Reklama

Reklama

Simon a Franck jsou dva policajti, kterým zrovna skončil přidělený úkol. Při cestě domů ale narazí do protijedoucího auta, což má za následek smrt dvou lidí včetně jednoho dítěte. Franck je sice v pořádku, ale Simon, který řídil opilý, je vážně zraněn. Kvůli této fatální nehodě ztratí vše, co měl – rodinu i práci policisty... O šest let později. Rozvedený Simon pracuje jako řidič obrněné dodávky a všemožnými způsoby se snaží udržet si roli otce svého syna Théa, kterému je v té době už 9 let. Pomáhá mu v tom Franck, který je stále ještě u policie a z dálky na něj dohlíží. Zanedlouho se ve městě konají býčí zápasy, kde se malý Théo náhodou stane svědkem mafiánské vraždy. Během několika málo okamžiků se chlapec stane terčem nájemných vrahů, kteří po něm bez sebemenšího slitování jdou. Simon musí nyní udělat vše pro to, aby ochránil svého syna a zastavil nebezpečné pronásledovatele. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z Cavayého naháněcích thrillerů a tak by se nabízelo něco jako "Mea Culpa, že jsem si to pustil". Ovšem nejslabší v tomto případě ani náhodou neznamená slabý. Jenom je to neurovnané, jako by autor pořádně nevěděl, zda se vydat spíše intimnějším stylem, který nastolil v Nevinné či naopak tím vražedně zběsilým z Limitu. A tak se nejprve snaží o soustředění se na postavy a jejich rozpoložení, což sice s přimhouřením očí funguje, ale rozložení sil "ten je takový a tamten onaký" pochopíte po deseti minutách. Navíc v první polovině není jasné o co půjde (neznáte-li synopsi), a co je v sázce je také zřejmé až těsně před zlomem, kdy konečně Lindon může k dosavadnímu zarytému mlčení a kožené bundě do repertoáru přihodit i pohled "šáhli jste mi na syna, šáhnu vám na život". A od toho momentu se to překlopí v nonstop akci. A málokdo je v současnosti takový machr na nápadité, v rámci žánru v realitě ukotvené, nekompromisní, různorodé, hlášek i CGI prosté, nerozklepané a přehledné akční scény jako právě Cavayé. Ochutnat z tohoto soudku dá již úvodní lahůdkovou bitkou "tři v autě", ale rozhodně to u ní nekončí; jen si na nášup je třeba počkat. A samozřejmě platí, že se postavy chovají poplatně žánru; tedy jako tupá hovada, ale to k tomu prostě patří, berte nebo nechte být. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Film až s hlúpo jednoduchou a obohranou zápletkou, ktorý však zázračne dokáže zaujať a vtiahnuť diváka a po dopozeraní zanechať taký ten prekvapivý pocit, že to vlastne bolo celkom fajn. Slabá zápletka a niekoľko nelogičností sú vyvážené častou a zručne natočenou akciou a zaujímavým vzťahom dvoch hlavných hrdinov. ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Proč ten malej capart furt utíká tam, kde nejsou lidi a mafiáni neváhají střílet ve svém plném baru jen kvůli tomu, že jim nějaká šlapka řekne, že jsou tam policajti? Když vynechám tyto přešlapy, zbyde mi dobrý akční thriller s francouzsky klasicky dobrým finále. Nepatří to mezi top francouzské akčňáky, ale jako vżdy dokáží Francouzi vymačkat z minima maximum a ještě předložit hezké baby. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jak Francouzi v tomto filmu dokázali vlastně z naprosto bezvýznamného příběhu udělat neuvěřitelně poctivou akci. Vlastně nejde úplně o tu akci, jako takovou...i když i o ní jde hodně. Důležitý je ten mezi příběh, který vypráví vztah dvou policajtů, kterým to tady neskutečně funguje. Vincent Lindon a Gilles Lellouche se pro mě totiž okamžitě stali herci, kterých si budu pozorně všímat, až se zase někde objeví. Jako celek jsem ale film nejdřív vnímal na solidní pěti hvězdu, do čehož mě vyhoupal samotný závěr filmu. Pak jsem ale snížil o hvězdu, abych ho zase tak moc nepřechválil. Ve svý podstatě mi ten film přijde spíš jako takový malý filmeček. Akce je decentní, ale intenzivní. Příběh jako takový je dost jednoduchý...No, ale pořád to má svoje velké kouzlo. Prostě Mea Culpa. Kousek, co se mi z hlavy jen tak nevytratí. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Mea Culpa je Mea Gusta. Frantíci zase raz nesklamali a predviedli výborný krimi thriller, ktorý ma posadil na riť a udržal ma na nej po celý čas. Oni to proste vedia. Správne drsné, dobre natočené a hlavne ma potešil casting, ktorý konečne nebol metrosexuálny ako z produkcie US and A. Takýchto filmov by som uvítal viac. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Avignon, Arles a Toulon. (Terva)
  • Název filmu Mea culpa znamená latinsky: moje vina. Fráze je součástí katolické liturgie, kdy se věřící při mši kají a přiznávají své hříchy a nedokonalosti před Bohem. (Terva)

Reklama

Reklama