Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (2 340)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: They ARE BACK! Borci sú späť a tentokrát sa ide rovno na vec. Tvrdá akcia ako sa patrí, hlášky ostré ako čepeľ Jasona Statham-a, pot, krv, železo a náboje vo výbornom tempe, ktoré nespomaľuje. Nové (staré známe) tváre sú perfektným plusom a tak neostáva nič iné len vychutnať si priestor každého z hlavných predstaviteľov. Niekto ho má viac, niekto menej,... ale taký je život. Dôležité je, že film naplnil to čo sľuboval a ešte aj pridal a to sú dôvody pre ktoré si to pozriem znova ... a znova :) Proste kvalitná old-school akcia II. [4 a pol *] Track 'em, find 'em, kill 'em. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zlátanina. Akčné scény sú 10 minút na začiatku a 15 minút na konci, mizerne zostrihané, nevygradované, neveľmi zaujímavé. Medzi tým je asi hodina nejakého "deja", ktorý zrejme vôbec nemal scenár, scény s Arnoldom a Chuckom (obaja sú tam hrozne mimo) sú nasilu prilepené a bez zmyslu. Adkins tam má jeden krátky fajt. Navyše to celé vyzerá ako v Bulharsku natočený direct-to-video šit (oh, wait...). Skrátka a dobre, film, v ktorom je zďaleka, ale zďaleka najlepším hercom Van Damme, má vážny problém. O triedu horšie ako jednotka a o dve ako Rambo IV. Ak niekto tvrdí, že tu je všetko, čo fanúšik akčného žánru potrebuje, tak považuje akčného fanúšika za tupca, ktorý netuší, čo je to konzistentný príbeh. Pretože haló, aj akčný výplach niečo ako príbeh potrebuje. 5/10 a sklamanie roka. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi před lety někdo řekl, že jednoho dne uvidím v jediném spektáklu, jak Rocky dává na piču Franku Duxovi, Dutch s McClanem se poplácávají po atrofovaných zádech a druhou rukou přetěžkým kulometem, který by normální smrtelník s funěním tak tak vláčel po zemi, kosí albánské hordy za hrdinného dohledu Ivana Draga a Texaského rangera, jenž jako jediný vydrží chlastat v nonstopu až do zavíračky, vysměju se mu do xichtu s tím, že se spíše dočkám toho, až někdo narve do jednoho filmu všechny marvelovské supergaye z poťouchlých omalovánek pro mentály. A vida. V roce Armagedonu si vyhoní jak "sečtělí" teenageři, tak my, co jsme už v osmdesátých letech dělali kozama TA-BLE-TY jako Bolo Yeung. Je to sice exhumační defilé a příšerná kravina, nicméně každý fanoušek ošoupaných videokazet v německém znění a skvělým, simultánním dabingem nějakého ožralého Slezana prostě nemůže jinak, než po skončení nitrákem zpomalit tep, podrbat se po bércových vředech, poposednutím ulehčit hemoroidům a roztřesenou, artritickou rukou tomu namrdat pět puntíků! ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zásadní nedorozumění Stalloneho spočívá v jeho očividném názoru, že kvalitu filmu dělají slavní herci a fikční postavy, které tyto herci ztvárňují. Ve skutečnosti nic není vzdálenější pravdě, protože kvalitu filmu dělá hlavně režisér se scénáristou. Jistě, celý model distribuce a propagace filmů je už od počátku kinematografie postavený na vyzdvihování toho nejméně podstatného, na tom celý ten model stojí a třeba DVD/Blu-ray krabičky nejsou než efektním nástrojem ovlivňování publika, chcete-li systematickou lží. Problém je, že tenhle film tuto lež svým neustálým omíláním nabitého hereckého obsazení posvětil málem na závazný pravidlo. Málo platné, bez kvalitního režiséra se scénáristou je každý film už od začátku odepsaný. Platilo to u akčních filmů z konce minulého století, platí to i dnes a tady. Vrcholem celého tohohle fiaska jménem Expendables je pak dnešní omladina, náctiletí smradi, co v devadesátých letech, neřkuli osmdesátých, ještě pořád bydleli fotrovi v koulích, a přesto tu vedou nějaký (n)ostalgický rozumy o tehdejším segmentu filmové akce. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

škoda, že tentokrát chybí i to málo emocí, co bylo v Exp1 (at už kvůli Lundgrenovi, Mickeymu nebo těm jemně načrtnutým osobním liniím) a příběh se rozhodně nepolepšil, navíc se přesunul do hnusného, špinavého bývalého SSSR. Záporák doznal znatelného vylepšení, stejně tak jeho nohsled, který je mnohem zajímavější než korba Austin, ale člověk by pak zabrečel nad mizerným využitím obou dvou. Hlavně pak nedotažený souboj Sly vs Jean zamrzí znatelně. A přitom stačilo zvolit trošičku zajímavější choreografii a podložit ten motiv pomsty lepším rozvinutím vztahu Billyho s Barneym ("Je to dobrej kluk" opravdu nestačí), a mohla to být pecka. Naštěstí i přes menší počet zábavných hlášek, stagnující chemii snažící se bavit přes neustálé opakování jedné postavy "jednou tě zabiju" na 100 variací a... ale to poslední nechám tak. Naštěstí je ta starpower opravdu stále fungující, i v té mdlé akci se najdou krásné, dravé a hlavně detailní záběry (ano, více zajimavých killů by možná stačilo na hvězdu navíc) a zjevování se nových postav je vtipné až na půdu. Takže 3 ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Pred záverečným akčným finišom na letisku môžeme v jednom zábere vidieť všetkých "kladných" hrdinov, avšak okrem Bookera (Chuck Norris). Ten sa natáčania tejto scény zúčastnil, v traileri je ho možné v tomto zábere jasne vidieť, avšak v konečnej verzii sa z neznámeho dôvodu neobjavil. (AdamesWWE)
  • Arnold Schwarzenegger (Trench) a Sylvester Stallone (Barney Ross) už nebyli nejmladší a protože dali do akčních scén mnoho, oba museli podstoupit operaci ramenou. To, že se sešli ve stejný čas ve stejné nemocnici, byla prý pouze náhoda. Byla dokonce pořízena fotografie, jak vedle sebe leží na nemocničních lůžkách. (kery-)
  • V scéně, kdy se objeví Booker (Chuck Norris), aby zachránil Postradatelné, se ho Barney Ross (Sylvester Stallone) zeptá, jestli je pravda, že ho uštkla kobra královská, a Booker odpoví, že kobra po uštknutí po pěti dnech mučivé bolesti umřela, což je narážka na "vtipy o Chucku Norrisovi". (Shadowspark)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama