Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (144)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš velký fanda slasherů, ale tohle mi sedlo. Jednak díky Addison Timlin a jednak díky dynamické hudbě, dobrému střihu, ideální stopáži a celkově zábavnému podání. Film si na nic moc nehraje, pohrává si jak s (prý) skutečnými událostmi, tak s původním filmem, který aktivně zapracovává do děje. Je to slasher, takže se postavy chovaj klasicky stupidně, je to dost předvídatelné a dějově to nic nového nepředvádí, ale má to švih. Příjemná popcornová zábava na páteční večer. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nejblbější na těhle vyvražďovačkách je to, když ten hlavní madafaka nemá žádný charisma, což je žel bohu příklad i tady toho synka, co tam běhá s pytlem od brambor na hlavě (zdravíme do Crystal Lake). Páč a protože by byl tenhle film "co má tak dlouhej název, kterej si prostě nezapamatuju" jinak dobrá poklona všem slasherům, co se jich v silných létech sedmdesátých a hlavně osmdesátých natočilo, především ten retro vizuál tomu dodává to správně špinavý kouzlo. Průměr, nic víc. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zajímavě udělaná předělávka. A ač jsem původní díl neviděla a měla jsem v tom trochu nejasno kvůli všem těm kino projekcím a zmiňovaným filmům, s tímto jsem byla příjemně spokojená. Asi hlavně kvůli tomu, že to není ten klasický klišovitý béčkový teenage slasher, ale naopak velice nevšedně zpracovaná vyvražďovačka, která má styl a nikoho nesere. Taky bych zmínila, že to má dost stylový vizuál a jak tady už zmiňoval J*A*S*M, kdyby neměly postavy novodobou techniku, myslela bych si, že sleduji záměrné retro. Příjemně osvěžující podívaná. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Trošičku jinak omílaná tématika ala Zodiac, ale podaná brutálnějším slasherem, který nešetří na mrtvolách. Vizuálně to vypadá výborně, ale krom samotného vyvražďovaní a erotických scén nemá moc co nabídnout. Úvodní a závěrečná pasáž jsou povedené, ale celkový dojem kazí nezáživné pátrání po vrahovi a mnoho dialog mezi spoustou zbytečných postav. Samotné vraždění pobaví, ale nic nového nepřináší a každá scéna mi připomínalo jinou z jiného filmu. Trošku jsem se musel pousmát v závěru, kdy jsem si vzpomněl na první Vřískot......5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, který se inspiroval filmem, který se inspiroval vraždami ze 40tých let. Ty prostřihy do minulosti se mi líbily, líbil se i 80kový vizuál, herci byli fajn a vrah mi byl sympatický tím, že se příliš s ničím nepáral. V rámci slasherů posledních let se jedná určitě o nadprůměr, ale jinak to není nic, co by ve mě zanechalo trvalejší vzpomínku. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)
  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama