Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Pohodovej slasher kterej neurazí. Nešlo si nevzpomenout na první díly Pátku 13. hlavně díky bramborový masce a pár scénám jako např. lukaření u vody. Konec klasicky nelogickej a tak trochu na pytel. Celkově to je spíš taková bubáčtější kriminálka ale místama film slušně čvachtá. Hlavním plusem filmu je asi kamera která je nečekaně profesionální a záběry jsou fakt super a neni to vůbec náký DVD céčko. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Problém remake už-tehdy-slabého slasheru TTDS je rok vydání 2014. Slasher jako žánr s pevně danými klišé se po inovativním Vřískotu vyčerpal. Remake přichází na rozdíl od původního levného snímku pod taktovkou profi týmu, kamera je fajn, obsazení je ok a hrdinka je schopná herečka, občas se dočkáme i zajímavého nápadu typu honička na poli s vrahem z výšky, ale i přes snahu vyhnout se obvyklým pitomostem žánru děj dojíždí na klasická klišé a vřískotovinu; sex = smrt, vrah je někdo koho známe; panna (s přimhouřením oka) přežije nejdéle. Chyběla mi i pořádná atmosféra a napětí. Pro diváka veterána je tenhle film trochu nuda, nováčci určitě dají o hvězdu dvě víc. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Sice vypadá poměrně luxusně, ale na rande jí nikdo nezve. Až se rozhoupal on, dokonce svolil a odjeli z letního promítání toho „bezbožného filmu“, párkrát se v autě na odlehlém místě políbili, on si nedobrovolně sundal kalhoty a ucítil ostří nože v zádech. Holt, někdo má pech. Studentka Jami vyvázla z dostaveníčka s pytlovým fantomem jen s několika škrábanci a šokem. Kdysi dávno se v tomhle Texarkanu nehezky umíralo. Po letech to chce nějaký vtipálek/sadista zřejmě zopakovat. Solidní vizuální hrátky, spousta povídání, sympatická retro atmosféra. Vše funkční, i když ne o všechno (místy dlouhé blábolení) stojíme. Útoky jsou přímočaré a agresivní, situace se zdá být bezvýchodná. Ve výsledku to není typický slasher, kde se efektně postavy nabodávají na háky nebo je rozdrtí projíždějící kamion, ale těží z atmosféry, která je velmi solidní a syrová. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne tedy hodně mile překvapilo ... Proč? Řekne si možná většina diváků jsem přistoupil až na půlné hodnocení. Důvodů by se našla spousta. S vámci subžánru slasher zde nějaký ten rok něco takového nebylo. Už to mě osobně, ne-nadšence do slasherů může stačit. Ale budu samozřejmě ve výčtu pozitiv pokračovat dál ... Film je vydařeným remakem hororu, na který během děje přímo poukazuje, to je od něj velmi "fér", řekl bych... Co jsem nečekal, tak že bude postrádat i sebemenší náznak humoru a bude se brát sakra vážně. Aby ale nepůsobil trapně, je tak kvalitně zpracován, že vše působí jak má. Zejména "oldschoolový" look, atmosféra a feeling jsou exkluzivní. Pro mne jako milovníka syrových 70.kových filmových let prostě naprostej skvost. Co se týče vražd, gore a bodycountu, film netlačí na pilu, protože to nepotřebuje, ... diváka zpracovává atmosférou a pocitem "skutečnosti", jakési rekonstrukce něčeho co se snad i mohlo stát ... I tak však v oblasti mordů nenechá diváka chladným, krutost je výrazná a i když není vše detailně vidět, útoky zabijáka jsou silně agresivní, náhlé a brutální. Útoky nožem čítají desítky bodných ran .. prostě to působí dost skutečně... Celé to působí chladně, bezvýchodně, smutně a děsivě. Někdo si řekne, že se toho tam moc neděje, ale jak jsem uváděl, na mne to působilo jako celek tou nepříjemnou atmosférou a smutkem jednoho města, cejchu a zbytečné smrti sympatických mladých lidí ... I tak by to u mne za plný počet nemuselo být, kdybychom se zrovna aktuálně nenalézali v nejhorším a nejúpadkovějším hororovém období za posledních 10 let. Tím pádem je tento film pro mne jako božská mana z nebes a nic mi nezabrání ho ocenit na plnou výši. Doporučuji paradoxně (přestože jde o slasher...) náročnějšímu diváctvu, které si dokže dát v hlavě rozsáhlejší rovnici dohromady a výjde mu tak parádní, syrová a temná zábava na večer, na který nezapomene při dalším filmu druhý den ... ("meta", "whodunnit" a "twist" jsou zavádějící pojmy, které bych si raději ani nepřekládal do češtiny ... s tímto filmem toho mají společného pramálo ...). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš velký fanda slasherů, ale tohle mi sedlo. Jednak díky Addison Timlin a jednak díky dynamické hudbě, dobrému střihu, ideální stopáži a celkově zábavnému podání. Film si na nic moc nehraje, pohrává si jak s (prý) skutečnými událostmi, tak s původním filmem, který aktivně zapracovává do děje. Je to slasher, takže se postavy chovaj klasicky stupidně, je to dost předvídatelné a dějově to nic nového nepředvádí, ale má to švih. Příjemná popcornová zábava na páteční večer. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)

Reklama

Reklama