilo využít vcelku uspokojivě, vizuální ošuntělost a celkovou lacinost tohohle sequelu by ale nedokázala patřičně vyvážit ani sebevětší herecká hvězda. 50 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mám pocit, že kdykoli Stallone potřebuje prachy na kurvy, chlast, drogy a chlebíčky, tak se objeví další díl této rychlokvašky. Zatímco první 3 snímky byly poměrně zajímavé, vtipné a správně ulítlé, tak tento je jejich velmi chudý příbuzný. Humor zde zcela selhává, děj je extrémně debilní, snadno prokouknutelný a nesmírně nudný, záporák je ubohý a k účasti na tomto snímku se Stallonemu podařilo překecat pouze pár herců, zbytek obsadil naprostým hereckým plebsem. Navíc lze tento díl chápat jako absolutní výsměch fanouškům, protože samotný Stallone se zde skoro nevyskytuje. Frajera bolela záda, takže se jednou projde do baru a párkrát je na něj záběr ve vrtulníku - to bylo zcela ubohé. Tento díl byl zcela postradatelný a nikomu by nechyběl. [15 %] ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další pokračování i když to čekání bylo skoro deset let. A nakonec jsem docela smutný z toho, že jsem se dočkal. Čtvrtý díl téhle série je možná ve výsledku horší, jak kdyby nakonec nikdy nevznikl. Tohle totiž předešlé tři díly připomíná jen hodně vzdáleně a ten nezájem všech zúčastněných je vidět na každém kroku. Nic z toho co se děje před kamerou vlastně nefunguje, bohužel ani one-linery, a přídavek Tony Jaa a Iko Uwaise nezvládnou nahradit laciné pokračování, kde se trápí i Jason Statham. To že to celé je i na poměry série úplně pitomé, postrádá hlavu a patu a vypadá to hůř jak digitální akční kreace amatérských filmařů na YouTube. Tohle se prostě sakra nepovedlo a není tam nic, proč by tenhle díl stál za to vidět. PS: Když jsem viděl na místě autora scénáře Kurta Wimmera, až jsem musel zamáčknout slzu kam to po nadějném Equilibriu a pár relativně slušných béčkách dotáhl. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká únava materiálu. Podle závěrečných titulků bych sice mohl říct, že čtvrtí Postradatelní jsou patrně nejlepší bulharský akční film, který jsem viděl, ale to už by nebylo ani chytání se stébla. Je to křeč, do které se Stallonovi očividně nechtělo, na kterou bylo málo peněz (triky jsou opravdu ošklivé) i nápadů a která snad nemohla bavit ani štáb. Pár dobrých momentů se najde, ale po všech stránkách vynikající první díl i ta ztřeštěná komedie, která následovala, a vlastně i ta nemastná neslaná trojka jsou o několik úrovní výš. Bohužel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Scott Waugh pokračuje v tom co naznačil v předchozím Hidden Strike a Kurt Wimmer opět dokazuje, že je jedním z největších omylů Hollywoodu. Čtvrtí Expendables jsou nejen zbytečným ale i šíleně špatným filmem, který už v ničem nepřipomíná to, čím předchozí Expendables byly. Prakticky celá parta je pryč, zůstává znuděný Statham a polomrtvý Lundgren a vše se snaží doplnit zapomenutá Megan Fox a rapper 50 Cent. Nebýt posil z Asie, nebylo by o co stát. Expend4bles jsou nudným a odporně vypadajícím filmem s nevýraznou akcí, vyblitým scénářem a herci, kteří nevědí co mají dělat. Film, který nemá je na velkém plátně omylem a ukazuje že dno špatného CGI je hodně hluboké. To co jsem v Hidden Strike přehlížel je v tomto případě v daleko horší podobě a upřímně doufám, že to bude konec Scotta Waugha, který potvrdil, že opravdu není dobrý režisér. Sbohem Expendables, už o vás nestojíme. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Jediný film ze série, kde hudbu neskládal Brian Tyler. Zde ho nahradil Guillaume Roussel, který hudebními motivy soundtrack Braina Tylera ani vzdáleně nepřipomněl. (mzss1)
  • Ve scéně, kdy vysokozdvižný vozík veze rádio, tak z rádia zní píseň „P.I.M.P.“ (2003) od 50 Centa, který ve filmu hraje roli Easy Daye. (sQelle)
  • Dwayne Johnson v rozhovoru prohlásil, že by se ve filmu rád objevil, ale pod podmínkou, že bude hrát zápornou postavu. (S.W.A.T)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama