Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (132)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle emoční nadílku jsem rozhodně nečekal. Samozřejmě, jedná se o čistokrevnou pohádku, která má s realitou tak "blízko", jako USA s tím, že vedou nějaké obrané války na území nepřítele. Rád bych zdůraznil, že je moje hodnocení značně ovlivněno tím, že fotbal miluji. Je to můj nejoblíbenější sport, ve kterém jsem aktivně přeborník a pasivně odborník. Tento film je poté pohádkovou oslavou fotbalu. Vracející se k jeho samotným základům a ctící tradice. Příběh je neskutečně citlivý, a dokonce se mi zásluho vynikající hudby projela po tváři i nějaká ta slzička. Fotbalovým záběrům bych vytkl snad jen to, že se míč přeci jenom mohl držet více při zemi. Působilo to samozřejmě velmi efektně, ale o to méně efektivně. Velký dojem na mě udělalo prostředí, kde se to celé odehrávalo. Brazilské slumy byly vynikající. Zřejmě nejlepší snímek z fotbalového prostředí, který byl mým mlsným očím dopřán. I když se ve snímku dost nedostatků najde, tak si mě získal takovým způsobem, jako už se to dlouho žádnému jinému nepodařilo. Slabších 5 kousků. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel FFilipCZ. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Na fotbal se nekoukám, nebaví mě, nerad ho hraju, je mi úplně jedno, kdo vyhrál letos mistrovství, ... ale tenhle film mě bavil. Je to dojemný ... zvlášť úsek dětství ... netuším, do jaké míry se triky s míčem dají předvádět i v reálu, ale vypadalo to velmi impozantně. Další sportovně laděný film, který mě velmi mile překvapil. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

A proto miluji filmy, tohle byl neskutečně výborný fotbalový snímek, příjemná hudba , dokonalé realné prostředí, užasne drama nahoru dolů, film mně držel v takovém napětí že chvílemi sem měl pocit že ono mistrovství se hraje a já fandím před obrazovkou, úžasný pocit ve mě vyvolal tenhle sportovní film, Tohle nemělo chybu nikde vůbec nikde.Bez těch parádních triku by fotbal nebyl tak krásny. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film o pravdepodobne najviac skloňovanejším hráčovi vo svete futbalu, Pelé. Film zachytáva jeho mladosť a to, že aké prekážky musel prekonať. Celý príbeh obsahuje niekoľko dobrých záberov, pekných a dojímavých scén. Príbeh z tých čias, kedy futbal mal väčšiu krásu a kedy išlo viac o hru ako o iné „záležitosti“. Pre fanúšikov Pelé a hlavne futbalu to bude chuťovka. PS.: Malá scéna stretnutia skutočného vs. „fake“ Pelé je pekným momentom (ako aj záverečné, autentické zábery). Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Pelého, ani kanárikov :) Ale film sa mi páčil. Neviem zhodnotiť do akej miery film korešponduje so skutočnosťou, hlavne čo sa týka Pelého detstva a dospievania. Avšak práve tá časť príbehu zasadená do chudoby slumu a poddanej rodiny ma bavila azda najviac. Potom už sa to všetko točilo len okolo futbalu a MS 1958 vo Švédsku. Opäť sa film nezaobišiel bez prehnanej heroizácie, ale napriek všetkému som sa nenudil ani chvíľu, a Pelého beletrizovaný životopis ma napokon prekvapujúco bavil. Bolo to fascinujúce! A páčil sa mi aj pohľad na vtedajší futbal bez trápneho simulovania a prehnanej celebritizácie niektorých jedincov, ktorí slová ako pokora a skromnosť nepoznajú. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Film mal byť pôvodne vydaný k Majstrovstvám sveta 2014 v Brazílii, plán sa ale nestihol dodržať. (toi-toi)
  • Finálový zápas v turnaji skončil 6:5 pro Kings. Bosonožky přitom vstřelily také šest branek. Byla to tedy remíza. (Duoscop)

Reklama

Reklama