Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se dostala první řada na vrchol pyramidy, co se týče kvality a hereckých výkonů, tak tam druhá řada vylezla také. Tak propracovaný, geniální a nesmírně atmosférický seriál jsem dlouho neviděl. Dlouho jsem se na druhou řadu připravoval, až jsem se do toho pustil. Zasněžená krajina 70. let mě již v prvních chvílích odrovnala, takovou mrazivou atmosférou se nemohou pochlubit pomalu ani ty nejlepší kasovní hollywoodské trháky. Samozřejmě mě opět dostal fakt, že se to opravdu stalo. Realističnost postav je na sto procent vypracovaná bez nějaké chybičky. Nejvíce mi v hlavně utkvěli indián Hansee, Mike Milligan a policista Solverson. Mohl bych vyjmenovávat i ostatní herce, neboť by si to všichni zasloužili. Myslím si, že to tvůrci mohli nějak zakončit již předposledním dílem, který byl ze všech opravdu nejlepší. Ne že by poslední díl byl nějakou urážkou na cti, ale bylo by to lepší. A ještě jednu věc musím vytknout a opravdu si nechci odpustit. A tou je to UFO. prostě se to tam vůbec nehodilo. Jinak skvělý seriál, který diváka udrží přikovaného k sedadlu po celou desetidílnou stopáž. Za mě dávám 90 % ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je kvalitou srovnatelná s tou první, takže jsem si její sledování opět užila se vším všudy. Strhující thrillerová jízda prošpikovaná hudbou, která snad nemohla být vybraná lépe, mě upoutala natolik, že jsem rázem přestala vzpomínat na výrazné ústřední postavy první řady seriálu a plně se soustředila na trable řezníka a jeho umanuté svérázné ženy, do nichž destruktivně zabředali s každou další epizodou. Tvůrci se vrátili v čase, příběh okořenili pořádnou mafiánskou zápletkou a já už se nemůžu dočkat, čím mě překvapí a uchvátí příště. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mě za 100 bodů. Po 1. sérii, která mi vůbec nesedla, jsem se toho bál a dlouho jsem to odkládal, respektive jsem byl rozhodnutý, že se na další série už nikdy nepodívám (a ušetřím si čas a další zklamání). Nakonec mě ale manželka přesvědčila a jsem za to rád, protože 2. série mi narozdíl od té první přišla opravdu výborná. Drobné výhrady bych měl (napříkad jak se řezník dozvěděl, že by mohl mít Milligan zájem o Dodda Eberhardta), ale když od nich odhlédnu, tak zbyla jen zábavná, chytrá podívaná plná původních a neotřelých postupů. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá desítka dílů je úplně jiný seriál. Kriminálka se změnila v pseudowestern, černý humor vystřídal absurdní a dokonce postupně zmizely i ty atmosférické zasněžené krajinky, bez nichž si Fargo ani nedokážu představit. To poslední by se mohlo zdát jako marginální, ale ve skutečnosti posouvá vyznění úplně někam jinam. Ve filmu a v první sérii působily postavy na obrovské nehostinné ploše. Ve srovnání s všemocnou a všudypřítomnou přírodou vypadaly jejich životní problémy skoro nicotně. Ve druhé sérii tahle perspektiva chybí. Osudy zúčastněných se dostaly do popředí a prostředí je jen kulisa. Bohužel si od nich scénář drží uctivý odstup. Nejde mu o jednotlivce, ale o vyprávění příběhu, a tak je hodně těžké si k někomu najít cestu. Což je moje největší výtka. I tak si myslím, že se tenhle krok do neznáma povedl na výbornou. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve srovnání s naprosto úžasnou první sezonou mě ta druhá tolik nenadchla, avšak kvality a potenciál na to má. Zatímco příběh Malva a Nygaarda byl spíše komorní záležitostí, vyšetřování Lou Solversona a válka gangů přerostla do obrovských rozměrů, kde si tolik nezamilujete všechny potřebné postavy. Stále nechápu celou záležitost kolem UFO a možná i proto mám z druhé řady zvláštní pocit. Velice mě potěšil Nick Offerman, který pro sebe ukradne veškerou pozornost, když k tomu dostane prostor. Celkově jde tedy o důstojný Coenovský příběh a nebýt mých pár osobních výhrad, dal bych plný počet. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama