Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (132)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Životopisný dokument o fotbalové legendě Pelé ... Ale také přehustěné různými záběry a scénami, které se pokoušejí spíše zaujmout mladé nevybouřené publikum než klidnější dospěláky a tak se z toho pomale stává freestyle football někdy až reklama na Coca-Colu než dokument o legendě. .... HODNOCENÍ: 55% (3*) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film o jednom z nejlegendárnějších sportovců v historii lidstva. O vzoru pro generace mládeže. O ikoně a ztělesnění píle, skromnosti a gentlemanství. Takovýto film by si zasluhoval minimálně čtyři hvězdy. Taky jsem o nich zpočátku uvažoval. Jenže bohužel nemůžu dát čtyři hvězdy filmu, který se v určitých pasážích proměňuje ve videoklip. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pelé je fotbalová legenda a já se divím, že i přesto jeho život natočili tak průměrně a nezáživně. Dám příklad. Začátek filmu a Pelého dětství. Jeho filmový um, coby osmiletého dítěte, je sesumírován do skutečnosti, že Pelé umí víc jak tři žongly a nemá problém se prožonglovat až do brány. Režiséři ale se střihačem film nastříhali tak, že kolem malého osmiletého kluka všichni staticky stojí a nikdo se nehýbá. Malý Pelé pak předvádí jeden žongl za druhým, až se prožongluje ke gólu. Záživné asi jako pohled do chlupaté opičí prdele. Později, když už je Pelé starší a kope za nároďák, je film daleko zajímavější. Jenže v rámci celkové atmosféry Vás ani tak nedokáže přesvědčit o tom, že tento životopisný film má úroveň. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty krásně nasnímané promo klipy na „oslavu fotbalu napříč světem bez ohledu na sociální zázemí“, které pravidelně v době velkých turnajů produkuje FIFA, Adidas či Nike? Tak tohle je to samé; akorát v celovečerní podobě a jakože s dějem. Je to čistá pohádka, která se Pelém jen zaklíná, rozhodně nečekejte nic, co by se drželo jeho skutečných osudů či kariéry. Pěkně se na to však kouká, jen od to nesmíte čekat nic jiného než sinusoidu zábavy „pět minut keců o ničem (rozuměj odpovědnosti, motivaci, cílevědomosti apod.) a pět minut pěkných (jakkoli nerealistických) fotbalových parád a tak stále dokola až do konce“. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN SE BAV. VŠECHNO OSTATNÍ PŘIJDE SAMO…“ /// Óda na radost z fotbalu a jeho Krále. Co na tom, že Pelého hra je nasnímaná jako reklamní videoklip. V týhle zemi se prostě s míčem umí mazlit každá malá holka. Že CGI sportovním filmům pomáhá, bylo vidět třeba v Barvě vítězství. Tady zase pomohla vytvořit kouzla, který k nadpřirozenýmu fotbalovýmu jedinci prostě patří. Sportovní film pro českou (a zřejmě i pro tu brazilskou) bolavou fotbalovou duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím v Gingu. 2.) Tuhle mi říkal Maradona, že je král. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • José Altafini (Diego Boneta) si vytvoril svoju prezývku Mazzola podľa talianskeho futbalistu zo štyridsiatych rokov Valentinovi Mazzolovi. Turnaj v roku 1958 bol zároveň posledným Altafinovým výstupom v brazilskom drese, keďže od roku 1961 reprezentoval Taliansko. (toi-toi)
  • V súboji s Francúzskom dal Pelé vo filme prvý gól po centri a obhodení si niekoľkých obrancov súpera. V skutočnosti padol po dorážke do prázdnej brány. (toi-toi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno