Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (507)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zwick a Cruise? Vôbec by som si nepomyslel, že by sa mohlo niečo pokaziť. Ale kazí sa. Ten cool hrdina z prvého dielu je tu sústavne dávaný do úzadia dvojicov sličných dám, ktorých herecké schopnosti pokryvkávajú a ich charakteristickosť kĺže po povrchu. Jack Reacher rieši pomerne závažný problém, ale vysporadúva sa s nimi pomerne s prehľadom. Napätie nefunguje a aj záporák a dejové zvraty sú utlmené na neúnosnú mieru. Čo je veľká škoda. Pretože ikonickosť postavy bola do oči bijúca už pri prvom filme. Takto je z toho znesiteľný priemer ku ktorému sa v búdúcnosti nebudete mať dôvod vracať. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co ty na to, Reachere ??" - "Kdyby záleželo jen na tom chvatu, už by bylo po tobě.." ;) No, Liam byl rozhodně chápavější fotřík !! Ale zas neuměl tak rychle běhat..;) Nepočítali s ním, protože se neměl vracet, a to teda neměli dělat.. A tak dostali přes držku !! Všichni !! Chce to jistě Zwick, aby podobná žánrovka navíc sequel, jakkoli jde prostě jen o další příspěvek Childově agentské franšíze, jíž pomohl stvořit především Cruisův nemalý producentský Grant, nevypadal jako převážnělý requiem, ovšem Cruise s Edwardem to zvládli výtečně vyvážit.. Důsledně minimalistické, svojské, leč poctivé, sebeironické a coby inteligentní adaptace výborné.. Zdejším tradičním výkřikům navzdory.. A navzdory předpokladům to Edie Zwick, dost zajímavě pracující s ženskými charaktery, skutečně zvládl.. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobře poskládané jako první film, ta hra na tatínka a dcerku mi sem moc nesedí, a ostatně ani ženská hrdinka nic moc. Dokonce tentokrát - když vezmu v potaz knihy - nedošlo ani sex, zajímavé. Zpočátku zajímavé vyšetřování a zvraty, jež jsou postupně ubity nelogickým jednáním postav, jedním úředníčkem, který najednou prozře, a naprosto nijakým závěrem se zatčením šéfa zločinné firmy, tam jsem čekal větší nápad. Bitka na střechách hotelů během halloweenské parády, proč ne, ale ta paráda tam byla jen zoufale pro okrasu, neměla pro děj větší funkci. A Jack sice splnil zloduchovi, co mu slíbil, ale přece jen to nebylo až tak zajímavé, ten souboj, jak by člověk od finálovky čekal. Pořád ale nadstandard na poli filmů o tajných agentech nebo bývalých mariňácích. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Cruiseho obrození dopadlo zdárně. Po podivné jedničce přichází pokračování eskapád Jacka Reachera, co nemá až tolik společného se svým předchůdcem. Když se Tom Cruise rozhodl angažovat režijního veterána Edwarda Zwicka, musel počítat s tím, že se bude režírovat "postaru", žádné kamerové prostocviky, žádné inovace v oblasti akčních scén, jen normální akce, tudíž nijak nepřehnaná, tentokrát podpořená fajn tempem. A Jack Reacher, který musí očistit své ctnostné jméno, vytáhnout vojenskou kamarádku z vězení a vypořádat se s otcovstvím, když mu osud přivál patnáctiletou uhrovitou holčinu, která má být údajně jeho dcerou. Útěk a zabijáci v patách. Co z toho dělat vědu. Cruise, Zwick i scenáristé Wenk a Herskovitz nejsou žádní mladíci, tudíž je příjemným překvapením, že se film nezadýchává a vydrží běžet v solidním tempu po celou dobu. Jistě, dá se namítnout, že tenhle film je anachronismus, akce v kvalitě nepřekonává akční bijáky z devadesátých let, kdo chce vidět něco poctivě zrežírované, digitálně až tolik nevyšisované, s Cruisem, který má být čtyřicátníkem v nejlepší formě, má možnost. Jeho filmové partnerky, jsou zde hned dvě, a sice Cobey Smulders a Danika Yarosh, působí celkem neokoukaně, druhá jmenovaná jistě poroste do krásy, i když zde je ještě za puberťačku, ve skutečnosti už překročí dvacítku. Zabiják málo známého Patricka Heusingera působí dostatečně šíleně a nevyzpytatelně, byla to dobrá volba. Z filmu je sice místy znát rutinní přístup, akce ničím extra nevyniká, ovšem pouštím tenhle film ke kvalitním akčním branám, neb mně na něm nic nevadilo, nerušilo a celé to ubíhalo velmi zdárně. 10/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Toto sa fakt hrubo nepodarilo. Celý dej je zlátanina s hromadou nelogických failov a idiotských skratiek. Zápletka béčková, napätie žiadne, akcie málo, záporáci slabí, aj ten oldschool feeling z jednotky je preč. Navyše Cobie som tú drsnú dôstojníčku neveril ani sekundu a všetko zaklincovala ultra-otravná a skrz-naskrz blbá dcéra. Veľká škoda... ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Mimo série Mission Impossible sa jedná o prvé pokračovanie, v ktorom hrá Tom Cruise. (figliar)
  • Lee Child, autor knihy „Jack Reacher: Never Go Back“, si ve filmu opět zahrál. Tentokrát ztvárnil ostrahu na letišti, která prověřuje pasy. (Yoshitsune)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama