Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebýt malinko nepovedené závěrečné přestřelky, která mohla být v mnoha ohledech drsnější, osudovější a nářezovější, byla by to naprostá spokojenost. Jinak nám totiž režijní debutant (!!) Maclean servíruje až překvapivě sebejistou atmosférickou a správně pomalou jízdu, plnou drsných ksichtů a výborného Fassbendera, jenž by mohl charisma rozdávat lopatou. Škoda, že podobných westernových kousků vzniká tak málo. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jo, přesně, když jste takový nejapný blbeček a dostanete chuť zkrotit všechny americké hory, prostě si jen tak nakráčíte na divoký západ a počkáte, až se o vás postará mladý Magneto, který je v sekvojových lesích nebo mezi sruby prakticky bez schopností. Spolu se pak téměř mlčky doplazíte až k nějakému baráku, kde se necháte postřílet přáteli táborových ohňů, co nejraději citují z Foglarovy Chaty v jezerní kotlině. Jupí, nejnudnější dobrodružství od Texasu po Utah máte naštěstí za sebou, teď ještě překousnout poslední minuty, jestli náhodou nepřijde nějaký hektický zvrat, kozy nebo tak něco... eh, ne, nepřijde a můžete opřekot pelášit z kina co nejdál to půjde a nikdy se už nevracet. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Čo by už len na filme s Michaelom Fassbenderom mohlo byť zlé?? Takmer nič, ale aj takmer úplne všetko...v tomto prípade u mňa platí tá druhá možnosť. Pretože okrem jeho drobnosti, krásnych exteriérov a zábleskov akéhosi príbehu tam už toho veľa nie je. Celkovo mám s týmito novodobými westernami problém...asi. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Western, který má všechno. Asi nejslabší je hlavní linka. Mladý skotský aristokrat hledá na Západě obyčejnou dívku, do které se v Kaledonii zamiloval. Ale Slow West ukazuje, že i ta nejkýčovitější šestáková story může fungovat, když se jí chopí zdatný režisér a přimíchá do ní vhodné propriety. A to se Macleanovi povedlo. Kromě vyvedené westernové atmosféry film nepostrádá jistou drsnou poetiku, krutost tehdejšího světa, nádherné exteriéry, přestřelky, Indiány i určitý tragický rozměr. A povedl se i casting. Konečně totiž někoho napadlo vysadit Fassbendera do sedla, což byla trefa. Nevím jestli to byl záměr, nebo náhoda, ale s tím cigárem v koutku mi víc než připomínal Eastwooda v nejlepších letech a pokud bude někdo v budoucnu tak hloupý a bude chtít natočit remake hodnozloošklivé trilogie, je Fassbender jediná šance na to, aby to nebyl absolutní propadák. 90% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Netradiční až intelektuální pohled na western. Fassbender v bezvadné variaci na Clintova bezejmenného je podporován mile naivním Smithem-McPheem. Příběhově nejde o nic nového, ale to podání má neuvěřitelný tah. Nádherná krajina Nového Zélandu přidává "pomalému západu" neskutečné barvy. Radost pohledět. Finálové zúčtování je rázně krvavé, plné vhodných úmrtí. Znovu zde platí, že v chaosu se skrývá řád. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama