Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (115)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět (alegorie toho, co od nás vyžaduje láska a co to znamená přijmout někoho úplně) přetavený v hodně svérázný americký romantický indie film. Atmosféra nezávislého filmu trochu podobná té v Přežijí jen milenci, Jim Jarmusch je sice umělecky trochu někde jinde, ale i tak z toho vychází dualita - Zemřou jen milenci! V rovině rozhovorů obou hlavních postav Jaro trochu připomíná i kultovní trilogii Richarda Linklatera. Herci dostali od tvůrců šanci vytvořit ,,skutečný" vztah a svou příležitost využili bezezbytku. Chemie fungovala. Důležité je nic si předem o tomhle filmu nezjišťovat a zhlédnout ho coby nepopsaná tabulka, jedině pak bude fungovat správně moment překvapení... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mile zhovadilý film, v některých pasážích už bohužel nudně ukecaný až někde lehce za hranicí snesitelnosti. Technicky poměrně bravurní, když uvážím, s jakým se patrně pracovalo rozpočtem. V tomhle směru bych vyzdvihl slušné triky a dlouhou, rychlou chůzi v uličkách italského maloměsta. Ústřední herecká dvojice výborná, líbili se mi oba. Osvěžující záležitost. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Spring je indie filmeček o chlapíkovi, který potřeboval po ztrátě rodičů a práce znovu chytit vítr do plachet. Tak jel k moři, do Itálie. No a jak už to tak bývá, tak co čert nechtěl, potkal ženskou. Ale ona to nebyla jen tak obyčejná ženská, ona byla ... . A o tom ten film je. O zamilování se, o pochopení, že je Louise opravdu Jiná a o tom, jak se s tím oba dva vypořádají. Horor je to tak z 10%, sci-fi 3% a zbytek je velmi uvěřitelný a civilně podaný příběh o trápení a lásce dvou mladých lidí. Hodně diváků bude rozladěno první hodinou, kde se vlastně nic neděje, ale stojí za to si počkat. Herci jsou fajn/sympatičtí, scénář jím nevkládá do úst kraviny a hlavně...v žádném ohledu se netlačí na pilu, neřve se tam, není tam téměř žádná akce...prostě to Benson s Moorheadem zvládli i s tím pidirozpočtem skvěle. Mám tyto indie(ať už to znamená cokoliv)filmečky rád. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Som v miernom šoku. Super horor (trochu ako Dagon?). Parádna talianska atmosféra. Historické ulice, uličky, dvory, námestia. Do toho more, žeravým letným slnkom zaliate ovocné sady a záhrady. Ústredný hrdina vcelku sympaťák a jeho európska láska tiež OK. Masky bombové. Niektoré scény značne nechutné, znepokojivé. Nebudem spoilerovať, ale scenár je originálny, nevedel som, čo presne mám od Spring čakať a nakoniec som zostal milo zaskočený. Prvú hodinu a 15 minút paráda, pre mňa jeden z najlepších hororov roka. Bohužiaľ, potom nasleduje ďalších 25 minút a tie už príliš super neboli. Dej sa vybral neželaným smerom, avšak nie v dobrom. A čakal som iný koniec. Najhoršie je, že posledná polhodina je ladená miestami akoby až do komédie, čo je strašné. Napriek tomu musím dať 4*, pretože hoci sa režiséri snažili naštvať ma nevydareným koncom, nakoniec sa im to nepodarilo. Napriek menšiemu sklamaniu prevládli pozitívne pocity. A potešilo ma opäť vidieť Jeremyho Gardnera z The Battery. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama