Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (147)

Itar 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, hvězdou první řady není Thornton (byť je famózní), nýbrž Freemanova přišláplá krysa, která prochází vývojem tak slizkým a přitom uvěřitelným, že je to srovnatelné snad jen Walterem Whitem v Breaking Bad. Na můj vkus se první série rozjížděla až příliš pozvolna, nicméně od páté epizody se jede už jede nekompromisně na plný plyn. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cernohumorna poetika bratri Coenu je zachovana, stejne jako mraziva Minessotska atmosfera. Obsazeni se bez vyjimky povedlo na jednicku, dialogy maji smysl a jsou spravne vypointovane, rezie je jista, jen je skoda, ze v pulce serie se dej docela zredi. Kdyby jsme dostali o dil, dva mene bylo by to za plnou palbu. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady bylo rozhodování jestli 4 nebo 5 hvězd snad nejtěžší, co jsem zažil. Chce se mi dát čtyři, protože Fargo ani zdaleka není dokonalej seriál. Má několik zbytečnejch scén (stopáž by rozhodně mohla být kratší), pár logickejch chyb a ten příběh jako takovej je "jenom" dobrej, rozhodně ne výbornej. Na druhou stranu má fakt neopakovatelnou atmosféru, kterou ještě umocňuje dobrá hudba. Potěšilo mě i několik odkazů na původní film Fargo. Nakonec jsem dal těch pět hvězd, už jen proto, že u žádnýho jinýho seriálu jsem neviděl 10 hodin (10 dílů) během dvou dnů – Fargo mě zkrátka nepustilo. Mimochodem, skvělou roli tu má spoustu vedlejších postav, kterým pak kraluje Keith Carradine. ()

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad bych přeháněl, ale bezprostředně po dokoukání první série Farga mám vlezlý pocit, že nic tak geniálně nevypočitatelného, zábavného a vzrušujícího jsem ještě v životě neviděl (a to jsem docela velký fanda brazzers). Seriál, který jsem za jediný den sloupnul jako pivo k večeři a který mi dokázal několik věcí. A) Že Billy Bob Thornton patří definitivně k nejlepším hercům své generace a, ačkoli hraje roli v podstatě zvrácenou, držel jsem mu palce víc než sám sobě na rande. B) Že prostředí v tomhle úchvatném satirickém spektáklu hraje tak mrazivě přesvědčivě, že bych ho samotného osázel Zlatými Glóby (a že je tedy vzorovým příkladem toho, jak se má s prostředím ve filmu pracovat). C) Že pokud má někdo vynikající námět, neměl by ho v současnosti chtít přetvářet do jednoho celovečeráku, nýbrž jít do televize a vyčarovat podobnou desetihodinovou nádheru.... Dosud by mě ani nenapadlo, že někdy uvidím, jak se otloukánek Martin Freeman postupně mění v chladnokrevného zabijáka Thorntona, ale ono to proběhlo jednoduše geniálně a v součtu všech formálních aspektů vlastně i uvěřitelně. První epizoda absolutní zlato. 100% ()

Foma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice zábavné, i když trochu černočerné :-). Malá potíž je v tom, že snad nejsympatičtější postava seriálu je Billy Bob. A ještě fajn policistka, k níž se sympatie plně převáží v posledním díle a kdy vrahoun opravdu prohraje. Freeman taky skvělý, jeden z největších seriálových sviňáků vůbec. Ale seriál dobrý, napínavý, srandovní, se spoustou filosofie a krásné, zmrzlé Minnesoty. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Kufřík s penězi představující jednu z podstatných částí děje v 1. sérii, má svoji značně pohnutou minulost už ve filmu Fargo (1996), kde svému majiteli také nepřinesl moc štěstí. Jedná se zároveň o jediné pojítko mezi původním filmem a novějším seriálem. (Miro_CZ)
  • Poslední díl první série končí za doprovodu hudebního motivu, kterým začíná film Fargo (1996). (bohhous22)

Reklama

Reklama