Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě to teda moc nebavilo. Přitom potenciál tu byl, ale prostě ne a ne to zabrat. Úvod byl zbytečně dlouhý (ona ta stopáž je sama o sobě zbytečně dlouhá), objeví se zde spousta postav, které tady buď vůbec nemusely být (ti dva chlapy z Walesu, co potkal hnedka při příjezdu do Itálie) a nebo ty, jejichž osudy zde nejsou vůbec dovyprávěné (ten italský farmář), oba hlavní představitelé mě sice nijak neštvali, ale nějaké sympatie jsem k ním taky neměl a v podstatě mi jejich osud byl ukradený, horor to skoro ani není, potvora sice vypadala slušně, ale (téměř) v plné podobě ji uvidíme jen jednou a celkem mě zklamal i ten divně utnutý konec. Prostředí je ale pěkné, herecké výkony ujdou a ten příběh sám o sobě není špatný, jenom prostě... často nudí. Potěšila mě i nějaká občasná podařená hláška, ale to je tak všechno. Lepší 2* ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

JASMalert zafungoval. Mohl to být tuctový romantický horor smíšený se sci-fi ( *:D* ), no je to parádní originální filmeček, který nemá za úkol děsit, ale v klidu provádět zajímavým příběhem a občas překvapit. Super věc, žánrově opravdu hodně nevyhraněná a těžko popsatelná. Jo, a Itálie nebyla od [b]Američana[/b] takhle cool... ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem hodně zvláštně zajímavej počin. Romantickej "horor", od kterýho jsem vůbec nic nečekal a nabídl mi fajn podívanou na večer. Vedl tu rozhodně scénář, díky kterýmu vhodně za sebou následovaly podstatný momenty. A díky kterýmu to všechno fungovalo. Dokonce i ta zamilovaná dvojka tu působila nenásilně. Ženská představitelka měla něco do sebe, teda až na těch pár chvilek. Toho frajera uznávám, že když ji viděl v celý svý kráse, tak nevzal roha. A jak to skončilo, v tomhle případě vůbec nevadí. Lepší průměr. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Benson a Moorhead. Budu sledovat, rozuměli jsme si. Spring je taková malá konverzačka, ne nepodobná Linklaterově trilogii - jen jsou její postavy sociálně i situačně o dost víc v prdeli. Líbilo se mi tu vlastně všechno. Vizuál občas evokuje fotky, který si v létě v příhodnou chvíli spontánně uděláte a i když víte, že by vám profík omlátil o hlavu všechny ty přepaly a nepřesnosti, vy je milujete, protože dobře zachycujou atmosféru okamžiku. Prostředí ovíněný vyletněný Itálie je v super kontrastu s prvkama monster hororu, v němž občas někdo ukousne kočce hlavu a tak, haha. Chemie ústřední dvojice perfektní, včetně krásných minisoubojů ve stylu "nebojácnej citlivej prosťáček versus věkama ošlehaná racionalistka". Chvílema hotová alegorie osudových vztahů. Občasný doteky hudby v pořádku, závěr naprosto přesnej. Nebejt tam v posledních sekundách TA emoce, nebylo by to ono. A Nadia Hilker je nepopsatelně nádherná. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět (alegorie toho, co od nás vyžaduje láska a co to znamená přijmout někoho úplně) přetavený v hodně svérázný americký romantický indie film. Atmosféra nezávislého filmu trochu podobná té v Přežijí jen milenci, Jim Jarmusch je sice umělecky trochu někde jinde, ale i tak z toho vychází dualita - Zemřou jen milenci! V rovině rozhovorů obou hlavních postav Jaro trochu připomíná i kultovní trilogii Richarda Linklatera. Herci dostali od tvůrců šanci vytvořit ,,skutečný" vztah a svou příležitost využili bezezbytku. Chemie fungovala. Důležité je nic si předem o tomhle filmu nezjišťovat a zhlédnout ho coby nepopsaná tabulka, jedině pak bude fungovat správně moment překvapení... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama