Reklama

Reklama

The Program: Pád legendy

  • Česko Program: Pád legendy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

The Program: Pád legendy mapuje vzrušující příběh cyklistické kariéry Lance Armstronga z přelomu tisíciletí, kdy zápasí s rakovinou a kdy on i jeho američtí kolegové cyklistice dominují a mění tento dříve ryze evropský sport na světový fenomén. Po celkem sedmi vítězstvích na Tour de France Lance Armstrong odchází do sportovního důchodu jako jeden z největších sportovních hrdinů naší doby s miliony dolarů v kapse. Irský sportovní novinář David Walsh je nejprve okouzlen talentem a lidským charismatem Lance Armstronga. Avšak po několika vítězstvích Armstronga v Tour de France mu něco na něm nesedí a začíná být přesvědčený, že jeho výkony v průbězích závodů jsou podpořené zakázanými dopingovými látkami. Walsh, hnaný touhou dokázat svou pravdu, začne shromažďovat důkazy, které nakonec Armstronga odhalí jako největšího podvodníka v historii sportu. Lež, kterou Armstrong světu předhazoval, neměla obdoby, ale i v současnosti je stále cyklista jedněmi oslavován a druhými zatracován. Jedno je jisté - Lance Armstrong měl vítězství v krvi. (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (169)

eaten 

všechny recenze uživatele

Nie ze by som chcel obhajovat pocinanie Lance Armstronga, ale mozno by to chcelo viac popisat okolnosti, ktore ho viedli k uzivaniu podpornych latok. Podla knihy Tajne preteky od Taylora Hamiltona brali zakazane latky takmer vsetci, a v podstate povedal, ze bez nich si nemal sancu sa realne umiestnovat. Teda uzivanie tychto latok bola medzi cyklistami bezna vec, zatial co z filmu vyplyva, ze patril k jedinym. Ano, program pravdepodobne najprepracovanejsi mali, a urcite to neuznavam, ale Armstrong mal uz z fyziologickeho hladiska najvacsie predpoklady byt uspesnym. Mozno nejake taketo podrobnosti tam chybali. Kazdopadne to ako ho slava a uspechy pohltili je vykreslene celkom fajn. Davam 3*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nečekal, že by se takhle zajímavý příběh dal natočit takhle nudně. A určitě ne od Stephena Frearse. V celém filmu se děje přesně to, co divák čeká. Proto bych rád věděl, který vtipálek označil film štítkem thriller. Bohužel to vlastně není ani o Lanci Armstrongovi, ani o dopingu, ani o sportovních novinářích. Je to jen rekonstrukce jednoho dopingového skandálu natočená zcela bez invence. Škoda času, lepší je strávit tu hodinu a tři čtvrtě na kole. ()

Reklama

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak ta podoba Bena a Lance je až zarážející. Jinak co na to říct - bylo to poutavé, dravé a zábavné. V mých očích je Lance nešťastná duše, která si toho nandala moc. S jídlem roste chuť - neměl se vracet. To ovšem nic nemění na tom, že podváděl a jako tak je prostě dobře, že to vyplavalo na povrch. Jak ale už bylo řečeno - vyhrál 7x tour, kde podle všeho všichni dopujou. Je to omluva? Možná. Je to asi stejné jako s korupcí ve fotbale. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nejde o vyloženě špatný počin, ale dost mi vadí zkratkovitá první třetina příběhu, která vyloženě křičí po dotažení. A ještě víc jsem zklamaná z naprosté bezemočnosti celého vyprávění. Což na jednu stranu chápu, když si uvědomím, o jak slizoidním charakteru člověka v podobě Lance Armstronga film pojednává, nicméně alespoň drobný záchvěv citu by neuškodil. (55%) ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Matt Damon, Jake Gyllenhall… a nakonec Ben Foster. A že mu to šlapalo na výbornou. Armstrong to s těma lentilkama krapet přehnal, ale za tu otevřenost klobouk dolů. Dopují tam všichni a kdo tvrdí, že ne, ten to do sebe sype dvojnásob. Usmívají se do objektivů a pod heslem "catch me if you can" si na těch sedlech vesele drandí dál. Prestiž především. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Právníci Michele Ferrariho (bývalého hlavního lékaře Lance Armstronga a týmu US Postal) se snažili dosáhnout zákazu distribuce filmu v Itálii. Neúspěšně. (Pepinec)
  • I přes velkou fyzickou náročnost představitel hlavní postavy Ben Foster uvedl, že nejobtížnější bylo zvládnout psychické vypětí spojené s rolí. (oje)
  • Původní předlohou měla být kniha Tylera Hamiltona, který s Lancem jezdil i dopoval. Ten ale práva prodat nechtěl, a tak byl snímek natočen podle knihy Davida Walshe "Sedm smrtelných hříchů". (Zdroj: deník E15). (hippyman)

Související novinky

ČSFD Award pro Bena Fostera

ČSFD Award pro Bena Fostera

08.09.2022

Při příležitosti uvedení nejdražšího českého filmu do kin přinášíme všem filmovým fanouškům radostnou zprávu o udělení “ČSFD Award” americkému herci Benu Fosterovi, představiteli Jana Žižky. Foster,… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno