Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 1

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (243)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh je jednoduchý a tak je miestami poznať aj menšie preťahovanie deja. To je však vec scenára, kde by tie udalosti predsa len mohli byť ďaleko viac rozprestreté s ďaleko väčšími zvratmi. A tak sa vývoj deje uberá veľmi pozvoľna. Záverečný súboj je veľmi uponáhľaný a úplne zbytočný. Ani na originálnosť sa tu nehrá, takže je dej veľmi predvídateľný. Temná atmosféra s príznačným hororovým kabátom postupne naberá na intenzite až do grandiózneho finále, ktoré však ale predsa len mohol byť o trošku dlhšie. Podľa mňa je toto mysteriózny thriller, občas sa človek zľakne, ale napätie a snaha vtiahnuť diváka do deja je cítiť celý film. Z priemerného béčka je dobre zvládnutý film vo všetkých ohľadoch. Príjemné mrazenie v tele som mal skoro celý film. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Čarodějnice si každoročně vybírá tři dítka, která si bere do své chaloupky na druhou stranu, aby se tak pomstila. Nečekala, že Nicolas Cage bude tak vytrvalý, že jí tento sběr bude sabotovat. Ze začátku to vypadá na průměrný horor, který v sobě přeci jen má dobrou myšlenku, ale není využita na sto procent. Slabší čtyři. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když se na Halloween nebojí děti, ale rodiče. Já mám Nicolase rád. Jsem jeho fanoušek. A tak jsem rád, že na něj narážím i v horrorech, jichž jsem taky fanoušek. Pro něj to sice znamená kvalitativní i finanční sestup, ale ne vždy je to úplná tragédie. Jako třeba tohle. Ano, je to neoriginální, má to levné digitální triky, snaží se to občas být horrorové až moc a každým okamžikem, nevyhne se to zbytečným lekačkám a novela, podle které to je natočené bude jistě působivější. Ale není to úplně špatné, občas to přichází se zajímavými věcmi a postupy, dokáže to i zaujmout a vyděsit (scéna s koloběžkou je působivá) a Cage je... prostě fajn. když ho máte rádi. A já mám. 2,5* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, to jsem fakt nečekal. Po všech těch otřesných Insidous nových Poltergeistech a dalších trapných duchařinách konečně film, který se mi líbil po všech stránkách. Cageho mám rád, skvělá kamera, výborná hudba, po technické stránce nelze nic vytknout. Keltská magie, potažmo černá, v New Yorku mne sice trochu zaskočila, ale proč ne. Jen jsem si chvílemi říkal, jak by si s filmem poradili Italové, myslel jsem hlavně na Argentovu trilogii o Matkách, ale nakonec jsem byl spokojen. Cesta přes most byla fakt nervák, ale jak mám špatné konce u horrorů rád, tak zde jsem jim držel palce. Podřezávání se, mrtvola s vypálenými vnitřnostmi a závěrečný luxusní záběr. Dokonce ani bytost z jiných světů nepůsobila směšně, a to je co říct.Ať žije plíživě se blížící Halloween! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jo, Zaplat Duchovi /u nas prelozene ako Brana Temnoty/ je vyborny film. Fakt, je! Taky farebny, furt sa tam nieco hybe, travicku som tam videl, stromy nejake tam boli, tusim aj MHD sa pohybovala. Kulisy tam tiez boli no a herci dokonca komunikovali v plne rozvitych suvetiach, ktore nielenze na seba logicky nadvazovali, ale dokonca mali aj zmysel! Nuz, pane Klec, to uz je velky uspech. Gratulujem : 20 % ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama