Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 2

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (265)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Doba ledová měla podle mě skončit trojkou, ta byla skvělá a z celé série nejlepší. Bohužel tahle série trpí tím, že dokud vydělává, neskončí, a proto vznikla další dvě pokračování, jedno slabé a druhé ještě slabší. To ještě slabší je právě Mamutí drcnutí. A jelikož jsem to tak nějak tušil, dost dlouho jsem zhlédnutí tohohle dílu odkládal. V tomhle díle je hlavně znát, že už zde prostě není o čem vyprávět. Scénář je jedním slovem totálně debilní, debilně se vyvíjí a jediné, co se tady nějak posune, jsou vztahy a díky tomu celá ta série začíná vypadat jak nějaká telenovela. Vtipné mi to nepřišlo, byť něco tady zachraňoval Scrat (který už ale není tak zábavný, jako dřív - nebo jsem zestárl) a něco málo ještě Buck, jinak nuda a šeď. Nevím, jak hluboko to bude ještě klesat, Scrat svůj ořech pořád nemá (což bych čekal, že se v úplně poslední scéně úplně posledního filmu stane) a tak se obávám, že nás možná čeká ještě šestý díl, který fakt nevím, o čem bude. Snad jsou to jen pesimistické představy a tahle série skončí, sice opožděně, ale pořád ve fázi, kdy se vyloženě neztrapňuje. Tady to už bylo o fous a kromě Scrata s Buckem to ještě zachránila ta píseň od Jessie J v závěrečných titulcích. Hodně slabé 2* ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Scrat náhodou aktivuje v ledu zamrzlé UFO, které vyletí do vesmíru a při následné honbě za žaludem pošle k Zemi omylem obrovský meteorit... Doba ledová 5 trpí slabým příběhem a nadbytkem postav. Docela válí jednooký lasičák Buck, ale v půlce filmu hrábne. Asi nejotravnější postavou tohoto dílu je vůdce Geotopie Shangri Llama. HODNOCENÍ 40% ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

"Jo, jo, jo, jo, jakože hodně jo, jo." Koncentrát toho nejhoršího z celé série. Kam tahle kdysi má oblíbená série dokázala klesnout, je neuvěřitelné. Tvůrci už nevědí coby a přicházejí s čímdál víc mimo zápletkou. Postavy z předchozích dílů se už evidentně vyčerpaly a jak celkem pěkně skončily jejich příběhy minule, nebylo třeba je už dál rozvíjet, proč je nenechat v klidu žít? Ti co byli kdysi vtipní, už jsou naopak trapní, protože opakovaný vtip už není vtipem a ty postavy nic jiného už neumí. A když je to po třetí (v některých případe dokonce po páté!) za sebou to samé, už je to nuda. Jediné, co se drží, je animace, ale co na tom, když všechno ostatní je mi vyloženě protivné. Netočte už další díly, prosím. 1/10 ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Patý díl úspěšné ledové série je bohužel jen další variací už mnohokrát viděného a je na něm opravdu hodně vidět, že tvůrci vařili z vody. Těm nejmenším to ke štěstí pravděpodobně stačit bude, ale dospělejší publikum bude odcházet z kina se smíšenými pocity. Doufám, že i studio pochopí, že tahle látka už je vyčerpaná a že se vrhnou do jiného projektu a Ice Age nechají už nadobro u ledu. ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Pevně doufám, že už další doba ledová nepřijde. Všechno je špatně, kouzlo prvního, potažmo třetího dílu je definitivně pryč a je vidět, ze z toho tvůrci chtěli vytřískat poslední peníze. Veverka už vůbec není vtipná, stejně jako hlavní parta z jedničky, která už bohužel díky všem těm partnerkám nemá ve filmu prostor. Hlavně, že je tu zase morální poučení pro děti... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Když se Manny a jeho přátelé v čase 00:30:20 vydávají na cestu k místu, kam má dopadnout asteroid, styl jejich zpomalené chůze proti kameře i hrající hudba („The Launch“) simulují scénu z filmu Armageddon (1998), v níž se Bruce Willis a ostatní chystají na let do vesmíru, aby zachránili Zemi před dopadem asteroidu. (kesinaa)
  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2016 na filmovém festivalu v Sydney. (Varan)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama