Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod" století. Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím... Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi... Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám najmenší problém dať tomuto filmu tri hviezdičky. Nie je na ňom nič svetoborného, ale oceňujem, že sa ani viditeľne nesnaží byť svetovým. Je zručne nakrútený, väčšina hercov, na čele s Hynkom Čermákom a Predragom Bjelacom, dobre a uveriteľne stvárňuje postavy a príbeh má svoj spád. Neprekážalo mi, že som nedokázal spájať postavy filmu s ich predlohami v českej realite. Vnímal som film ako príbeh a nie ako hraný dokument. Viac mi prekážala nevyvážená pozornosťi, ktorú tvorcovia vo filme venovali jednotlivým postavám a epizódam. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další pokus o vykreslení některých nepěkných reálií v našem státě na filmovém plátně dopadl částečně úspěšně. U mě to každý takovýhle mafiánský a podobný dílko už nebude mít nikdy lehký, protože všechno srovnávám s geniálním Příběhem kmotra a Gangster Ka ne, že by neobstála, je slušně natočená, nebojí se řádně nakousnout některá kontroverzní témata a hodně věcí byť jde o fikci založenou na skutečných událostech odpovídá tomu, jak se to stalo doopravdy, ale je prostě o třídu slabší hlavně po stránce hereckýho obsazení. Tam kde Kmotra táhlo do nebeských výšin duo Vetchý, Vaculík, tak tady mě představitelé hlavních rolí moc nenadchli. Káčko je taková trochu divně vykreslená figurka zahraná nepříliš charizmatickým hercem, kterej nevypadá jako prvotřídní gangster, ale spíš jako vocas co neumí do pěti počítat. Možná to byl záměr, ale mě neoslnil. Je tu hodně vedlejších postav, ale o málokterý se toho víc dozvíme. Takže to je trochu mínus, nicméně i tak je film dost zajímavej na to aby zaujal každýho koho berou tato témata. Má slušný spád no a pochopitelně končí v polovině příběhu. Téhle půlce dávám lepší 3* a čekám na Africké pokračování.65% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech konečně českej film, který se dá pochválit a nemusíte se stydět za jeho puvod a ani to nebolelo že? Stačil pořádný scenárista, kterej se nenudi v důchodu a netrpí senilitou. Káčko je opravdu skvele zahranej a jeho pribeh mě bavil celých 100 minut. Prostě paráda. Víc takových filmů a ja zmenim možná názor na cesky filmy, ale to si budem muset počkat než natočí zas něco takovýho podle "traileru" na další nový český filmy nad kteryma sem kroutil hlavou jak už podle ukázek poznate, že jsou naprosto o ničem. Díky bohu ze nás čeká aspoň ještě jeden díl tohohle paradniho filmu. Na český poměry dost slušný. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Čermák a Bjelac hrajú dobre, ale práca s vedľajšími postavy zaváňaju lacinosťou českých TV seriálov. Rejžovi chýba zmysel pre detaily. Na druhú stranu, rytmiku servírovania informácií zvláda dobre a koho príbeh gangsterského hovada zaujíma, ten sa nudiť určite nebude. Na české pomery slušný inštrumentálny soundtrack. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Co se to děje ? Nikdy jsem nebyl moc shovívavý k domácí detektivní tvorbě, ale v poslední době jí přicházím dokonce i na chuť. Holt, časy se mění. Spolupráci Pachla s Čermákem mám již ozkoušenou ze seriálu Rapl a vím, že tato dvojka produkuje kvalitní výrobky. Gangster Ka není žádnou výjimkou, dokonce zde rekonstruuje příběh známého českého mafiána. Opět si nedovoluji říct, kolik materiálů se zakládá na skutečnosti, a kolik z nich je pouhá fikce, ale zde tvůrci říkají, že většina věcí je věrohodná, tak jim budu věřit. Čermák je skvělá volba, role Káčka mu absolutně seděla, jeho výraz byl mrazivý přesně tak, jak být měl. Bjelac v roli albánského bodyguarda a nejvěrnějšího přítele Káčka byl skvělý, na takovou roli neskutečně seděl. Jeho vyprávění a popisování persony Káčka se mi líbilo (možná i proto, jak jeho český přízvuk zněl chladně a zabijácky). Atmosféru se zde podle mě podařilo nastínit na jedničku, je poznat, jak se Pachl snaží co nejvěrněji přibližovat západní produkci (pomohla tomu i monumentální hudba). Na výsledku to je ihned znát. Jednička byla skvělá, přiblížila nám osobu Káčka. Už se nemůžu dočkat dvojky odehrávající se na Seychelách a v JARu. Za mě dávám 86 % ()

Galerie (127)

Zajímavosti (15)

  • V období, kdy se děj filmu odehrává ještě neexistovala společnost Leo Express, tudíž jejich vlakem nemohl nikdo cestovat. Stejně tak nově přejmenované Letiště Václava Havla se dříve nazývalo Ruzyně. Podobně jsou na tom i použité loga medií, které dnes již mají jinou podobu atd. (necisty)
  • Příjmení hlavní postavy Kraviec (Hynek Čermák), vybral režisér Jan Pachl podle vlastních slov proto, že jméno je odvozené od místa původu Radovana Krejčíře (Těšínsko), kde jsou zpolštěná jména poměrně častá. (zbyshek)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama