Reklama

Reklama

Stárnoucí spisovatelka Vida Wintera požádá mladého autora, aby převyprávěl příběh jejího života včetně tajemného dětství, které prožila v domě Angelfield, jenž v době jejího mládí celý shořel. (Filmbox)

Recenze (32)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Britská televizní klasika, která se ze začátku opravdu tváří jako nikterak atmosférou neoplývající, ale i tak celkem fajnový horor, než vyjdou najevo zajímavé skutečnosti. I přes obyčejnost a televiznost mě děj docela zajímavě upoutal, tajemný styl vyprávění mi neustále dával chuť vědět víc a výslednou pravdu bych opravdu neuhodl. Chtěl jsem filmu dát šanci s tím, že ho přinejhorším vypnu, ale nakonec jsem nemusel a i reklamy každých cca 20 minut mi tentokrát vyloženě vadily. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

(náznak spoileru) Nešetřil bych superlativy - skvěle vystavěné a výborně zahrané, přičemž největší díl svých zásluh nese pečlivě vybudovaná atmosféra tichých anglických vřesovišť a ještě angličtějších tudorovských sídel. Jen škoda toho závěru, který je tak krotký, až bych doporučil jít spát přibližně patnáct minut před koncem a nechat se opájet nevysvětleným. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to som si opäť raz nabehol. Tešil som sa na hororovú drámu a mysterióznu atmosféru, ale dostal som len jednu veľkú nudu, slabý príbeh, predvídateľné rozuzlenie a hlavne žiaden horor. Ani jedno vrzgnutie dverami, ktoré by trocha postrašilo, čo je obrovská škoda, pretože vzhľadom na fantastické prostredie v akom sa film natáčal tu bol obrovský potenciál. Veď koniec koncov na to som sa aj nalákal. Veľké sklamanie. 40/100 ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne nakrútený no na nejaké hororové scény veľmi skúpy anglický televízny snímok. Lookom vôbec nie lacný, práve naopak, nebyť toho TV Film v zátvorke tu hore ani by som si nevšimol, že toto nie je štandartný kino blockbuster. V rámci možností veľmi potešujúca hororová dráma so zaujímavou zápletkou a atmosferickým prostredím. Anglické vidiecke starobilé sídla majú stalé niečo do seba. Dotvorené ešte o tradičné britské bezslnečné počasie sa jedná o čistú hororovpú kombináciu. Aj keď v tomto prípade nie patrične využitú. V konečnom dôsledku je The Thirteenth Tale "len" taká pohodovka na jedno pozretie. Veľa ľudí to určite poteší, mohých však naopak nezaujme... 65 %! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NECHCETE SI TROCHU ODPOČINOUT?“ … ,,NE. CHCI TEN PŘÍBĚH DOKONČIT DNES. JE NAČASE VYPRÁVĚT VÁM TŘINÁCTÝ PŘÍBĚH.…“ /// Umírající bába chce vyklopit největší tajemství svýho života. Mele něco vo baráku, ve kterým straší, no a celý se to zdá bejt taková píčovina, páč půl hoďky v hajzlu a krom anglickýho venkova (ten jim filmově jde) není co obdivovat. Furt nějaký kecy, a když už za hoďku začnou strašit, tak jen tajemstvím. Žádný triky, ale vyprávění nudnýho příběhu o dvojčatech, ve kterým, než se dočkáte nějakýho zvratu, tak přijdou závěrečný titulky. Dneska už může mlít hadry kde kdo! Stačí, aby kolem sebe zasmradil gotikou /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2006 napsala Diane Setterfield, číst nebudu. 2.) Zjistím, že ne fšechno vod BBC musím vynášet do nebe (ale kurva, co když se pletu…). 3.) Thx za titule ,,datel071“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Vanessa Redgrave v tomto filmu ztvárnila roli Vidy Winter a její sestra Lynn Redgrave namluvila postavu Vidy Winter v audioknize Diane Setterfield, podle níž byl tento film natočen. (Johnny.ARN)
  • Scénář k filmu byl napsán podle stejnojmenné knižní předlohy od Diane Setterfield. (LaCasita)

Reklama

Reklama