Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Hrdina vyrazí zachránil svoji milovanou a přitom zjistí že vůbec nepotřebuje zachránit. A hned musím vychválit, prostředí, krásné a děsivé zároveň, hory, lesy, pole, bouřka to všechno a další, to bylo tak úžasné. Jen dívat se na to prostředí bylo úchvatné, ale postavy byli........zajímavé. Kodiho postava mně ze začátku moc nebrala, ke konci se naštěstí vytáhne, ale Fassbender, ten tady pro mně byl tím hlavním tahounem. Ale celý film je netradičně pojat a vystilizovaný, film má mnoho bizardních postav a ještě bizardnějších situací. A to ani nemluvím o akci, akce je zde hlavně ke konci a to jak je pojata a ztvárněna, je lehce úsměvné. Humor zde, je sarkastický a jízlivý, a byť nemá cenu nijak výrazně útočit na bránice, tak nejeden úsměv asi vykouzlí. Western co neni westernem, takže pro ty co chtějí milion mrtvých, tak asi budou zklamáni, byť počet mrtvých má zde docela vysoké číslo. Ale asi díky tomu jak je tenhle film pojat, tak asi tím si mně získal a proto si zaslouží takové hodnocení, jaké má. ()

castor 

všechny recenze uživatele

O westernu bylo napsáno mnohé: zda má šanci zaujmout řadového diváka, zda je na tom („pořád“) špatně nebo už líp, zda jeho klasické atributy svedou zápasit s jinými žánry. Slow West vznikal na Novém Zélandu, pohybuje se v něm naivní kluk, který se rozhodl najít v divokém Coloradu plném desperátů ztracenou lásku. Shodou okolností jej doprovází muž, který je jeho přesným opakem, což vede k několika humorným momentům. Celkově to ovšem není nic, z čeho by měl divák skákat do vzduchu, obzvlášť když tempo není zrovna vyrovnané. Akční sekvence přicházejí až v závěru a jsou poměrně nekompromisní, v průběhu stopáže se přesto nějakého vzrušení dočkáme. Naštěstí to celé není žádná umělecká onanie a díky hercům se daří překrýt mnohé příběhové nedostatky. Body nahoru jsou i díky zvukařské práci a nezvyklým úhlům kamery. ()

Reklama

rockyt 

všechny recenze uživatele

a teď bych chtěl režiséra poprosit o rychlý východ, protože jestli ten název bude stejně trefný jako v tomto případě, tak to bude pěkná mela! Pomalé tempo filmu je doslova hypnotizující. Nádherně nasnímaný film svým pomalým tempem vtáhne a nepustí až do vyhroceného finále. Příběh asi ničím nepřekvapí, ale přesto jsem na konci nedýchal a jenom zíral. A poučení pro příští generace? První láska nikdy nevydrží, ale udělá vám vždycky pořádnou díru do srdce. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Divný, ale dobrý! Marný kluk a sympatický pistolník spolu jedou prérií a potkávají nebo střílí náhodné lidi. Nejzábavnější na tomhle artovém westernu určitě je, že vůbec netušíte, co se stane v příští scéně. Kdokoli může mít pod kabátem pistoli, každý hodný pán může být střelec a každý střelec hodný pán - co je vlastně zábava na koukání. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebýt malinko nepovedené závěrečné přestřelky, která mohla být v mnoha ohledech drsnější, osudovější a nářezovější, byla by to naprostá spokojenost. Jinak nám totiž režijní debutant (!!) Maclean servíruje až překvapivě sebejistou atmosférickou a správně pomalou jízdu, plnou drsných ksichtů a výborného Fassbendera, jenž by mohl charisma rozdávat lopatou. Škoda, že podobných westernových kousků vzniká tak málo. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama