Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 2

VOD (1)

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (243)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jen pokud jste byli posledních pět let v kómatu, můžete mluvit o originální duchařině. Omletý příběh, čitelné praktiky vyvolávání strachu, kolísavá atmosféra a přehnaně digitální, Insidious nepokrytě zcizené rozuzlení, při kterém jsem si chvílemi myslel, že si Uli ze mě dělá Edel.. A teď k tomu horšímu, ke Cageovi. K roli se nejspíše dostal tak, že mu při natáčení v rumunských Karpatech zavolal agent s nabídkou na nový film a protože byl špatný signál, z útržků slov si dal dohromady, že se má vrátit do Států, protože konečně dostane zaplaceno za Ghost Ridera. Ano, jeho permanentně lítostivý kukuč jej předurčuje do rolí otců s nezvěstným potomkem či pacientů trpících chronickou zácpou, ale někoho tak herecky mizerného při vyjadřování emocí pomocí obličejové mimiky by člověk nenašel ani v turecké telenovele. Možná to ode mě bude působit nelidsky, ale v okamžiku, kdy došlo na keltský obřad pálení panenek, jsem si v koutku duše přál, aby Nickym přiložili jako v Rituálu.. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Horor pro celou rodinu. I tak se dá nazvat tento neoriginální, duchařský snímek bez atmosféry, strachu a všech těch nádherných věcí pro které tento žánr miluji. Natočení záchranné duchařské mise se pro svojí nezajímavost a předvídatelnost nepovedla. Přitom halloweenské prostředí je atraktivní. S mojí krásnou přítelkyní (modelkou) slavíme naše české Dušičky. Rád bych Halloween zažil v zemi, pro kterou je svátek tradiční. Převlékl bych se za Freddyho a šel koledovat. . Tento rodinný ´´horor´´ hodnotím 1* - 2* (slabší 2*). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická duchařina o dávné kletbě a mizejících dětech, ve které si po stovkách let jeden tatík řekne "Dost!" a rozhodne se vyrvat svého potomka ze spárů pomstychtivého strašidla. Nic objevného, ale přesto se jedná o poctivé řemeslo se slušnou atmosférou, napětím a solidní mrchou. Na nervy mi v tomto případě nelezl ani Cage, který se sice s mimikou opět příliš nepáral, ale nepůsobil tak protivně, jak má ve zvyku. Edel znovu nezklamal. 75% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neškodný mix Mama a Insidous.Příběh ušel, Cage konečně trochu hraje.Takhle to dopadá, když horor točí dobrý režisér, co nemá o hororové podstatě ani páru...vznikne řemeslně dobrý film bez atmosféry.Zbytečně málo lekaček, zbytečně málo tísnivé a znepokojující hudby, zbytečně málo pomstychtivé mrchy a zbytečně málo vražd.Škoda, že ve filmu není víc scén jako v té čínské restauraci nebo v doupěti bezďáků, které měli atmosféru a moc často je kamera na oteklém obličeji Nicka, který se plácá od ničeho k ničemu.Konec mi ani nevadil jak mnozí píší, ale opět vzal zbytečně rychle za své.Edel je dobrý režisér, ale hororu nerozumí.Jednohubka která neurazí.60%. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem měl chuť na něco rychlého, jednoduchého a trochu strašidelného. Dostal jsem, co jsem chtěl. Šestákovou horovou limonádu pro děti z první třídy. Nicolas zase koulí očima, až jsem měl místy strach, že si je definitivně vykoulí ven. Do toho hrozně děsivě až hystericky křičí a vůbec mu to zase nežeru. Po kolikáté už? Bububarák se tentokrát nekonal, v rámci žánru jsme překvapivě běhali sem tam, po celém Ňujorku. Jinak všechna další klasická bubu klišé se konala. Vůbec jsem nepochopil některé scénaristické jinotaje, jako třeba smrt Hannah - nadřízené Nikolase, proč bylo médium spáleno zevnitř? Ehm, asi to chtělo být jen děsně děsivé, ale nijak s myšlenkou neoperovalo. Finále = smích. Jako jednohubka dobrý, ale v rámci žánru spíše podprůměr. Chjo. 40% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama