Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wirkola natočil ve své domovině jediný dobrý film a to první Mrtvý Sníh, potom mu dali vela peňazí, natočil si s plejádou hvězd slušně odsýpající blbinu (samozřejmě jedině director's cut) a stouplo mu to do hlavy.Zatímco jednička, byla svižná a nápaditá jízda, plná skvělé atmosféry a dokonalého černého humoru, dvojka je rozvleklá nuda s neuvěřitelně násilně našroubovaným humorem.Scénky nejsou vůbec efektivní a svižné, přimomínalo mi to ten styl humoru televizních estrád, kdy někdo udělá fór a vteřinku se trapně čeká, jestli se divák začne smát a on začne, jelikož z produkce řvou smějte se čuráci.Jenže tohle Wirkola řvát nemůže a já mu na to seru.Pár vtipů ušlo, policajtka je kurva sexy a místy je dobře udělaná i akce.Jenže celý to nějak nefunguje, některé scény už jsou i na mě moc a to především výbuch dvou kočárku a sex s mrtvolou,Film paradoxně funguje nejvíc v těch pasážích, ve kterých odkazuje či přímo ukazuje první díl, který byl skvělý, díky sněhu měl úžasnou atmošku a odsýpal (dal jsem 5* mimo jiné) takže na dvojku jsem se tešil jako prase a jako svině byl zase zklamaný.Wirkolovi narostlo ego a už to není taková sranda a vy, kteří jste z jedničky udělali záležitost 59% a tohle jste namrdali na 77% jděte do hajzlu.Snad to spadne tam, kde to má být, na 50%. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl, proto jsem byl rád za krátkou rekapitulaci na začátku . . . . Musím uznat, že takovej masakr jsem tedy opravdu nečekal, už od samého začátku to jsou jatka jako prase !!! Neuvěřitelně zábavná a hlavně totálně KRVAVÁ a to jakože KRVAVÁÁÁÁ zombie paráááda. Možná mě trošičku zklamal závěr, kde jsem čekal tu masakrální třešničku a ono v celku "nic" , ale v celkovém dojmu je to úplně jedno, protože tohle má po celou dobu koule jako prase. Pro mě určitě TOP 3 v žánru Komedie/Horor. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Okázalou sebereflexivitou, úplnou změnou žánrové polohy (oproti jedničce) včetně zjevné neukotvenosti v reálném (fikčním) světě film vytváří jakýsi ironický, metafikční prvoplánový paskvil, který si vytváří vlastní (žánrová) pravidla a divákovi se snaží zavděčit za každou cenu, což je bohužel v mnoha momentech na škodu. Celkově opět 3*, takže ok, ale už stačí. A mimochodem, zombie tu vůbec nevypadají jako zombie, spíš jako podivní skřeti z Pána prstenů. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

(70%) Už ani ne tak gore, jako spíš splatter. Ale sakra zábavnej splatter, navíc načichlý špetkou fantasy. Zdejší svět prokletých nazi zombies má už svá pravidla (když zlikviduješ kápa, zlikviduješ všechny), ale jelikož se pohybujeme ve vodách crazy komedie, odpustíme mu to. Štědrý rozpočet jde znát: dvojka je ve všech ohledech větší, rozmáchlejší a krvavější. Jestli je to ale úplně dobře, na to si musíte odpovědět sami. Jinak mě osobně nejvíc pobavila nešťastná zombie v podání Kristoffera Jonera. Ta toho odsrala skutečně hodně ;) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šílenství je zpátky s větším rozsahem a lepší formou a mně jen v hlavě lítá otázka, zda je Dead snow 2 nejlepším Zombie Filmem či nejlepší hororovou komedii. První díl byl pro mě průměrnou nezajímavou žánrovkou se slabými digitálními triky a s minimem humoru, ale druhý díl !! mě posadil na zadek. Neskutečnéj masakr od začátku do konce, všude lítají střeva, vnitřnosti, krev pomalu teče i z obrazovky do toho parádní, chytlavý soundtrack a nejlepší masky zombíků, které jsem kdy viděl a také nemůžu nezmínit spousta jak zábavných a vtipných scén, tak i dialogů. No zde si dal opravdu někdo na filmu záležet, perfektní technická i režíjní stránka, film tak dobrý, že v něm musí být 3 světové jazyky, vše šlape jako švýcarské hodinky, milovník gore si opravdu libuje a já se nemohu dočkat další projekce s bongem v ruce. 10/10 Guilty Pleasure. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)

Reklama

Reklama