Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

korok 

všechny recenze uživatele

Pelé, Maradona, Messi, Ronaldo. Tak film o prvním, ze čtyřech nejlepších fotbalistů historie, mám za sebou. I když místy, co se fotbalu ve filmu týče, to byla hodně přikrášlená a od skutečnosti pozměněná záležitost, jsem poměrně spokojený. K těm výtkám, které jsou již tady v komentářích hojně vylíčeny, bych třeba přidal i osobu objevitele Pelého, Waldemara de Brita, kterého zde hraje asi sedmdesátiletý děda. Ve skutečnosti se jednalo o, v té době, asi čtyřicetiletého vyhledavače talentů, který celkem nedávno ukončil profesionální kariéru fotbalisty. Potěšilo krátké cameo skutečného Edsona Arantese do Nascimenta alias Pelého. A teď hurá na Diega. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý životopisný film o začátcích Edsona Arantese do Nascimenta celosvětově známého jako Pelé. Jeho krušné začátky v dětství i strmá a skoro neuvěřitelná sportovní kariéra v šestnácti až sedmnácti letech. Fotbalové záběry byly hodně zajímavé (i když někdy ne až tak úplně objektivní). Postavy Peléových rodičů nepostrádaly zajímavost a co bylo ve filmu znázorněno velice výstižně : vrcholový sport není zdaleka jen o talentu, dřině i technických dovednostech, ale daleko více o "hlavě" i sebedůvěře. To bylo pěkně ukázáno jak v dětském období, tak i v representačních počátcích (a nejenom u Pelého). Skutečného Pelého jsem si ve filmu samozřejmě všimnul, i když se tam jen mihnul (podobně jako to dělával Hitchcock ve svých filmech) a na svůj věk zdaleka nevypadal. Každopádně je celý film moc příjemné pokoukání, i když po pravdě řečeno čekal jsem ještě více, taková legenda by si určitě zasloužila ještě něco lepšího, realističtějšího i obsažnějšího a jeho fanoušci samozřejmě také. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Fanoušek fotbalu na tom vlastně najde jedinou vadu na kráse. Realitě se to ani nepřibližuje. Není však divu, že samotný Pelé to posvětil, protože ho to vykresluje jako naprostého Boha fotbalu, který si prostě vezme míč, v nirváně proběhne celé hřiště, znemožní soupeře, předvede triky, které v roce 1958 nikdo neznal a samozřejmě vstřelí gól. V sílící debatě, která řeší otázku, zda je nejlepším fotbalistou historie Messi nebo Ronaldo, se podobné promo hodí, ale místy je přeci jen k smíchu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to bolo viac fantasy ako životopisný film ale nemôžem povedať, že by to bolo vyslovene zlé. Nenudil som sa, nebola tu žiadna zbytočná vata, futbalové scénky, až na tie spomalenia, boli úchvatné, cameo skutočného Pelého potešilo a ten mladší ktorý ho hral tiež nebol na zahodenie. Bez tých motivačných kecov by som sa ja osobne zaobišiel no predpokladám, že mnohí diváci by to neprekúsli, takže to hodnotím na 2*. Nie je to pre mňa ale zlé to nebolo. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Na fotbal se nekoukám, nebaví mě, nerad ho hraju, je mi úplně jedno, kdo vyhrál letos mistrovství, ... ale tenhle film mě bavil. Je to dojemný ... zvlášť úsek dětství ... netuším, do jaké míry se triky s míčem dají předvádět i v reálu, ale vypadalo to velmi impozantně. Další sportovně laděný film, který mě velmi mile překvapil. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • V súboji s Francúzskom dal Pelé vo filme prvý gól po centri a obhodení si niekoľkých obrancov súpera. V skutočnosti padol po dorážke do prázdnej brány. (toi-toi)
  • Vo filme sa uvádza, že Pelé svoj prvý gól na MS 1958 dal v semifinále s Francúzskom. On však svoj prvý gól strelil už vo štvrťfinále proti Walesu. (speedy7929)

Reklama

Reklama