Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (132)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN SE BAV. VŠECHNO OSTATNÍ PŘIJDE SAMO…“ /// Óda na radost z fotbalu a jeho Krále. Co na tom, že Pelého hra je nasnímaná jako reklamní videoklip. V týhle zemi se prostě s míčem umí mazlit každá malá holka. Že CGI sportovním filmům pomáhá, bylo vidět třeba v Barvě vítězství. Tady zase pomohla vytvořit kouzla, který k nadpřirozenýmu fotbalovýmu jedinci prostě patří. Sportovní film pro českou (a zřejmě i pro tu brazilskou) bolavou fotbalovou duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím v Gingu. 2.) Tuhle mi říkal Maradona, že je král. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemohol som sa ubrániť pocitu pátosu a naivnej sentimentálnosti, ktorá sa prejavila hlavne v dialógoch hlavných postáv. Ale všetko na ihrisku čo sa točilo okolo lopty a hry s ňou, bolo perfektné a podmanivé. A tie spomalené zábery sa tam tiež hodili. Po športovej stránke si teda autori dali naozaj záležať. Škoda, že nie aj na tom ostatnom mimo ihriska. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Síce je tento snímok počas futbalových pasáží takmer totožne trápne spracovaný, ako svetom velebený "Goool", kedy sa nevyhli tým nezmyselným prvkom, pri ktorých nemotorne, nefutbalovo pôsobiaci Munez robil "Zidanove prekračovačky" či "bicykle" smerom do hráča, kopal do "lobdy" spôsobom, ako by sa chcel nohou za uchom poškrabať a zároveň rukou z jablone najväčšiu jonatánku odtrhnúť (určite si podaktorí spomenú na animovaného Benjamena), samotný príbeh mal predsa len väčšiu hlavu aj pätu, miestami sa dokonca dokáže emocionálne dotknúť, a práve z týchto dôvodov nepoznám príčinu, prečo zájsť s hodnotením nižšie. Divákovi odporúčam, aby si na YouTube pozrel skutočne vyzerajúce Pelého góly, a potom bude chápať o čom hovorím. Kým pri mexickom dilinovi z chudobnej štvrti, ktorý sa až do Realu prekopal si to mohli dovoliť, tu by sa naozaj nič nebolo stalo, keby si dali na reálnosti omnoho viac záležať. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů pojednávající o nějaké reálné postavě. Docela jsem se bál, že se filmu chopili Američané, ale po prvních minutách byly mé obavy vystřídány ohromením a úžasem. Velmi se mi líbilo, že ve filmu bylo zachyceno i samotné dětství Pelého, neboť jsem o hodně věcích slyšel až nyní poprvé. Celkově se zpracování daného tématu povedlo na jedničku, atmosféra MS ve fotbale v roce 1958 byla famózní, až jsem si myslel, že na stadionu opravdu jsem. Dále chválím i soundtrack, který byl v některých momentech skvělý a někdy i dojemný. Kdo má rád fotbal, slavnou generaci fotbalistů točící se kolem Pelého a Brazílii, tak je to pro něj film jako stvořený. Za mě dávám 90% ()

korok 

všechny recenze uživatele

Pelé, Maradona, Messi, Ronaldo. Tak film o prvním, ze čtyřech nejlepších fotbalistů historie, mám za sebou. I když místy, co se fotbalu ve filmu týče, to byla hodně přikrášlená a od skutečnosti pozměněná záležitost, jsem poměrně spokojený. K těm výtkám, které jsou již tady v komentářích hojně vylíčeny, bych třeba přidal i osobu objevitele Pelého, Waldemara de Brita, kterého zde hraje asi sedmdesátiletý děda. Ve skutečnosti se jednalo o, v té době, asi čtyřicetiletého vyhledavače talentů, který celkem nedávno ukončil profesionální kariéru fotbalisty. Potěšilo krátké cameo skutečného Edsona Arantese do Nascimenta alias Pelého. A teď hurá na Diega. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Shodou okolností jeden z představitelů Seu Jorge ztvárnil ve filmu Život pod vodou (2004) postavu jménem Pelé dos Santos. Dos Santos je jméno brazilského fotbalového klubu, kde Pelé strávil většinu své kariéry. (Tristan Rafael)
  • Když si malý Pele (Leonardo Lima Carvalho) během finále v turnaji sundá kopačky, tak stojí na hřišti jen v ponožkách. V dalším záběru už je ale bez ponožek. (Duoscop)

Reklama

Reklama