Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Velmi zkráceně je to nejlepší film, který jsem za poslední dobu viděl. Konec hajpu. Směrem k Sundance festivalu jsem střílel víceméně naslepo s tím, že je tam Fassbender a je to western, tak snad. Vyšlo to a budu směrem na Utah mířit častěji. Možná právě tenhle bezinformační slepý přístup mi zajistil takový zážitek a na někoho s očekáváním by to nefungovalo, jenže takovou větu můžu napsat ke všemu. Tady to prostě klaplo. Nenapadlo mě hledat v indie-prvotině náznaky Coenovské a Jarmuschovské poetiky. A když jsem je tam viděl, udělalo to "hůůůůůůů" a bylo to tam. Nicméně raději kvůli kletbě očekávání píší znovu - "náznaky". Tohle není Dead Man ani True Grit. Fassbenderův lov začínajících indierežisérů (Frank, Slow West) mě nadchnul a doufám, že bude mít dlouhého trvání. Žeru ho! Lov i Fassbendera. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nakrátko, ale opravdu nakrátko mi to připomnělo Jarmuschova Mrtvého muže...tou náladou, zvláštní atmosférou, jinakostí, originálním úhlem pohledu, magickým realismem, typologií hlavní postavy...a i za to chvilkové déjà vu díky, obrovské díky! Pak už se to přeplo spíše do poetiky bratrů Coenů. Poetika amerického nezávislého filmu je prostě svéráz. Originální malý minimalistický jiný western... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Trochu coenovské (v kratším vydání by se Slow West pěkně hodil do Balady o Busteru Scruggsovi), trochu jarmuschovské (mám na mysli samozřejmě Mrtvého muže), příjemně krátké a krásně atmosférické vyprávění vcelku prostého příběhu, což pro mě ale není vada. Postavu Michaela Fassbendera by před nějakými čtyřiceti až padesáti lety hrál Clint Eastwood. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasické americké westerny až tak nemusím, ale tohle byla paráda. Mnohem blíže to má k italským a španělským westernům 60. a 70. let a ty já zase můžu. Vizuálně krásné putování za láskou, které má přídech tragédie v momentě, kdy v jednom z flashbacků nazve Rose Jaye Romeem. Kdo by tedy čekal tradiční kovbojku, bude dozajista zklamán, jelikož tenhle nadžánrový příběh jí není. Přesto dojde na Indiány, šípy i nemilosrdnou střelbu. Jedna z působivých scén se odehraje v obchodě kdesi na vystrkově vprostřed prérie a hor. Možná bych uvítal delší zdržení v lese duchů, který nabízel tajemno, ale zase stopáž byla sympatická. Film ocení spíše menšinoví diváci. Snové, poetické a smrtící. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Slow West, Slow Movie. Spojenie Michaela Fassbendera a westernu sľubovali slušný filmový zážitok, no akurát sa mi potvrdilo to, že western patrí k mojim úplne najmenej obľúbeným filmovým žánrom. Aj keď v prípade Slow West to možno nebude tým žánrom, ale tým, že sa jedná o nešťastný pokus o kopírovanie Coenovcov, avšak bez trefného coenovského scenára a silnej réžie a tak to pomalé tempo, aj napriek veľmi skromnej 80-minútovej dĺžke, skôr otravuje, než by si ho divák užíval. Technicky síce nie je Slow West natočený nijako zle. Má krásne prírodné scenérie, dobrú kameru, slušné herecké výkony, akurát je to jeden tuctový nezaujímavý príbeh, ktorý takmer po celý čas nič vzrušivé neprinesie, tých pár postáv je nezaujímavých, nevyvolá ani jednu emóciu a v mojom prípade som nepostrehol ani kúsok atmosféry. Ono to tak celé nijako začalo, nič výrazné sa tam nedialo, na konci chvíľu postrieľalo a skončilo. Bez toho, aby som cítil akékoľvek zaangažovanie do deja alebo nejakú myšlienku. Za mňa teda nuda. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama