Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (308)

castor 

všechny recenze uživatele

Trojka mě nijak zvlášť nenakrkla a pamatuju, že jsme psal, že bych se čtvrtému setkání nebránil. Teď už to asi neokecám a pátý díl už opravdu není potřeba. Protože málo Slye, protože Statham nás těší v jiných projektech, a protože digitální efekty jsou fakt ošklivé. Jednička a dvojka měly styl, představily se v důstojné formě a sázely hodně na nostalgii a na hlad fanoušků po návratu akčních dinosaurů. Z ptákovin, které byly poctou béčkové akce a jednotliví lišáci si ze sebe dělali příjemnou legraci, nezbylo skoro nic. Celé to působí vyčpěle, unaveně a odbytě. Stallone má bolavá záda, a tak po necelé půlhodince vyklízí pole, respektive projevil soudnost a hodil to na Jasona, Dolph Lundgren toho moc nepředvede, má potíže se zrakem a jen kdesi polehává coby odstřelovač, zbytek žoldáckého týmu je nezajímavý, kdečím napíchaná a afektovaná Megan Fox by se měla spíš soustředit na sociální sítě. Pokud někdo, tak potěší asijští bijci Iko Uwais a Tony Jaa (ten víc), kteří zajistí pár slušných kontaktních soubojů s docela fajn choreografií. Jinak je to bída s nepěkným vizuálem, spoustu času koukáme na nenápadité střílení, nějakého oživení je málo, charismatu ještě míň. Trojka byla limitovaná věkovou přístupností (pitomý nápad), tady se na zacílení na mladší publikum kašle, ale ty cákance krve stejně nic neřeší. Škoda… ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já si čtvrtý díl užil, i když mě zamrzelo, že jsou tam v podstatě 4. herci z předchozích dílů. Bral bych zpět Banderase, Snipese a Arnieho. Jinak jsem popravdě čekal bídu a zklamání. To se naštěstí nestalo. I když je to asi nejslabší díl série, ale i tak to zabaví i přes jednoduchý příběh. Akce je dost a je i pěkně krvavá. Konec mě mooooooc potěšil. Za mě 80 % :) ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Megan svojimi hereckými limitmi a vizážou pôsobí, akoby sem zablúdila z nejakej pornoparody na Expendables. Ale tak, svojím spôsobom tu trčí z tej nevýraznej partičky ako vidly z hnoja a nemám jej tú prítomnosť vôbec za zlé. Ostatne, od lacných kulís, až po každú jednu repliku v scenári, sú štvrtí Postradateľní na rovnakej úrovni a aj ten divácky zážitok je podobný. Toto chcete tiež pozerať doma v súkromí s jedným prstom na rýchloposuve, pretáčajúc všetky trápne kecy v nádeji, že aspoň akcia bude stáť za to. Fakt, z tých macho hlášiek a snahy o nejaké slovné prestrelky je človeku trapne. Práve mam rozohrané Jagged Alliance 3 a fakt si radšej zapnite to, lebo to je tá parta nájomných žoldnierov, ktorá vám dodá skutočný nostalgický punc 80s akčňákov a tam každá jedna replika znie viac vtipne a cool, než celé Exp4ndables. No a tá spomínaná akcia - Aj to péčko má nápaditejšiu kameru a choreografiu scén. A navyše, tam ich aspoň nikto nekurví tak neprehľadným strihom a ohyzdnými digitálnymi trikmi, ako tu. Proste jedna nudná zlátanina, ktorá mi za pár rokov ostane v rámci tejto sérii zafixovaná ako "Ten brakový diel s Megan Fox" ()

maddy 

všechny recenze uživatele

No ty bláho! Už ani The Expendables 3 neboli žiaden zázrak, ale stále sa jednalo o znesiteľné Béčko a hlavne film, ktorý pôsobil ako kino film. Expend4bles sa však dostali niekde na úroveň Seagaloviek, ktoré smerujú rovno na mŕtvy formát DVD. Hnusne natočený film v hnusných, lacných, bulharských lokáciach (prvá polovica v nejakom šednom hangári a tá druhá na lodi ... ktorá vyzerá ako ten hangár) a s hercami a pravdepodobne aj celým štábom, ktorých to ani samých nebavilo. Už dlho som nevidel film, ktorý by pôsobil vo všetkých ohľadoch tak znudene. Herci sa tvária, že tú sú iba preto, lebo musia, nemá to jedinú zaujímavú akčnú scénu, jeden akokoľvek zaujímavý kamerový záber, nič. Ale tak čo čakať, keď to s touto sériou dopadlo tak, že ju točí Scott Waugh, absolútne podpriemerný režisér, ktorému už ani v USA nechcú zveriť film a tak musí točiť nejaké čínske sr*čky typu Hidden Strike s Johnom Cenom ... alebo štvrtých Expendables. CELKOVO: 3/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BARNEY SI ZASLOUŽÍ POMSTÍT!… “ Týmovka, z který se (na starý kolena) stala Stathamovka. Zbytek osazenstva (kromě Jaa – Slaye nepočítám) jen komparzuje a ničím nezaujme. Akční béčko, který sice odsejpá, ale pomalu (ale jistě) se kvalitou žene někam k „vyhaslejm“ filmům van Damma nebo Willise. Vtipu málo, nostalgie žádná… CGI na hovno… aspoň že to má to tempo. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Zájem o roli projevili van Damme nebo Dwayne Johnson. Stallone se zase pokoušel „zlákat“ Jacka Nicholsona nebo Clinta Eastwooda. 2.) Kaskadérskou choreografii dostala na starost skupina „Jackie Chan Stunt Team“. 3.) Thx za titule „Grossmelmen“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Sylvester Stallone (Barney Ross) zpočátku vypadl z filmu kvůli tvůrčím rozdílům s producenty. Později se však vrátil a oznámil, že se bude jednat o jeho poslední vystoupení v sérii. (VSVB)
  • Jediný film ze série, kde hudbu neskládal Brian Tyler. Zde ho nahradil Guillaume Roussel, který hudebními motivy soundtrack Braina Tylera ani vzdáleně nepřipomněl. (mzss1)
  • Terry Crews se ve filmu neobjevil kvůli sexuálnímu obtěžování na jeho osobu. Obtěžovat ho měl Adam Venita. (Duoscop)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama