Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Židovská rodina Redlichových emigruje v roce 1938 do Keni. Válka v Evropě je na spadnutí a prozíravý Walter hodlá zachránit své nejbližší před jejími důsledky. Zatímco jeho žena Jette si jen těžko zvyká na zcela nový život na osamělé farmě, který není ani trochu romantický, malá Regina se do Afriky zamiluje. Spřátelí se s domorodým kuchařem Owuorem, naučí se jazyk zdejších obyvatel a postupně objevuje kouzlo černého kontinentu. Manželství rodičů však dostává stále větší trhliny a konec války, v níž zahynula většina jejich židovských příbuzných, je staví do absurdní situace. Podle logiky vítězů totiž patří k národu, který prohrál válku, neboť mají německé občanství. A Walter navíc touží po návratu domů, zatímco Regina i Jette chtějí zůstat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný, i když ne úplně dokonalý, německý film: přesvědčiví herci, krásná práce kameramana, úžasná hudba... Váhal jsem mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale nakonec jsem se přiklonil k plnému počtu. Jelikož jsem stejně hodnotil i Lenina, nezbývá než uznat, že se německý film v posledních letech až nečekaně vzpamatoval. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Film stejně pěkný jako jemu předcházející román. Osudy válečných vyhnanců se tak často ve filmové tvorbě neobjevují. O to s větší chutí a porozumněním se na takový snímek divák "nezkažený seriály TV Nova" podívá. Vskutku výborný náhled do několikaletého života německé židovské rodiny. A věřte nebo ne, tento příběh se skutečně odehrál, jen ta jména byla pozměněna. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Traja ľudia, ktorí sa musia vyrovnať s rovnakou situáciou. Walter to prijíma s porozumením, Jettel sa moc nedarí a Regina všetko nasáva ako špongia. Nové prostredie, nových ľudí, nový život ... všetku tú inakosť. Keňa nie je ich krajina, ale zachránila ich a veľa ich naučila. Dúfam, že aj po odchode bola malá Stefanie šťastná. Film je to dosť dobrý, ale Caroline vie lepšie. A hudba bola jednoducho úžasná. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nečekaně - vzhledem k zemi původu - povedený film. Skvěle netočený, s inteligentním a zajímavým příběhem, velmi dobrými hereckými výkony. Tenhle filmík pohladí po duši, nejen krásnou kamerou a hudbou, ale i tím, jak předkládá význam přátelství, tolerance a spousty jiných "problémů", které nebyly jen ve 2.světové válce a přetrvívají dodnes. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Nádherný film -- takové německé "vzpomínky na Afriku" s perfektním a nezapomenutelným sound trackem... Myslela jsem si, že už jsem tento film dávno ohodnotila a teprve po dnešním zhlédnutí ruského filmu Papírový voják s Merabem Ninidzem v hlavní roli jsem se přes jeho profil oklikou dostala ke "svým vzpomínkám na Afriku". Merab Ninidze mi uvízl díky Nikde v Africe v paměti jako bezejmenná, leč o to zajímavější tvář... ode dneška už má pro mě i jméno. Mimochodem tento gruzínský herec a výtečný zpěvák by si zasloužil více zajímavějších rolí... Přesvědčil mě o tom nejen v tomto filmu, ale i ve výše zmíněném Papírovém vojákovi... ()

Galerie (36)

Související novinky

Der Film 4 a jeho zajímaví hosté

Der Film 4 a jeho zajímaví hosté

20.09.2009

Letošní ročník festivalu německy mluvených filmů Der Film 4, který se koná v pražských kinech Světozor a Aero ve dnech 1. - 7. 10. 2009 a brněnském kině Art ve dnech 8. - 11. 10. 2009, představí svým… (více)

Reklama

Reklama