Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (963)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V mojí hlavě jsem si vybudoval scénář, ve kterém byla Budoucí minulost nesoudržný mišmaš proto, aby mohl Singer vynulovat všechny ty dějové linie a zdvojené postavy a nabídnout v Apokalypse pořádnou podívanou. A trailery se mně líbily. Bohužel jsem se šeredně pletl a tvůrci jen opakují ty samé chyby a tu samou nijakost, nedefinovanost, nedostatečné interakce postav, tezovitost. Nevyrovnané efekty a hrdinů tolik, že by to přišlo přeplácané i lidem v DC. Pro mě nepochopitelné selhání vzhledem k tomu, že Singer by měl být velmi dobrý režisér. Proč ale najednou točí, jako by netušil, jak zařídit, aby jedna scéna navazoval na druhou? Nerozumím tomu. Jeho Supermana budu vždycky obhajovat, ale u Apokalypse se při dnešní komiksové konkurenci není o čem bavit. 2 a 1/2 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pomalu, ale isto sa komixový trh dostal do bodu, keď nám už vie ponúknuť niečo nové len veľmi obtiažne. Po toľkých tímovkách a megalomanských pokračovaniach už tažko prkvapí scenár či spracovanie. Apocalypse neni takmer o nič horším filmom, než jeho X-menovský predchodcovia, ale jednoducho má človek pocit, že sme to už všetko videli. Tým pre mňa trpia už všetky Marvelovky a DC filmy tiež. Pohár začína pretekať, a ja osobne by som uvítal trošku prázdna na poli, aby žáner mohol nabrať nový dych a čerstvosť. Keď ale vidím ten kalendár filmových štúdií, tak sa ten kolotoč len tak nezastaví, a to je veru veľká škoda, pretože komixové spracoviania od dôb Batman Begins či Iron Man 1 ma naozaj bavili a vedeli ma strhnúť aj na viac krát. Je si ale potreba uvedomiť, že je to už viac, než 10 rokov, a plnohodnotné zážitky mi vedia dopriať poslednú dobu už väčšinou len filmy, kde sa nikdo nepremieňa a nemá žiadne schopnosti... MOMENTÁLNE NEMÁM POTREBU VIDIEŤ ŹIADNY KOMIXOVÝ FILM :((( ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sice zřejmě nejslabší X-meni, ale pořád je to fajn zábava. Zarazily mě celkem fádní vizuální efekty, slabší akce a né příliš zajímaví noví X-meni, ale našel jsem si zde i plusy. Quicksilver opět se svou úžasnou scénou si definitivně krade film pro sebe, zaujalo mne i propojení s Egyptem a záporák byť je celý CGI, tak šel z něj celkem respekt. Tentokrát pouze za silné 3*, finále mne už skoro nebavilo. 69% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dárek pro Singera. Poté, co do série přispěl originem, klíčovým dílem a crossoverem, nastává konečně situace, kdy může bohapustě řádit, utrhnout se ze řetězu a zkrátka natočit čistočistou týmovou komiksovku. Že v jeho podání nepůjde o rutinu, mi bylo jasné už od ohlášení dějové premisy, ale že se bude jednat o jeden z vrcholů celého univerza, z toho mám dech vyražený ještě den po projekci. Nejde totiž jen o střet s nepřemožitelným nepřítelem, ale i o to, jakým způsobem jsou do něj zakomponováni samotní hrdinové. Není potřeba je rozvíjet, protože s některými trávíme již šestý film a víme, co od nich můžeme čekat. Magnetův další pokus o odchod ze scény, Ravenina nevyrovnání se se sebou samou i s mutanty jako takovými nebo nově rozvíjená juniorka v podání Scotta s Jean jsou přesto linky, které dotváří už tak perfektní koktejl postav a motivů. A když se přidá Quicksilver, návštěva jezera Alkali nebo astrální střetnutí nejsilnějších vůlí, vzniká z Apokalypsy nejsilnější superhrdinský film minimálně letošního roku. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Od roku 1997 nebol azda žiaden komiksový film tak blízko k Batman a Robin. Obrovská degradácia oproti predošlým dvom dielom, najmä v porovnaní s First Class je ten rozdiel neuveriteľný. V Apocalypse nie je nič z uveriteľnosti či už postáv alebo dobovej štylizácie. Je to len mizerná vyfabrikovaná fraška plná nechcene smiešnych wtf scén, otrasných dialógov a patetických kecov a to všetko v hroznej výprave (tá poľská chata!) a s ešte horšími CGI, ktoré by vyzerali mizerne i desať rokov dozadu. Rok 2016 je prekliatím komiksového filmu. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (49)

  • Film má na konci titulků scénu, odkazující na postavu jménem Nathaniel Essex alias Mister Sinister, který je jedním z dalších ikonických protivníků X-Men. (Ratemus)
  • Když Apokalypsa (Oscar Isaac) čerpá informace z televize v Káhiře, mihne se na obrazovce obří socha sedícího Buddhy (Tian Tan Buddha), která je vysoká 34 metrů a nachází se na ostrově Lantau v Hongkongu. Její výstavba začala v roce 1990 a dokončena byla v roce 1993. Děj filmu se však odehrává v roce 1983, socha nebyla v té době tedy ani rozestavěna. (JardaBauer)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama