Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 1

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (265)

elanius 

všechny recenze uživatele

(98/2016) / Ice Age už fakt neni animák na ktorý by čakali davy a aj konkurencia od jednotky zásadne narástla. Zábava pri poslednom diely je v zásade už iba o pár podarených vtípkoch, čakať nejaký väčší filmový zážitok je zbytočné. Najzábavnejšia postavićka jednoznačne Buck a dosť som sa zabavil na Neil deBuck Weasel (Neil deGrasse Tyson:). (5/10) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Doba ledová měla podle mě skončit trojkou, ta byla skvělá a z celé série nejlepší. Bohužel tahle série trpí tím, že dokud vydělává, neskončí, a proto vznikla další dvě pokračování, jedno slabé a druhé ještě slabší. To ještě slabší je právě Mamutí drcnutí. A jelikož jsem to tak nějak tušil, dost dlouho jsem zhlédnutí tohohle dílu odkládal. V tomhle díle je hlavně znát, že už zde prostě není o čem vyprávět. Scénář je jedním slovem totálně debilní, debilně se vyvíjí a jediné, co se tady nějak posune, jsou vztahy a díky tomu celá ta série začíná vypadat jak nějaká telenovela. Vtipné mi to nepřišlo, byť něco tady zachraňoval Scrat (který už ale není tak zábavný, jako dřív - nebo jsem zestárl) a něco málo ještě Buck, jinak nuda a šeď. Nevím, jak hluboko to bude ještě klesat, Scrat svůj ořech pořád nemá (což bych čekal, že se v úplně poslední scéně úplně posledního filmu stane) a tak se obávám, že nás možná čeká ještě šestý díl, který fakt nevím, o čem bude. Snad jsou to jen pesimistické představy a tahle série skončí, sice opožděně, ale pořád ve fázi, kdy se vyloženě neztrapňuje. Tady to už bylo o fous a kromě Scrata s Buckem to ještě zachránila ta píseň od Jessie J v závěrečných titulcích. Hodně slabé 2* ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Akosi už očakávam od tejto série, že nebude stáť za nič. Ale aj tak stále v duchu niekde hlboko dúfam, že sa konečne dočkáme niečoho, čo by mi pripomenulo, prečo som tak veľkým fanúšikom filmu Ice Age. A je veľmi smutný fakt, že od prvého filmu už žiadny ďalší film nebol dobrý. A keď som si myslel, že Continental Drift bol novým dnom, teraz si myslím, že spolu s týmto filmom akosi našli zhodu. "Collision Course" neprináša absolútne ale absolútne nič nové v rámci príbehu, či komédie alebo postáv. Zasmiať som sa nezasmial, rád by som dal týmto hrdinom už konečne zbohom, a nechcem, aby sa točili ďalšie dobrodružstvá len preto, že sú z toho obrovské tržby pre Blue Sky a Fox. To rozhodne nie. Jediné, čo môžem vo filme aspoň trochu pochváliť je fakt, že animácie sa v tomto filme predsa len niekam posunuli a rovnako je pravda, že je tu mnoho pekných vizuálnych efektov. Ale aj tak si myslím, že sa aj v tom dalo urobiť viac. Ostatné je pre mňa skutočne mamuťou katastrofou, ktorú nepotrebuje nikto pozerať.Nie je to vtipné, nie je to milé, ani originálne. Je to len trápne, prevarené a miliónkrát obohrané. A je na čase sa s dobou ľadovou rozlúčiť. A pamätať si len prvý, alebo možno ešte druhý film. A ostatné odignorovať. Hodnotenie: D ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tak teď už je to opravdu nastavovaná kaše, s hromadou až šílených absurdit vytažených do kosmických rozměrů. Problémem je, že se za těch pět dílů do děje zapojila hromada postav a navíc, s návratem Bucka se ještě o něco rozšiřuje. Jediná, dobře hláškující postava, tak byla lenochodí babka („Máme návštěvu.“ - „Tak to jdu připravit bábovku.“). Jinak tedy na pokračování snesitelné, plno odkazů nejen na jiná velká filmová díla, ale i popkulturu obecně („Co je to ten hashtag?“ - „Nevím, ale zní to cool.“). Děj jinak pojednával o další fázi života, tentokrát když dítě vyroste a již plánuje, jak odejde z domu - a jak se rodičům tato myšlenka samozřejmě nelíbí. Zde tedy v Dobo-ledovském měřítku. Popravdě, nemít k tomu určitý citový vztah už od dětství (a v hlavě stále výtečný a nepřekonaný první díl, kromě tedy ještě dobré trojky), asi bych hodnotil méně. Takto tedy lehký nadprůměr a 55%. Hlavně už žádné pokračování! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $64,063,008Tržby Celosvetovo $408,579,038Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,127,030Tržby za predaj DVD v USA $8,912,999║ dobojované, už by to mala táto séria radšej zabaliť, všetko tu je až zbytočne premodernizované a dejovo úplne prvoplánové, mamutie spory sú doslova otravné, ostatné hlavné postavy tiež moc nedajú okrem Sida, k tomu tu pribudnú ďalšie postavy ktoré sú už úplne prestrelené, čo je ale najhoršie len minimum gagov poriadne funguje, takže ani v rámci zábavnosti to už nie je žiadna bašta, tento rok je proste katastrofálny pre pokračovania, takže ruky preč aj od tohto /videl v kine: 50%/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Na jednom z kamenů na sloupu, který přinesl Buck, je vidět i jeho podobizna, jak bojuje se třemi dinosaury. Tato událost se stala jen pár minut předtím, než sloup našel. (Mancunian)
  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama