Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 2

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (562)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by se jednalo o špatný horor, neboť dlouhou dobu jsem byl odhodlán dát pěkné 4*, ovšem s postupujícím časem, kdy se u mě nedostavila ani špetka strachu, což by měla býti doména tohoto žánru, začal jsem svoji dojmologii krotit. The Autopsy of Jane Doe je zdařilý snímek, jenž má atmosféru a solidní děj, avšak přesto mu chybí něco, co by mě přimělo na něj více v budoucnu vzpomínat. Troufám si říct, že prvotní 1/2 až 3/4 hodina je vskutku perfektní, avšak zbytek dojem spíše pokazí... Hm, posuďte sami. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Procedurální orgasmus, který na rozdíl od dalších procedurálních orgasmů, co mě z hlavy napadají (Příchozí, Jedna noc), neuhýbá k nedůslednosti, jež svou vlastní podstatu v důsledku podrývá a musí si nějak náhodně pomáhat, protože si nevystačí s tím, co avizuje. Sice se tu ona pitva promění ve výjimečný případ a ne jednu z mnoha, ale tím si myslím vyloženě neprotiřečím, protože dokážu přijmout, že existence i takového typu filmu je pořád motivovaná "nahodilou výjimečností", a klidně přijmu i, že jde o vypravěčský konstrukt. Dokonce mi nevadí ani uhnutí k žánrovosti a nadreálnosti, dokud opravdu zůstaneme u té avizované procedury, která na to vše reaguje. A dokonce mi nevadí ani mít pak ve filmu zlom, který onu přísně procedurální část posune k volnější akci, pokud to z dosavadního dění nějak vyplývá. Ne jako když lingvisticé sci-fi končí honičkou po vojenské základně prostě proto, že tvůrce nenapadlo nic jiného. A tohle je přesně ono. První, přísně procedurální půlka nastaví situaci, ta se pak posune k akci a nakonec do sebe obě poloviny zapadnou. Takže pětka, protože v rámci tohohle typu filmů to jde sotva líp. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na to, že som o Autopsy of Jane Doe pred vydaním vôbec netušil sa teda jedná o príjemné žánrové prekvapenie. Už od začiatku to pôsobí skvelým dojmom, záhada, ktorá pôsobí nadmieru atraktívne a presunom do prostredia patológie sa nič nepokazí, možno práve naopak, síce pár hororov sa už v tomto prostredí odohrávalo, ale predsa len sa niesli v inom štýle. Pitva neznámej, čomu sa venuje prakticky celá prvá polovica je nielen technicky skvelo prevedená a tvorcovia ukazujú prakticky všetko, čo treba, ale hlavne dejovo veľmi zaujímavá, neustále sa dostávajú na povrch nové otázky a bol som veľmi zvedavý na ich odpovede. V druhej polovici film síce prejde viac do klasického štýlu, do popredia sa dostanú tradičné žánrové prvky a už to prestane pôsobiť tak originálne, ale aj tak si to neustále udržuje slušnú kvalitu a pozerá sa na to veľmi dobre. A síce na konci som mal pocit, že som nedostal odpovede na všetky otázky, na ktoré som chcel, ale predsa len všetko najpodstatnejšie sa vysvetlí a aj záver sa mi páčil. Poteší, že film sa môže oprieť aj o skvelé postavy, hlavné duo patológov je nielen známe a herecky schopné, Brian Cox, ale aj Emile Hirsch ma v tomto potešili, ale hlavne sú to postavy, ktoré konajú celkom racionálne a tak sa im dá lepšie fandiť. Hororová stránka inak nie je moc výnimočná, atmosféra mi neprišla moc výrazná, rovnako sa mi to nezdalo ani moc napínavé a ani tých drsnejších momentov zase tak moc nie je, ale v tomto prípade mi to je úplne jedno, tvorcovia si dali záležať hlavne na zaujímavom deji a uveriteľne vyzerajúcej pitve a to sa im podarilo. Takže u mňa spokojnosť, výborný dej, postavy a technická stránka, po tom množstve stereotypnýcn žánroviek niečo takéto vždy poteší. 77% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Udělat horor v pitevně je výborný nápad. Ne ani kvůli nechutnostem, ale bavil mě tam profesionální Brian Cox, kterej se snažil racionálně vystvětlovat podivnosti během pitvy. Samotné strašení hodně fajn. Surreálná noční můra, kde věci nemusí dávat smysl. Nejděsivější je stejně ale blikající světlo a temná chodba. A přišlo mi, že čím více přituhovalo tím více sexy ta mrtvola byla. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Staromilsky laděný horor o dvojici patologů, která se snaží zjistit, kde udělali soudruzi ze Salemu v 17.století chybu.. Zatím nepříliš produktivní trolí nimrod dokonale navodí atmosféru napětí ať už samotným bezútěšným prostředím či podrobným postupem pitvy MISS nekrofilie, může se opřít o dva prvotřídní herce v hlavních rolích a lekačky odvážně postaví na premise, že kardiaci uvítají varování několik sekund předem. Škoda jen nastupivší bezradnosti při odhalování pohnutek krásné neznámé a závěrečné doslovnosti, připomínající rehabilitační cvičení Nevěsty Beatrix Kiddo. Řeknu vám, ještěže jsem se díval pár dní po Vánocích, jinak bych na Ježíškův zvoneček oznamující čas rozdávání dárků reagoval poněkud podrážděně.. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kde Austin (Emile Hirsch) píše na tabuli římské číslice, můžeme vidět, že tam číslice již jednou byly a jsou špatně smazané. (MatyasF)
  • Snímek měl premiéru v září 2016 na festivalu mezinárodních filmů v Torontu. (Shadowland)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama