Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 1

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie také aké som očakával. Príbeh je všedný a v zásade ničím nezaujímavý. Stojí na hereckých výkonoch, ale vzťahy sa nerozoberajú. Je to len tradičná žánrovka s parádnym finálnym stretom. Nevadilo mi pomalé tempo - pretože Ryanová kamera si pekne užívala všetky tie panoramatické zábery na prírodu. Ale celá tá línia s chlapcom čo ľúbi dievča a vydáva sa ju zachrániť, hoci ona jeho neľúbi mi prišla pomerne nedotiahnutá. Ako jednohubka poživateľné, ale inak by som žil svoj život ďalej, aj bez toho, aby som Slow West vôbec dakedy videl. ()

castor 

všechny recenze uživatele

O westernu bylo napsáno mnohé: zda má šanci zaujmout řadového diváka, zda je na tom („pořád“) špatně nebo už líp, zda jeho klasické atributy svedou zápasit s jinými žánry. Slow West vznikal na Novém Zélandu, pohybuje se v něm naivní kluk, který se rozhodl najít v divokém Coloradu plném desperátů ztracenou lásku. Shodou okolností jej doprovází muž, který je jeho přesným opakem, což vede k několika humorným momentům. Celkově to ovšem není nic, z čeho by měl divák skákat do vzduchu, obzvlášť když tempo není zrovna vyrovnané. Akční sekvence přicházejí až v závěru a jsou poměrně nekompromisní, v průběhu stopáže se přesto nějakého vzrušení dočkáme. Naštěstí to celé není žádná umělecká onanie a díky hercům se daří překrýt mnohé příběhové nedostatky. Body nahoru jsou i díky zvukařské práci a nezvyklým úhlům kamery. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Netradiční až intelektuální pohled na western. Fassbender v bezvadné variaci na Clintova bezejmenného je podporován mile naivním Smithem-McPheem. Příběhově nejde o nic nového, ale to podání má neuvěřitelný tah. Nádherná krajina Nového Zélandu přidává "pomalému západu" neskutečné barvy. Radost pohledět. Finálové zúčtování je rázně krvavé, plné vhodných úmrtí. Znovu zde platí, že v chaosu se skrývá řád. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Klasické westernové schéma už nedostačuje. Tvůrcům možná víc než divákům. Nač vyhledávat dosud nespatřené filmy s Johnem Waynem, když už je tady "Meek's Cutoff" a brzy se snad ke mně dostane i "First Cow" od Kelly Reichardtové (už rozhovor s ní je nadějný) a na druhé straně tíživě existenciálníí westerny typu "Slow". Je jasné, že western má budoucnost, a budoucnost není nikdy beze změny. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hm, taxa mi zda, ze mnoho 4 hviezdicovych uzivateloc bolo zas namako z Michala Bednara /Alien Covenant, 300 Bitva u Thermopyl, Svetlo mezi oceany, Stud/. Westerny je tazke ozivit, hlavne po westernovej inflacii zo 60. rokov. Prilis poznat exterierove kulisy, uz na mna fakt neposobi krasna priroda /ani ranny vychod slnka ani zapad slnka ma nezaujimaju/. Kedysi posobila, ale jaxa hovori, pantha rei, vsechno plyne, ze jo. Takze ked si odmyslim tu planu kopu vatovo planych plkov tak mi ostala jedna slaboducha prestrelka /u ktroej som ani nevedel preco, kto a ako a zaco striela/. Jo a distributor melie cosi v tom zmysle, ze "Jay zazije behom sveho putovani celou radu zvratu v nekompromisnim duchu tohto vysoce autorskeho westernu". Teda neviem, ci som dusevne zaostaly alebo som osprostel uz nacisto , ale tie spominane "nekompromisne zvraty" som jaxi doteraz neobjavil : 5 % ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama