Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 2

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (243)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Je sice pravdou,že Nicolas Cage se v posledních letech objevuje jen v těch filmech,které za nic nestojí a odnášejí si od recenzentů samé zápory.Ale film Brána temnoty určitě do takové kolonky nepatří.Hororový příběh je sice staromódní a nic nového tomuto žánru nedává,ale i tak se mi docela líbil.Opravdu strašidelné scény se ve filmu vyskytly.Cage to v hlavní roli ještě zvládl,ale vedlejší role nic moc.Kdyby autoři zamakali o trochu více u příběhové části a obsazení,byl by to lepší film.Takto jen průměr.Hodnocení:60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jen pokud jste byli posledních pět let v kómatu, můžete mluvit o originální duchařině. Omletý příběh, čitelné praktiky vyvolávání strachu, kolísavá atmosféra a přehnaně digitální, Insidious nepokrytě zcizené rozuzlení, při kterém jsem si chvílemi myslel, že si Uli ze mě dělá Edel.. A teď k tomu horšímu, ke Cageovi. K roli se nejspíše dostal tak, že mu při natáčení v rumunských Karpatech zavolal agent s nabídkou na nový film a protože byl špatný signál, z útržků slov si dal dohromady, že se má vrátit do Států, protože konečně dostane zaplaceno za Ghost Ridera. Ano, jeho permanentně lítostivý kukuč jej předurčuje do rolí otců s nezvěstným potomkem či pacientů trpících chronickou zácpou, ale někoho tak herecky mizerného při vyjadřování emocí pomocí obličejové mimiky by člověk nenašel ani v turecké telenovele. Možná to ode mě bude působit nelidsky, ale v okamžiku, kdy došlo na keltský obřad pálení panenek, jsem si v koutku duše přál, aby Nickym přiložili jako v Rituálu.. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zaplať duchovi Nicku, jinak tvého syna peklo schvátí a co peklo schvátí, už nenavrátí víme? Neskutečně nudný film na ohrané téma s rádoby mysteriózní zápletkou proložený občas nějakým tím dětským strašením. Navíc ta pointa může někomu přijít originální, ale mě přišla spíš debilní. Jak už to kdosi podotknul, Nick odehraje celej film s jedním výrazem a svoji standartní mimikou kačera Donalda. Ještě než to začalo a viděl jsem logo voltage pictures mi bylo všechno jasný. Po úvodní scéně si pak jenom říkám: Jo teď jsem se měl leknout, aha...15% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem měl chuť na něco rychlého, jednoduchého a trochu strašidelného. Dostal jsem, co jsem chtěl. Šestákovou horovou limonádu pro děti z první třídy. Nicolas zase koulí očima, až jsem měl místy strach, že si je definitivně vykoulí ven. Do toho hrozně děsivě až hystericky křičí a vůbec mu to zase nežeru. Po kolikáté už? Bububarák se tentokrát nekonal, v rámci žánru jsme překvapivě běhali sem tam, po celém Ňujorku. Jinak všechna další klasická bubu klišé se konala. Vůbec jsem nepochopil některé scénaristické jinotaje, jako třeba smrt Hannah - nadřízené Nikolase, proč bylo médium spáleno zevnitř? Ehm, asi to chtělo být jen děsně děsivé, ale nijak s myšlenkou neoperovalo. Finále = smích. Jako jednohubka dobrý, ale v rámci žánru spíše podprůměr. Chjo. 40% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Režisér je diletant. Měl k dispozici takto kvalitní hereckou dvojici (Sáru s Nicolasem), docela dobrý příběh, ale potenciál z toho bohužel nevytěžil. Začátek a konec měl dobrou atmosféru, ale ten prostředek byl samé klišé a zpracování amatérské, až je mi Nicolase fakt líto. On si snad už v pořádným filmu nezahraje... Měl to radši točit James Wan, to by byla určitě jiná pohádka. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama