Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (132)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš hollywoodské ... jako zrcadlení vodní hladiny, zlehka poprášené třpytivými flitry. Mate vás, když vám hází zlatavé odlesky do očí, abyste skrz ně neprohlédli tajemství jejích hlubin. Přitom úvod, zachycující nuzné dětsví příští fotbalové star, je jednoznačně pětihvězdičkový. Jenomže poté ... poté dějová osnova téměř nepostřehnutelnou fotbalovou kličkou sklouzne k maličko povrchní a zbytečně přímočaré story, která sice neurazí, ale ani přehnaně nenadchne. Pomyslnou laťku zdvihají výš až dokumentární záběry v samotném závěru, které ukážou pravou a nefalšovanou legendu v akci ... 3,5* ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film o jednom z nejlegendárnějších sportovců v historii lidstva. O vzoru pro generace mládeže. O ikoně a ztělesnění píle, skromnosti a gentlemanství. Takovýto film by si zasluhoval minimálně čtyři hvězdy. Taky jsem o nich zpočátku uvažoval. Jenže bohužel nemůžu dát čtyři hvězdy filmu, který se v určitých pasážích proměňuje ve videoklip. ()

Reklama

korok 

všechny recenze uživatele

Pelé, Maradona, Messi, Ronaldo. Tak film o prvním, ze čtyřech nejlepších fotbalistů historie, mám za sebou. I když místy, co se fotbalu ve filmu týče, to byla hodně přikrášlená a od skutečnosti pozměněná záležitost, jsem poměrně spokojený. K těm výtkám, které jsou již tady v komentářích hojně vylíčeny, bych třeba přidal i osobu objevitele Pelého, Waldemara de Brita, kterého zde hraje asi sedmdesátiletý děda. Ve skutečnosti se jednalo o, v té době, asi čtyřicetiletého vyhledavače talentů, který celkem nedávno ukončil profesionální kariéru fotbalisty. Potěšilo krátké cameo skutečného Edsona Arantese do Nascimenta alias Pelého. A teď hurá na Diega. ()

Hanys_ odpad!

všechny recenze uživatele

Strašlivá kravina. Ta první třetina hrající si na něco ve stylu Města bohů s odřenýma ušima ještě ušla, ale postupem času šel celý pohádkový příběh do kopru. Úplně nejvíc mě dokázaly pobavit fotbalové parádičky ve stylu "na Peleho leti centr, kolem něj samo nikdo není (jenom šest protihráčů postává kolem a koukaj) a on osamocen střihne nůžky." Prostě fotbalový film od Amíků.. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jsem na rozpacích 5* za jednoho z nejtalentovanějšího a pro mě i nejsympatičtějšího sportovce všech dob. Samotné zpracování 3* a to ještě s odřenýma ušima. Veleznámá a obehraná kostra příběhu by mi ani tak nevadila. Horší je, že v celku film působil, jako by byl spíchnut horkou jehlou. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa uvádza, že Pelé svoj prvý gól na MS 1958 dal v semifinále s Francúzskom. On však svoj prvý gól strelil už vo štvrťfinále proti Walesu. (speedy7929)
  • Když si malý Pele (Leonardo Lima Carvalho) během finále v turnaji sundá kopačky, tak stojí na hřišti jen v ponožkách. V dalším záběru už je ale bez ponožek. (Duoscop)
  • V súboji s Francúzskom dal Pelé vo filme prvý gól po centri a obhodení si niekoľkých obrancov súpera. V skutočnosti padol po dorážke do prázdnej brány. (toi-toi)

Reklama

Reklama