Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (309)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Velmi postradatelná hovadina. Jestli mě Statham před tímhle filmem už několik let "jen" nebavil, tak teď ho upřímně nesnáším. Vadí mi jeho dikce, vadí mi jeho permanentně afektovaná mimika, vadí mi jeho permanentní rádoby vtipné hláškování a exhibování. A jeho vzájemné infantilní špičkování se Slyem bylo tak bolestně trapné, až mi bylo stydno se na tu hrůzu dívat (štěstí, že nemělo dlouhého trvání). Film však poslala totálně do kopru především účast jakési bezduché, kýčovitě zmalované, vulgárně vystajlované a mimořádně nesympatické flundry v roli Stathamovy družky a posléze i velitelky týmu Postradatelných. V nějakém perverzním pornáči by jí to jistě mocinky slušelo, ale tady byla fakt úplně mimo mísu. A z dosud pouze průměrně trapné stathamovky se stala urážlivě ultratrapná stathamovka, čímž jsem o děj naprosto ztratil zájem. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další pokračování i když to čekání bylo skoro deset let. A nakonec jsem docela smutný z toho, že jsem se dočkal. Čtvrtý díl téhle série je možná ve výsledku horší, jak kdyby nakonec nikdy nevznikl. Tohle totiž předešlé tři díly připomíná jen hodně vzdáleně a ten nezájem všech zúčastněných je vidět na každém kroku. Nic z toho co se děje před kamerou vlastně nefunguje, bohužel ani one-linery, a přídavek Tony Jaa a Iko Uwaise nezvládnou nahradit laciné pokračování, kde se trápí i Jason Statham. To že to celé je i na poměry série úplně pitomé, postrádá hlavu a patu a vypadá to hůř jak digitální akční kreace amatérských filmařů na YouTube. Tohle se prostě sakra nepovedlo a není tam nic, proč by tenhle díl stál za to vidět. PS: Když jsem viděl na místě autora scénáře Kurta Wimmera, až jsem musel zamáčknout slzu kam to po nadějném Equilibriu a pár relativně slušných béčkách dotáhl. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně hodně bolelo. Čtvrtí Expendables jsou totiž dokonalou esencí toho nejhoršího, co může populární akční značku potkat. Vše je zde očividně narychlo šité velmi horkou jehlou, příběh je neuvěřitelně stupidní, záporná postava je k smíchu a samotný tým je tentokráte složen z druhořadých jmen. Pomyslným posledním hřebíčkem do této rakve čirého zoufalství je pak vizuální stránka, která je, nelze to říct jinak, totálně a nechutně odporná. Jediným pozitivem tedy zůstává božská Megan Fox. Doufám tedy, že už tuto sérii nechají tvůrci nadobro spát, protože pokud hodlají pokračovat v tomto duchu, nic dobrého z toho vážně nekouká. „What a fucking mess this turned out to be.“ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Načo toto vzniklo? Už trojka bola blbosť, ale aspoň mala poriadne herecké obsadenie, no toto? Sly si dá 90% filmu voľno, takže jediný drsňák ostane Statham, Dolph už je na takéto filmy starý, 50 Cent pôsobí drsne, ale je to B-éčkar, oveľa radšej ho mám ako speváka než ako herca a zvyšok osadenstva už len na smiech. Megan Fox je nádherná a neuveriteľne sexy, takmer rovnako ako pred 20 rokmi, keď z nej slintala veľká časť mužskej populácie, no so zbraňou v ruke... to fakt nie, to jej nesedí a vyzerala ako v nejakej paródii, podobne pôsobil aj Andy Garcia, jemu vždy viac sedel oblek a kravata. Ten debilný príbeh o atómovej bombe je hovadina na entú, to musel písať niekto bez mozgu a fakt nebyť Stathama, tak by si to koledovalo o odpad. Ešte ku tomu všetkému tá digitálna loď a digitálne more... proste hnus. 30% s prižmúrenými očami ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Don't worry about it. I got a prescription scope." Mohli bychom do nekonečna vést debatu zda tohle měli Postradatelní zapotřebí. Asi ne. I když mám pro tuhle značku slabost, tak je vidět jak pěst na oko, že další (poslední?) Expendables skočily z Ačkové produkce akčnáků do céčkových vod. Pro sérii mám velkou slabost, takže se mi to nepíše lehce. První díl byl fantastickým splněným a krvavým akčním snem. Dvojka posunula hranici ještě výš a i když trojku už leckdo zavrhuje, tak pro mě i trojka dokázala, že nepatří do starého železa. Holt už tam byla mladá krev a jediné, co jí vážně uškodilo bylo PG13. Čtverka tohle (aspoň to) napravuje a krve zase lítá všude. A začátek kupodivu funguje dobře. Jsme zpátky jakoby ani těch devět let neuteklo. Céčkové CGI mě osobně neuráží. Stále tu máme Stathama a Slye, kteří se spolu špičkují a v tenhle moment právě film opravdu funguje. Ze staré party zbyl však už jen Lundgren a Couture. Ovšem jak už bylo avizováno před uvedením filmu, Sly to chtěl pověsit na hřebík a předává otěže Stathamovi. V ten moment Expendables 4 pozbývají to, co dělalo tuhle sérii. Jelikož Expendables byl projekt jak dát dohromady největší akční hvězdy pod jednu střechu. Film je pak po zbytek stopáže jako oneman show , kterému vévodí právě Jason. Neříkám, že to nemá grády. Docela i jo, jen už to není akční týmovka jaká vždy měla být a byla. Mě osobně nejvíce chybí ikonický soundtrack, který tu není. Chápu že tohle třetí pokračování je pouze pro fanoušky série. A i tak si občas kladu otázku - proč? Je to škoda. Barneyho partu ostrostřelců miluju. (68 %) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Producenti filmu slíbili návrat Bruce Willise (Church) k této akční sérii. Nakonec k tomu kvůli jeho zdraví nedošlo. (VSVB)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama