Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (132)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vím, že to není bez chyby, ale já tvrdím, že je to důstojná pocta jednomu z nejlepších hráčů fotbalové historie. Sledujeme jeho nelehký život ve slumu, kde ale od malička hraje se svými kamarády fotbal s hadrákem, až po velkolepé vystoupení na MS 1958 ve Švédsku. Pěkný film, i slza dojetí ukápla. P. S. Hezký fórek se povedl, když mladý (filmový) Pelé vysype cukřenku starému (skutečnému) Pelému. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Fanoušek fotbalu na tom vlastně najde jedinou vadu na kráse. Realitě se to ani nepřibližuje. Není však divu, že samotný Pelé to posvětil, protože ho to vykresluje jako naprostého Boha fotbalu, který si prostě vezme míč, v nirváně proběhne celé hřiště, znemožní soupeře, předvede triky, které v roce 1958 nikdo neznal a samozřejmě vstřelí gól. V sílící debatě, která řeší otázku, zda je nejlepším fotbalistou historie Messi nebo Ronaldo, se podobné promo hodí, ale místy je přeci jen k smíchu. ()

Reklama

bif 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to uplně blbej film. Jedno klišé za druhym. Dramaturgie na úrovni studentů střední školy. Špatná kamera i střih... ale na druhou stranu je to sympatický pohled na vznik jedné velké legendy. Radost mi udělala přítomnost Garrinchy a dalších legend. Nečekejte nic než "Disneyovský" styl vyprávění (není to Disneyovka), spoustu klišé a průměrné výkony. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Síce je tento snímok počas futbalových pasáží takmer totožne trápne spracovaný, ako svetom velebený "Goool", kedy sa nevyhli tým nezmyselným prvkom, pri ktorých nemotorne, nefutbalovo pôsobiaci Munez robil "Zidanove prekračovačky" či "bicykle" smerom do hráča, kopal do "lobdy" spôsobom, ako by sa chcel nohou za uchom poškrabať a zároveň rukou z jablone najväčšiu jonatánku odtrhnúť (určite si podaktorí spomenú na animovaného Benjamena), samotný príbeh mal predsa len väčšiu hlavu aj pätu, miestami sa dokonca dokáže emocionálne dotknúť, a práve z týchto dôvodov nepoznám príčinu, prečo zájsť s hodnotením nižšie. Divákovi odporúčam, aby si na YouTube pozrel skutočne vyzerajúce Pelého góly, a potom bude chápať o čom hovorím. Kým pri mexickom dilinovi z chudobnej štvrti, ktorý sa až do Realu prekopal si to mohli dovoliť, tu by sa naozaj nič nebolo stalo, keby si dali na reálnosti omnoho viac záležať. ()

Hanys_ odpad!

všechny recenze uživatele

Strašlivá kravina. Ta první třetina hrající si na něco ve stylu Města bohů s odřenýma ušima ještě ušla, ale postupem času šel celý pohádkový příběh do kopru. Úplně nejvíc mě dokázaly pobavit fotbalové parádičky ve stylu "na Peleho leti centr, kolem něj samo nikdo není (jenom šest protihráčů postává kolem a koukaj) a on osamocen střihne nůžky." Prostě fotbalový film od Amíků.. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Na MS vo Švédsku, okolo ktorých sa dej filmu odohráva, bolo vytvorených niekoľko doteraz neprekonaných rekordov. Pelé (Kevin de Paula) mal 17 rokov a 239 dní, keď strelil svoj prvý gól na MS proti Walesu. Zároveň sa stal najmladší majster sveta, najmladší strelec gólu vo finále a najmladší strelec hetriku na MS. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy brazilští fotbalisté kopou míčem v hotelu směrem k majáku (scéna těsně před koncem), převrhnou jednomu z hostů cukřenku. Jedná se o skutečného Pelého, který to s úsměvem sleduje (Farao607)
  • Shodou okolností jeden z představitelů Seu Jorge ztvárnil ve filmu Život pod vodou (2004) postavu jménem Pelé dos Santos. Dos Santos je jméno brazilského fotbalového klubu, kde Pelé strávil většinu své kariéry. (Tristan Rafael)

Reklama

Reklama